Ny musikk på P3

Nicki Minaj, Stromae og OnklP & De Fjerne Slektningene er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg hele ti nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Pokal – «For deg tusen ganger til»

Loddefjord har allerede gitt oss noen av landets beste rockeband i John Olav Nilsen & Gjengen og Fjorden Baby! Og etter at vokalistene fra de to bandene holdte skrivekurs ble et nytt spennende band født: Pokal. Det unge bandet ble Ukas Urørt i uke 21 og Urørtredaksjonen skrev da: «Pokal fra Loddefjord spiller eklektisk poprock med drabantby-attityde og bygdesjarm. Med countrytwang og ruskete vokal er «For Deg Tusen Ganger Til» en låt om blødende kjærlighet, med et uhyre sterkt refreng.

Pow Pow – «Alpha Waves»

Pow Pow er en pop-kvintett fra Oslo med albumene Leaving Las Palmas (2007) og Last Days on Earth (2010) på samvittigheten. Nå er de tilbake med kanskje sin beste låt noen gang. Og «Alpha Waves» kan treffe svært bredt. Her er det noe for Tame Impala-fansen, de som savner MGMT slik de var på Oracular Spectacular (2007) og alle de som liker varme sommerkvelder i parken. Fun fact: Broren til Jonas Alaska, Thomas Aslaksen spiller trommer i Pow Pow, derfor er det kanskje ikke så rart at både Jonas og hans partner-in-crime Billie Van bidrar med vokal på «Alpha Waves».

Cam’ron & A-Trak – «Dipshit»

Hva er vel sommeren uten ekte hiphop-banger? I fjor var det Ace Hoods «Bugatti» som sto for festlighetene og banger #1. I år kan det være at det er Cam’rons «Dipshit» som kupper den (u)høytidelige prisen. Med seg på laget har han superprodusentene A-Trak, Just Blaze og Oliver, mens Juelz Santana og Dame Dash gjør det de kan best – henholdsvis refreng og ilter spytting. «Dipshit» er en deilig størreennlivet-låt som får deg til å tro på at du kan klare hva som helst. Litt som The Diplomats – I’m Ready – om du skjønner hva vi mener?

OnklP & De Fjerne Slektningene – «Myk Landing»

OnklP og hans fjerne slektninger overrasket nok de fleste når de kom ut i fra intet med førstesingelen «Panderosa» i vinter. Bandets blanding av «good times»-rock og Ps sløye rap satt godt fra første akkord og de overbevist ytterligere med gode konserter på by:Larm. I tillegg fikk de svært gode anmeldelser for det selvtitulerte debutalbumet. «Myk Landing» er kanskje den letteste og sommerlirende låta på skiva og kommer nok til å bli en livefavoritt når de spiller på det som er av festivaler i sommer.

Justin Timberlake + Jay-Z – «Murder»

«Alle» I Norge elsker JT. Og om det ikke føltes slik før konserten hans i Telenor Arena for noen uker siden føles det i hvert fall slik nå. P3s anmelder var på konserten og mente at den Tennessee-fødte kjekkasen framstod som «en ekte entertainer»( https://p3.no/musikk/en-ekte-entertainer/). En av de låtene som fikk publikum til å svinge mest på hoftene var «Murder» fra andre del av dobbeltalbumet The 20/20 Experience. Velkjente Timbaland-beats, en smårappende og syngende Justin i storform flankert av Jay-Z, det er digg det.

Razika – «Syndere i sommersol»

Firkløveret fra Bergen er tilbake med nytt ska-pop-punk-materiale perfekt timet til sommeren. «Syndere i sommersol», som er basert på romanen ved samme navn av Sigurd Hoel er første smak fra deres neste album. Hvis antall ganger ordet sommer blir sunget har noe som helst å si for om en låt blir sommerhit, så er i hvert fall denne låten bankers.

Stromae – «Ta Fete»

Belgiske Stromae fikk sitt gjennombrudd med «Alors on Dance» som ble en megahit i store deler av Europa i 2010. Nå er «Ta Fete» fra fjorårets Racine Carrée ikke overraskende blitt plukket ut til å være det belgiske fotball-landslagets kampsang – og låta har dermed fått en ny vår.

Betty Who – «Lovin’ Start»

Bak artistnavnet Betty Who skjuler Jessica Anne Newham seg. 22-åringen har Katy Perry, Robyn og Miley Cyrus som inspirasjonskilder, men har et modnere og mer utfordrende uttrykk enn to av disse tre superstjernene. Som Iggy Azalea har også denne australieren flyttet til USA og fått platekontrakt. «Lovin’ Start» er fra hennes Slow Dancing EP, og er elektropop av det utsøkte slaget.

Iggy Azalea + Charlie XCX – «Fancy»

Australske Iggy Azalea kom til Miami fra Australia som 16-åring og har ikke kastet bort tiden siden. 90-modellen har i dag det 14. mestselgende albumet i USA med sitt debutalbum The New Classic, og «Fancy» er på god vei til å bli en av vårens store internasjonale hits. Med seg på refrenget er den britiske elektropopartisten Charlie XCX. Musikkvideoen deres er i aller høyeste grad inspirert av Alicia Silverstones evig aktuelle high school-film Clueless.

Nicki Minaj – «Pills N Potions»

Nicki Minaj er tilbake I manesjen – og har drysset nye låter på internett de siste ukene. «Pills N Potions» er første låt ut fra Minaj sitt tredje album The Pink Print, som selvsagt spiller på Jay Z’s The Blueprint. Låta er mer av kjente og kjære pop-Minaj, men tonet ned til en myk og urban variant. Nicki Minaj er selvfølgelig ikke snauere enn at hun tar delvis ære for suksessen Iggy Azalea har for tiden, det er ikke hiphop om det ikke er litt drama også.