Ny musikk på P3

Ukas nykommere er blant annet Tone Damli, Gabrielle og Rizzle Kicks. Sjekk ut listen og legg igjen din mening i kommentarfeltet!

Syv nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Laleh – Some Die Young
Laleh. (Foto: Promo, laleh.se)
Laleh. (Foto: Promo, laleh.se)

Svenskiranske Laleh har varmet musikkhjertene våre med stort låtskrivertalent og nydelig stemme helt siden debutalbumet som kom i 2005. Laleh er for tiden en av Sveriges aller mest populære artister, etter å ha gjort stor suksess i tv-programmet ”Så Mycket Bättre” (som snart kommer i norsk versjon og heter ”Hver gang vi møtes”.)
Den melodiske, voksende popperlen ”Some die Young” er første låta ut fra Lalehs fjerde og kommende album, Sjung, og kan godt være låta som gir hun ordentlig fotfeste i Norge.

Hør låta i Spotify her!

Kate Havnevik – MYYM (My You Your Me)
Kate Havnevik. (Foto: Promo, katehavnevik.com)
Kate Havnevik. (Foto: Promo, katehavnevik.com)

Norske Kate Havnevik debuterte i 2006 med albumet Melankton, og poplåta ”MYYM” er første musikalske smakebit siden da. I 2012 er det derimot duket for to album, You (10. februar) og &I, som kommer til høsten. Kates stemme er kanskje for mange mest kjent fra Röyksopp-hiten ”Only This Moment” og fra låtene hennes som har blitt brukt mye i amerikanske tv-serier, spesielt Grey’s Anatomy. Kjærlighetssangen er som albumet produsert av Guy Sigsworth (Bjørk, Imogen Heap, Madonna, Tinie Tempah).

First Aid Kit – Emmylou
First Aid Kit. (Promo)
First Aid Kit. (Promo)

Johanna og Klara Söderberg heter de svenske søstrene på 22 og 19 som utgjør folkduoen First Aid Kit, som debuterte med The Big Black & Blue i 2010 og som i disse dager får masse oppmerksomhet for sitt andre album, The Lion’s Roar. Albumet er spekket med vakre vokalharmonier og nydelige melodier, og kan meget mulig være det som gir jentene et velfortjent internasjonalt gjennombrudd. ”Emmylou” byr på steelgitar og referanser til folkens storhetstid, og er et friskt og fengende innslag til P3s spillelister.

Les også: Lydverket anmelder The Lion’s Roar.

Howler – Back Of Your Neck
Howler. (Foto: Promo, myspace.com/howlerjam)
Howler. (Foto: Promo, myspace.com/howlerjam)

Den amerikanske kvintetten Howler gjør seg med America Give Up klare for å ta over indie-rock-tronen etter The Strokes, et debutalbum spekket av energi, lyst og mye gitar. Låter som ”Back Of Your Neck” med sin allsangvennlige ”woo-woo-woo-ing” er mye av grunnen til at guttegjengen i begynnelsen av 20-årene er spådd en stor fremtid.

Gabrielle – Inn i deg
Gabrielle, P3 julebord 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Gabrielle, P3 julebord 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Jenta bak fjorårets største hit gjør det igjen: ”Inn i deg” er nok en låt som fester seg i hjernebarken og får deg til å synge bergensk så godt du kan, denne gangen på en småhissig dubstepinspirert beat. I følge Gabrielle selv handler låta om å være ”så sykelig besatt av en person at du føler du er i ferd med å gro inn i vedkommende”.

Tone Damli – Look Back
Tone Damli. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Tone Damli. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Etter to års musikalsk tørke er Tone Damli tilbake med ny singel. ”Look Back” har hun skrevet sammen med den norske låtskriverstjernen Ina Wroldsen og hennes manager og faste samarbeidspartner, David Eriksen. Resultatet er glad Tone Damli-pop med trist og ettertenksom tekst.

Rizzle Kicks – Mama Do The Hump
Rizzle Kicks. (Foto: Promo, Charlie Carr-Gomm, rizzlekicks.com)
Rizzle Kicks. (Foto: Promo, Charlie Carr-Gomm, rizzlekicks.com)

20-åringene Harley og Jordan utgjør den britiske hip hop-duoen Rizzle Kicks, som debuterte i fjor høst med sin første fullengder, Stereo Typical. De syngende og rappende ungguttene er superpopulære i hjemlandet, og låta vi har plukket fra albumet, ”Mama Do The Hump”, nådde nesten toppen av den britiske hitlista. Får du lyst til å ”Do the Hump”?