Ny musikk på P3

Major Lazer, Envy, Frida Amundsen og Frank Ocean er noen av nykommene på våre spillelister. Del din mening i kommentarfeltet!

Elleve nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Catcall – The World is Ours

Catcall er australske Catherine Kelleher. Tidligere vokalist i punkbandet Kiosk, nå solo som elektropop-berte. Debutalbumet The Warmest Place slippes i mai, der man kan vente seg mer av den stemningen ”The World Is Ours” fremkaller: Soundtracket til en highschoolfilm der nerden får seg dame, jocken henger opp-ned i flaggstangen i bare bokseren, den blyge jenta bakerst i klassen får endelig vist at hun har en indre skjønnhet – mens sommersolen sakte går ned over San Francisco.

Dry The River – New ceremony

Bortsett fra hederlig omtale fra NME har dette britiske folkrockbandet fått ufortjent lite oppmerksomhet for sitt fantastiske debutalbum Shallow Bed som ble sluppet tidligere i vår. For din gjennomsnittlige, skjeggete flanellsfyr er dette skreddersydde saker: Arcade Fire-pomp, Muse-prakt og en dugelig dose strykere, for å berøre hele følelsesregisteret. Det beste nye bandet i år og en låt som vil få mange fans.

B. Traits + Elisabeth Troy – Fever

Den londonbaserte, kanadiske ungjenta Brianna Price har fått med seg den legendariske vokalisten Elisabeth Troy på sin debutsingel “Fever”. Sammen tar de deg tilbake til 90-tallet med det B.Traits selv beskriver som alt hun elsker ved dansemusikk i én låt.

Jay-Z + Kanye + Frank Ocean – No Church in the wild

Endelig er det tid for å spille en av Jay-Zs egne favorittlåter fra Watch the Throne på P3. Jay-Z ble, som resten av verden, imponert da han hørte Frank Oceans miksteip Nostalgia, Ultra og inviterte han inn i samarbeidet med Kanye.

Major Lazer + Amber Coffman – Get Free

Major Lazers Diplo & Switch har fått med seg Dirty Projectos’ Amber Coffman på denne sommerperlen av en låt som er første smakebit fra det kommende albumet til Major Lazer. Legg den inn på sommermiksteipen din sammen med Santigolds ”Disparate Youth”. Forresten: Låta heter ikke bare ”Get Free”, den er også gratis på ekte. Last ned her!

Departure – We Just Got Carried Away

Drammen har fått konkurranse! Femmannsbandet fra Trondheim er, med sine smittende vokallinjer og meloditeft, på en måte den organiske versjonen av Donkeyboy, samt en god ketchupsprut med The Rasmus, for de som måtte huske dem. Tidligere har trønderne vært på P3s spillelister med «Gravity» og «Half/Split», som åpenbart ga dem nok Tono-cash til å fleske til med en smådyr og velpolert studioproduksjon av «We Just Got Carried Away».

Frida Amundsen – Some Die Young (Live i Popsalongen på P3)

Da norske Frida Amundsen, som fortiden er playlistet med singelen «Rush», gjestet Popsalongen tidligere i uka, covret hun like godt Lalehs #1-hit «Some Die Young» på direkten – og hvilket resultat det ble.

Alina Devecerski – Flytta på dej

Den 28 år gamle Stockholmjenta Alina Devecerski har med ”Flytta på dej” skapt galskap i Sverige og en låt som er spådd til å bli den store sommerhitten i hjemlandet. Låta er et oppgjør mellom hennes Good Guy og Bad Guy og kommer nok til å vekke frem både det gode og det vonde i nordmenn utover våren. ELSK/HAT-ALARM!

Foxes – Youth

Loui Rose Allen heter hun, den britiske jenta som skjuler seg bak navnet Foxes og som gjerne sammenlignes med Ellie Goulding og Marina & The Diamonds. Det er heller ikke uten grunn, da ”Youth” vekker samme glede som Marinas ”Obsessions” og ”Mowgli’s Road” og Ellie Gouldings ”Under The Sheets” gjorde første gang vi hørte dem. Vi er ganske sikre på at det kommer massevis av popgull fra denne jenta i tiden fremover.

D’Banj – Oliver Twist

Dapo Daniel Oyebanjo er fra Nigeria, han synger og spiller munnspill, har vunnet en drøss med musikkpriser i Afrika og i 2011 ble han signet på Kanye Wests G.O.O.D Music. ”Oliver Twist” har allerede fått kjørt seg på det afrikanske kontinentet, og er nå klar for og bli danset til i Europa.

Team Me – Patrick Wolf and Daniel Johns

Enmannsprosjektet til Marius Drogås Hagen vokste etter Urørtfinalen i 2010 seg til et band som teller seks personer. Låtene ”With My Hands Covering Both Of Mye Eyes I Am Too Scared To Have A Look At You Know” og “Show Me” ble begge store P3-hiter, og nå har vi plukket enda en låt fra debutalbumet To The Treetops. ”Patrick Wolf og Daniel Johns” er oppkalt etter den britiske singer-songwriteren og den australske frontfiguren i Silverchair, og er Team Mes Tysklandhit.