Ny musikk på P3

Proviant Audio, Kid Astray, Calvin Harris og Duke Dumont er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ti nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Mr Probz – «Waves (Robin Shulz Radio Edit)»:

Dennis Princewell Stehr er en hiphop-fyr fra Nederland som har holdt på i en årrekke. Låten «Waves» dukket allerede opp rundt sommertider i fjor og traff bra i sin rolige, akustiske originalversjon. Like etter dukket Robin Schulz sin relativt enkle men effektive softhouse remix opp, og siden da har den sakte men sikkert bygd seg opp til å bli en av årets største sommerhitkandidater. I skrivende stund har den inntatt topp 10 på Spotify her i Norge.

http://youtu.be/6MH9qWemtPo

Nick Mulvey – «Cucurucu»:

Engelske Nick er nok ukjent for de aller fleste, men kan fort bli årets store sommernavn innenfor Jack Johnson og Jason Mraz-segmentet. P3s skarpskytende hitspotter, twitterkonge, Jack Johnson-fan og musikksjef, Mats Borch Bugge, spår faktisk en mulig sommerhit.

Proviant Audio – «How Does it feel»:

Nok en utmerket, lun discolåt fra Proviant Audios Drift Days and Disco Nights, som ble sluppet i fjor. På «How Does It Feel» har Mathias Stubø med seg LidoLido OG en temmelig frekk bassgang, som sammen med gode hooks og super produksjon er enda et bevis på Stubøs virtuositet og sjangerforståelse.

Kid Astray – «No Easy Way Out»:

Bærumsbandet har vært i studio med Tord Øverland Knudsen fra The Wombats, og ett resultat av dette samarbeidet er singelen «No Easy Way Out», som drar det unge bandets pop enda mer mot synthene. Likhetene med debutalbumet til amerikanske Passion Pit er mange, og det er ingen grunn til at bandets fanskare skulle minske med dette grepet.

Waters – «Got To My Head»:

Waters er bandet til Van Pierszalowski, tidligere kjent fra det altfor ukjente San Fransiscobandet Port o’Brien, men som Waters er han om mulig enda bedre: 2011-albumet Out In The Light forente Flaming Lips med Weezer rundt Pinkerton; på «Got To My Head» er det mer det blå albumet til Weezer som rinnes i hu. Ekstremt bra gitarpop for våren.

Karin Park – «Look What You’ve Done»:

I fjor skrev Karin Park “I Feed You My Love” for Margaret Berger som virkelig beviste at Karin Park vet hvordan man skriver kald skandinavisk elektropop med bred internasjonal hitappell. Nå restarter dama med Sveriges – ja kanskje verdens lengste ben – sin egen karriere med den perkusjonstunge «Look What You’ve Done» som utvilsomt har tatt inspirasjon fra Kanye Wests «Black Skinhead».

Faul & Wad Ad vs Pnau – «Changes»:

Den 21 år gamle franske produsenten Faul (tysk for lat) har slått seg sammen med og dj-kompis Wad Ad og med «Changes» har de to virkelig satt i gang karrieren på mesterlig vis. «Changes» har herjet på toppen av hitlistene i hele Europa siden november i fjor og dundret nettopp inn på BBC Radio 1 A-liste. Ikke overraskende er det en saksofon som står sentralt i lydbildet her, ikke ulikt deres landsmenn, Klingandes vinterhit «Jubel». Men Maxime (Faul) og Camil (Wad Ad) setter lista enda litt høyere med – trommevirvel – barnekor! Og hvis man legger til at barnekoret kommer fra en Australsk låt (Pnau – Baby) er det ikke så vanskelig å forstå hvorfor «Changes» er blitt en megahit.

Sia – «Chandelier»:

Sia er for mange like kjent, om ikke mer, for å være stemmen på Guettas “Tiatanium” og Flo Ridas «Wild Ones» og for å ha skrevet låter for blant andre Rihanna, Beyoncé, Katy Perry og Britney. Men australieren har vært i gamet lenger enn de fleste og snart kommer hennes sjette album. Første låt ut heter «Chandelier» og viser både frem hennes ekstreme talent for å lage sterke poplåter, samt hennes karakteristiske stemme.

http://youtu.be/EIZPk-yVzPs

Duke Dumont – «I Got U»:

Britiske Adam Dyment aka Duke Dumont er dj, produsent og nok et stjerneskudd fra den britiske klubbscenen. Fjorårets «Need U (100%)» toppet de britiske hitlistene og sammen med Disclosure har Dumont vært med på å bane vei for en ny vår for den krysningen mellom klubbmusikk og radiolåter. «I Got U» er tredje låt ut fra hans kommende debutalbum og er nok et bevis på fengende house kan treffe bredt.

Calvin Harris – «Summer»:

Calvin Harris har hatt noen fortryllende år med massiv suksess. 2012-albumet 18 Months var så proppet full av hits at det nesten var ubegripelig og nå er skotten i gang igjen. «Summer» er første single fra hans kommende fjerde studioalbum og det er vanskelig å tenke seg at ikke dette skal bli en hit.