Ny musikk på P3

Veronica Maggio, Sway, Taio Cruz med flere har fått plass på spillelistene våre. Uenig? Enig? Skriv din mening i kommentarfeltet!

Åtte nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Brighton – Colourize

Brighton. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Brighton. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Fem stedsforvirrede gutter fra Haugesund utgjør indiepopbandet Brighton, som enkelte kanskje husker fra Urørtfinalen 2011. Finalelåta deres, ”St. James Society” ble lenge spilt på P3 i 2010. Nå er de aktuelle med nytt album, og ”Colourize” er første singel.

Veronica Maggio – Mitt hjärta blöder

Veronica Maggio. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Veronica Maggio. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Shit. Hun kommer – igjen! Fjerde klimaks fra hitsampleren Satan i Gatan heter ”Mitt hjärta blöder”, som, sine forgjengere, har potensiale til å lage mye god kjærlighet i radioen utover våren. Takk og pris for at denne jenta ble født i Sverige, og ikke Fredrikstad.

Sweden – Tomorrow’s calling

Sweden. (Foto: nrk.no/urort/Bilder/Sweden)
Sweden. (Foto: nrk.no/urort/Bilder/Sweden)

Noen vil kalle det landsforræderi, andre lite kreativt på navnefronten. De er uansett norske og kaller seg for Sweden, som muligens har sitt opphav da medlemmene i bandet lånte pappas bil og dro til Strömstad for å kjøpe løsgodis og sigg. En sterk historie som også setter preg på den popglade musikken deres, som burde passe bra i disse tider.

Sway – Level Up

Sway (Foto: Promo)
Sway (Foto: Promo)

Du har sannsynligvis ikke glemt den semigode London-rapperen, Sway, som nettopp hadde “Still Speedin” på P3. Nå er det klart for 2012-singelen, ”Level Up”, som kjører den klassiske modellen med rapper på versene, sexy dame vokal på refrenget og en superhot produsent (Flux Pavilion) bak miksebordet.

Taio Cruz – Troublemaker

Taio Cruz. (Foto: Promo)
Taio Cruz. (Foto: Promo)

Jacob Taio Cruz har kommet over hangoveren (hoho), og er nå klar for mer trøbbel (hoho!) med den nye singelen ”Troublemaker” fra albumet TY.O. For ikke-innvidde, som holder seg til skranglerock og økologisk mat, er Taio Cruz Englands kanskje største popstjerne akkurat nå. 28 år gammel har han hatt en drøss med hits, både som soloartist og som låtskriver for artister som Cheryl Cole, Lil Wayne, Jennifer Lopez, Justin Bieber og David Guetta. Ryktene skal ha det til at han er ganske bra i senga og. For en mann.

Den svenska björnstammen – Svalkar vinden

Den svenska björnstammen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Den svenska björnstammen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

De svenske gjøglerne fra Norrköping har allerede herjet eteren med ”Vart jag mig i världen vänder”, som har tatt både nordmenn og partysvensker med storm. ”Svalkar Vinden” er andre låt ut fra albumet, Et fel närmare rett, en låt som allerede går sin seiersgang rundt Norden og som definitivt kommer til å sette sitt preg på den norske våren. Og skal du på festival i sommer kommer det til å bli vanskelig å unngå björnstammen.

Lydverket anmelder Et fell närmare rett

Ask Embla – Father’s Eyes

Ina Wroldsen. (Foto: Promo, myspace.com/inaina)
Ina Wroldsen. (Foto: Promo, myspace.com/inaina)

Norske Ina Wroldsen og svensk-islandske Arnthor Birgisson har hver for seg og sammen skrevet hitlåter for blant andre Jennifer Lopez, Shontelle, Janet Jackson og Britney Spears. Sammen utgjør de den London-baserte duoen Ask Embla. ”Father’s Eyes” er første single, og som flere av låtene duoen fremførte under by:Larm minner den om mange av låtene de har skrevet for de store stjernene, det er jo bare rettferdig at de selv skal få sjansen også.

While You Slept – Throw The Dog A Bone

While You Slept. (Foto: Promo)
While You Slept. (Foto: Promo)

Norske While You Slept er fire karer fra Sandvika som finner inspirasjon hos Radiohead, Sigur Rós og Queens of The Stone Age. Kvartetten var sist å høre på P3 i fjor sommer med låta ”Moments Gone”. Vi falt nok en gang for kombinasjonen av det myke og harde i ”Throw The Dog A Bone”, musikk de selv kaller suggerende, massiv atmosfærisk rock.