Ny musikk på P3

Uenig? Enig? Skriv din mening i kommentarfeltet!

Ni nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Gabrielle – Høster

Gabrielle. (Foto: NRKP3)
Gabrielle. (Foto: NRKP3)

Gabrielle Leithaug hadde litt av et 2011, hvor hun tok fullstendig kontroll over de norske hitlistene med ”Ring Meg” og ”Bordet”. Tredje offisielle single fra det kommende albumet Mildt sagt heter ”Høster” og er nok en fengende poplåt med allsangvennlig refreng på klingende bergensk.

Oslo Ess – Caroline

Oslo Ess vokalist Åsmund. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Oslo Ess' vokalist Åsmund . (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Fjorårets Urørtfinalister i Oslo Ess stod bak en av fjorårets mest slitesterke låter på P3s spillelister med ”Alt Jeg Trenger” som rullet og gikk i hele 9 måneder. Nå er de endelig klare med nytt materiale, og ”Caroline” er en velkommen låt fra de norskspråklige gatepønkerne.

Kaveh – Det er greit

Kaveh. (Foto: Birgithe Bjørndal)
Kaveh. (Foto: Birgithe Bjørndal)

P3-listenes yngste representant, 17 år gamle Kaveh Kolardi, slapp i fjor gratis-EPen Alt eller ingenting, var med på Gatekunstprosjektet og var Ukas Urørt med låta ”Gnagsår”. Nå smeller han til på Nasty Kutt-produserte ”Det er greit”, og vi hører en fremtidig rapstjerne.

Les om Kaveh som Ukas Urørt her

Emilio – XO

Emilio ble slått på målstreken av Lemâitre (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Emilio ble slått på målstreken av Lemâitre (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Knapt gammel nok til å drikke sprit (21 år), er det vel neppe den eksklusive Cognac-klassifiseringen den talentfulle, norske rapperen refererer til med sin nye singel; ordet på gata er nemlig at XO er en supertrendy tekstmeldingsgreie, som betyr kyss og klem. Eller noe sånt. Emilio jazzer på med fin flow på ganske så poppa beats, og sikter fiskebolle-gunsa mot der penga ligger: radio, jenter og hits. XOXO!!!

Last ned låta helt gratis fra Emilios Urørtside

The Black Keys – Gold On The Ceiling

The Black Keys. (Foto: myspace.com/theblackkeys)
The Black Keys. (Foto: myspace.com/theblackkeys)

Rockeduoen The Black Keys har med base i Ohio ga i fjor ut sitt sjette album, El Camino, hvor vi allerede har hentet ”Lonely Boy” fra. ”Gold On The Ceiling” er andre single ut, og er som resten av albumet produsert av Danger Mouse (Gnarls Barkley, Broken Bells), et album som viser bandkompisene Dan Auerbach og Patrick Carney i storform. The Black Keys ble denne uka bekreftet til årets Øyafestival.

Hør “Gold On The Ceiling”:

Sean Paul – She Doesn’t Mind

Sean Paul. (Foto: Promo, myspace.com/seanpaul)
Sean Paul. (Foto: Promo, myspace.com/seanpaul)

Jamaicanske Sean Paul er ingen fremmed for verken dansegulv eller radiostasjoner. Med hiter som “Get Busy”, “Give It To You” “Temperature” og “Gimme The Light” har han laget sin egen signatur med å blande pop, rap og reggae. ”She Doesn’t Mind” er fra hans femte album Tomahawk Technique, og er i kjent Sean Paul-stil laget for å få deg til å bevege på hoftepartiet.

Hør “She Doesn’t Mind”:

Coldplay – Charlie Brown

Coldplay. (Foto: Scanpix)
Coldplay. (Foto: Scanpix)

Fra Coldplays femte album, Mylo Xyloto, kommer tredje single ”Charlie Brown” inn på P3s spillelister. Dette er den første låta som ble skrevet til albumet og ble unnfanget i dukkehuset til Chris Martins datter.

Hør “Charlie Brown”:

Foster The People – Call It What You Want

Foster The People (Foto: Promo)
Foster The People (Foto: Promo)

Det tre år gamle indie-pop bandet fra Los Angeles, gjorde seg i fjor kjent for det norske publikum med hitten ”Pumped Up Kicks”, etterfulgt av den noe mer skitne, monotone ”Helena Beats”, som inntil nylig fikk hyggelig med rotasjon på P3s spillelister. Fra bandets album Torches, henter vi nå opp en ny kanoncatchy singel ”Call It What You Want”, som alle Norges FIFA 12-spillere allerede har rukket å få på hjernen. Vanskelig å mislike.

Hør “Call It What You Want”:

The Weeknd – Montreal

The Weeknd. (Foto: Promo)
The Weeknd. (Foto: Promo)

Kanadiske Abel Tesfaye ble et navn på manges lepper etter at hans mikstape House Of Balloons ble lagt ut gratis på hjemmesiden hans i mars i fjor. Etter bittelitt drhahjelp fra Drake hørte nesten alle på Te Weeknds kontemporære RnB. I august kom hans andre mikstape, Thursday ut på internettet og ble lastet ned nærmere 200 000 ganger i løpet av den første dagen. Siste mikstape i 2011-trilogien, Echoes Of Silence, kom rett før jul i fjor og det er herfra vi har hentet ”Montreal”, en vakker låt som virkelig får verden til å stoppe litt opp.

Hør “Montreal”: