Ny musikk på P3

Skrillex, Turboneger og Kendrik Lamar er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Elleve nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Lars Vaular + Sondre Lerche – Øynene lukket

Til sammen veier de rundt 120 kg, men kompenserer med tyngde i musikken. Som fettere har de nå tatt den gode samtalen fra slektstreffene inn i musikkstudioet, og gjort sin første låt sammen. Mens Eliassen-brødrene klinte til og tok samarbeidet til dancescenen, holder bergensgutta fatningen med en mer laidback, jordnær og organisk duett, som burde falle i smak for fansen i begge leire.

Turboneger – You give me worms

Sminke – check. Ny vokalist – check. Helt nytt sound – øy, slapp av nå. Turbo har gitt faen i dubstep-bølgen og tviholder på sitt deathpunksound, dog med en liten forandring. Hans-Erik Dyvik Husby, aka Hank von Helvete, har skiftet beite (eller fått sparken, alt ettersom hvordan man ser det), og inn fra innbytterbenken kommer britiske Tony Sylvester. Bookmakerne har satt opp en relativt lav odds for at han er ute av bandet innen 3 år, men da tok de nok ikke den splitter nye singelen «You Give Me Worms» i betraktning, for den kommer nok til å gi han helt opp mot fire år. Kanskje fem. PSSST! De spiller i Kollen i sommer.

Martin Solveig – The Night Out

Den franske houseprodusenten, som sannsynligvis aldri har rørt en drill eller løftet mer enn førti kilo i benken, slo igjennom i 2003 med låten «Rocking Music», og har vært et hot navn i DJ-verdenen siden. 2010-singelen «Hello», hvor han spiller tennis mot supercockye Bob Sinclar i musikkvideoen, er hans største hit så langt i karrieren, og milevis bedre enn produsentbidragene til Madonnas siste floppealbum MDNA. I 2011 ble han for øvrig ranket som den #29-ende beste DJ-en i verden i DJ Mags årlige Topp 100-liste.

Wild Belle – Keep You

Mange ble forelska i søster og bror Natalie og Elliot Bergmans sommerlige blanding av elektro, pop & reggae på årets Coachella (som de for øvrig ble booket til etter å ha laget èn låt, ”Keep You”). Wild Belle oppstod da Elliot spurte søsteren sin om hun kunne legge vokal på en av låtene til afrobeatbandet sitt, Nomo, og oppdaget hvor fantastisk Natalie var på micen. Liker du Santigold kommer du til å elske Wild Belle!

Kendrick Lamar – Cloud 10

Nok en låt du kan legge i sommerspillelisten din! ”Cloud 10” kom til via nok et promoprosjekt (tilsvarende A-Trak, Kimbra & Mike Foster) hvor Windows Phone hooket opp et av Dr. Dres nyere stjerneskudd, Kendrick Lamar) med Jason Chung, bedre kjent som den Nosaj Thing. Kanskje ikke den nyeste låta til Kendrick, men sannsynligvis den vakreste. Se han på Hovefestivalen i sommer.

Skrillex & Damian Marley – Make it Bun Dem

At Skrillex og Damian Marley gikk i studio sammen fikk mange til å rynke på nesa, men resultatet ble ganske vellykket reggaestep. Låta har snart 7 millioner visninger på youtube (som vanlig for låter signert Skrillex), og er den femte låta P3 spiller fra den tre ganger Grammy-vinnende 24 åringen fra Los Angeles. Forresten – Skrillex har også vært i studio med Swedish House Mafia og Ellie Goulding i det siste. Kjæresteparet og partysvenskene lager visstnok musikk til Ellies kommende album sammen.

Snow Patrol – New York

Vokalist og frontmann i Snow Patrol, Gary Lightbody, datet en dame i New York, men siden han er fra Nord-Irland og mye på reise, var de sjelden på samme sted til samme tid. ”It’s about missed opportunities”, sier han om låta som er den tredje singelen fra albumet Fallen Empires. Pianoballaden ”New York” er veldig fin og følelsesladd – som tatt ut av en gråtescene i Grey’s Anatomy (den er selvsagt med der – i episode 10, sesong 8).

Ed Sheeran møtte Snow Patrol i en kanadisk pianosjappe, og sammen sang de “New York”:

Disaster in the universe- Beach House

Denne Ukas Urørt lager tropisk musikk for våren og sommeren, eller som de selv kaller det: ”en vill blanding av alternativ rock, elektronika, psykedelia, afrikanske rytmer, tropiske elementer og alt annet som føles naturlig.” Bandet synger på engelsk, fransk, portugisisk, spansk og ronga i tillegg til at de spiller på en to meter høy palme med innebygd synth. Kvintetten kan du få med deg både på Hove og Slottsfjell i sommer.

Låta kan du selvsagt laste ned gratis her

Les mer om Disaster in the Universe her

Icona Pop – I Love it

De svenske stjerneskuddene Caroline Hjelt og Aino Jawo i Icona Pop har samarbeidet med britiske Charli XCX, Style of Eye og Patrik Berger (Robyn) på en låt som høres ut som noe Martin Solveig og The Ting Tings litt ustyrlige kjærlightesbarn kunne gitt ut. Det er frekt, gøy og gir deg lyst til å hoppe opp og ned mens du kaster ting på gulvet.

Passion Pit – Take a walk

Elektropopperne fra Massachussets er endelig tilbake med nytt materiale etter debutalbumet Manner som kom i 2009 . Mer radiovennlig enn sist gir de oss første smakebit fra Gossamer med ”Take A Walk”. Låta er dog ikke som andre poplåter, da tematikken dreier seg om finanskrisen og fremmedgjøring. Hører du litt ekstra godt etter får du blant annet høre tekstlinjer som: ”But then my partner called to say the pension funds were gone. He made some bad investments now the account is overdrawn.” Lystig tematikk for vakre sommerdager der altså.

Passion Pit på Soundcloud

DZ DeathRays – No Sleep

DZ Deathrays er Shane Parsons og Simon Ridleyr fra Brisbane, Australia og spiller det de selv kaller trashpop. NME satt penger på at ungguttene kom til å bli store i 2012, og denne uka kom debutalbumet Bloodstreams. Herfra har vi hentet ”No Sleep” som har en musikkvideo du MÅ se hvor de gjenskaper Paul Simon og Chevy Chase sin video for ”You Can Call Me Al”.