Ny musikk på P3

Uenig? Enig? Skriv din mening i kommentarfeltet!

Ni nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Sirkus Eliassen – Æ vil bare dans

Sirkus Eliassen. (Foto: Promo)
Sirkus Eliassen. (Foto: Promo)

Gladguttene og brødrene Magnus og Erik Eliassen satte i gang sirkuset i juni i fjor med låta ”Hjem til dæ”, etterfulgt av drikkevisa ”Opp ned bak frem”. Tredje låt fra gutta viser nok en gang at de har både humor og meloditeft og det er nesten umulig å ikke trekke på smilebåndet når man hører ”Æ vil bare dans.”

Envy – Go Loud

Envy. (Foto: NRK)
Envy. (Foto: NRK)

Storsjarmørene Nico Sereba og Vincent Dery hadde et magisk 2011, hvor de gikk fra Ukas Urørt via ”vinnere av by:Larm” til allemannseie og Spellemannvinnere. Forventningene er selvsagt store til debutalbumet TMSATBF, som de har valgt å gi ut på eget plateselskap, og ”Go Loud” er andre smak fra dette.

M.I.A. – Bad Girls

M.I.A. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
M.I.A. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

”Live fast, die young, bad girls do it well”, evige badgirl M.I.A. rekker ikke bare finger under pauseshowet på amerikanske Superbowl, hun har også laget årets hittil kuleste musikkvideo til sin nyeste single ”Bad Girl”, en låt som først viste seg på miksteipen Vicki Leekx. Den Danja-produserte låta blir å finne på M.I.A.s fjerde album som er ventet til sommeren, og viser at popteften hennes som vi så godt husker fra Arular og Kala slettes ikke har forsvunnet.

Electric City – Bittersweet

Electric City. (Foto: Promo)
Electric City. (Foto: Promo)

Det er ikke ofte det dukker opp låter fra norske band i innboksen til musikkredaksjonen som ingen har hørt om og som det nesten er umulig å finne info om på internettet. Electric City er et slikt band. Låta ”Bittersweet” ble sendt inn som et tips fra P3-lytter og artist LidoLido, og selv om vi ikke visste noe om dem, traff låta oss nok til at vi ville dele den med P3s lyttere. Gjennom intrikat detektivarbeid viser det seg at Electric City er en kvintett med bandmedlemmer spredt over fire norske byer. I helgene samles de for å jobbe med debutalbumet som de satser på å få ferdig i løpet av 2012. ”Bittersweet” har de skrevet, produsert, mikset og mastret selv.

Bertine Zetlitz + Samsaya – Electric Feet

Bertine Zetlitz. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix)
Bertine Zetlitz. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix)

Bertine Zetlitz’ gamle låter har fått seg en real opptur i det siste ved god hjelp av TV2-programmet ”Hver gang vi møtes”, hvor kjente og kjære artister lager coverversjoner av hverandres låter, og spesielt Halvdan Sivertsens norske versjon av ”Twisted Little Star” har gjort inntrykk på det norske folk. Selv er Bertine snart klar med sitt sjette album, Electric Feet, og på P3 skal vi nå spille tittelkuttet herfra. Med seg på laget har hun fått Samsaya som leverer et rett og slett fantastisk vers.

Rihanna + Jay-Z – Talk That Talk

Rihanna. (Foto: Scanpix)
Rihanna. (Foto: Scanpix)

Neste single ut fra RiRis Talk That Talk er det Stargate-produserte tittelsporet med Jay-Z på gjestevers. En populær låt fra verdens største kvinnelige popstjernes sjette album.

Markus Krunegård – Everybody Hurts

Markus Krunegård. (Foto: Promo)
Markus Krunegård. (Foto: Promo)

Svenske Markus Krunegård slipper 28. mars sitt fjerde album, Mänsklig värme, og ”Everybody Hurts” er første låt ut herfra og svensk pop på sitt beste, på svensk til tross for misledende tittel. Krunegård er i tillegg til sin egen solokarriere en del av bandet Serenades og har også bidratt med låtskriving på Veronica Maggios album Satan i gatan.

Ayah Marar – Mind Controller

Ayah Marar. (Foto: Promo, ayahmarar.com)
Ayah Marar. (Foto: Promo, ayahmarar.com)

Jordanske Ayah Marar kom til London for å studere som 18-åring og har siden da blitt en stor stjerne i bassundergrunnen. Hun har blant annet samarbeidet med Calvin Harris, Toddla T og Camo & Krooked, og er nå klar med sin første låt på sitt eget plateselskap, Hussle Girl. Poppete ”Mind Controller” er meget mulig låta som kommer til å få henne opp fra undergrunnen en gang for alle.

Timbuktu – Fallskärm

Timbuktu på P3-scenen under Hovefestival 2011. (Foto: Lars H. Andersen)
Timbuktu på P3-scenen under Hovefestival 2011. (Foto: Lars H. Andersen)

Sammen med Oskar Linnros blar Timbuktu nok en hiphop-perle opp av ermet, ”Fallskärm”, som er hentet fra den kommende samleskiva Pusselbitar. Albumet feirer Timbuktus 12 år som artist i tillegg til å by på en del av låtene fra hans deltagelse i ”Så mycket bättre”, den svenske versjonen av ”Hver gang vi møtes”.