Ny musikk på P3

Jessie Ware, Shift, VAz og Deadmau5 er noen av våre nykommere på spillelistene. Del din mening i kommentarfeltet!

Syv nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

MayK – En bit av meg

Etter å ha vært korist for a-ha, DonkeyBoy, Didrik Solli-Tangen, Stella Mwangi og Tone Damli, samt deltaker i Beat for Beat OG Allsang på Grensen (!), er hun nå – i en alder av 29 år – aktuell med sin første solosingel, “En bit av meg”, hvor hun virkelig byr på seg selv.

Coldplay + Rihanna – Princess of China

En forholdsvis ny singel fra albumet Mylo Xyloto, som også er bandets egen favoritt fra skiva. Ifølge Chris Martin selv, var han faktisk en smule nervøs for å spørre Rihanna om å bidra på låten: “The album is designed as a whole piece. It has boy and girl lead characters and top of our list for the girl part was Rihanna, but it took a while to pluck up the courage to ask her. We did a show in Las Vegas and I met her and said, ‘Do you think there’s any chance?’ I was very Hugh Grant-like and spluttering about it.”

VAZ – Miss Frost

Søstrene Cecilia og Jenny Vaz står bak denne nye, friske, svenske duoen som nå er klar med sin første singel “Miss Frost”. De lager minimalistisk pop med eksotiske innslag som gjør musikken deres dansegulvvennlig. Selv sier søstrene at VAZ er resultatet av et skittent kjærlighetsforhold mellom det urbane og det elektroniske – vi syns det høres ut som en ung og dansete utgave av Niki & the Dove.

Deadmau5 + Chris James – The Veldt

“The Veldt” er opprinnelig en novelle skrevet av Ray Bradbury på 50-tallet, og historien som inspirerte Deadmau5 til å lage denne låta. Musa er som kjent ikke så glad i å samarbeide med andre artister, spesielt ikke store popartister, så han lastet opp låta på Soundcloden sin uten vokal. Etter en stund dukket en tweet fra en fan, Chris James, opp i strømmen hans og (heldigvis for alle) var dette en av få gangene Deadmau5 faktisk valgte å sjekke ut linken han fikk. Følelsen han fikk da han hørte Chris James’ vokal beskriver han selv på følgende vis: ” I was fucking nearly in tears. Not because I think he’s the best singer in the world… but because HE FUCKING GOT IT. TOTALLY and COMPLETELY got it.”

Les mer om historien bak låta her

Shift – Bergenserbrevet

24 år gamle Christoffer Strøm fra Bergen er denne Ukas Urørt med “Bergenserbrevet”. Låta som henter inspirasjon fra Bibelen er første single fra albumet Veritas, som er det første han gir ut siden miksteiper i 2008. ”Shift har en teft for pop uten å miste den skitne edgen og ”Bergenserbrevet” er noe annet enn en idyllisk ode til hjemstedet”, skriver Urørtredaksjonen.

Låta kan du laste ned gratis her
Les mer om Shift her

Jessie Ware – 110 %

Jessie Ware er en av de mest spennende stemmene som den siste tiden har boblet opp fra Londons undergrunn. Fra samarbeid med blant annet SBTRKT og Joker gir hun nå ut sitt eget solomateriale og debutalbumet Devotion er ventet til sommeren, akkurat i tide for å tonelegge den. Julio Bashmore-produserte ”110%” er akkurat like lett og luftig som en sval sommerbris, og viser at Jessie Ware absolutt er en kvinne det er lurt å holde både øyne og ører åpne for.

Charlotte Qvale – The Beginning Of The End

Halvt islandske Charlotte Qvale fra Mandal er utdannet skuespiller og har tidligere jobbet mye med skript, regi og som komponist ved ulike oppsetninger. Nå derimot er det musikken hun satser på. Sammen med Thomas Eriksen (Lars Vaular) har hun spilt inn ”The Beginning Of The End”, som virkelig viser frem Eriksens produsentferdigheter og Qvales teft for melodi.