Ny musikk på P3!

Svensk R&B, norsk reggae og amerikansk radiopop. Hør alle de nylistede låtene her!

Admiral P – «Allergi»

Admiralen har hatt litt av en sommer med festivalgigs landet rundt og førsteplass på VG-lista med «Engel». Men det er fortsatt varmt i lufta, og hva kan egentlig holde sommerfølelsen gående ekstra lenge bedre enn musikk fra vår egen reggaekonge. Og negative vibes er det jo ingen som er interessert i. Atsjo!

Kristian Kristensen – «Rusen Våkner Igjen»

Kristian Kristensen er en ung Harstadværing som man skal se opp for. Han fikk vist frem stemmeprakten sin på The Voice i fjor og i sommer har singelen hans «Rusen våkner igjen» blitt spilt mye i Urørt. Nevnte singel skiller seg ut i et sterkt norsk singer-songwriter-heat med delikat produksjon og en spennende fusjon av internasjonale artister som Jamie Woon, Bon Iver og Asgeir Trausti samtidig som Kristian også holder i norske referanser som Odd Norstoga og Stein Torleif Bjella.

Slutface – «Angst»

Stavangerbandet Slutface har allerede vært Ukas Urørt og imponerte stort som liveband på Slottsfjells Urørtscene i sommer. Bandet kjører på med poppunk med klare referanser til som Letters To Cleo og Pretty Girls Makes Graves. Vokalist Haley Shea har attityden til Blood Commands Silje Tombre og meloditeften til Paramores Hayley Williams.
Slutface – Angst

Elsa & Emilie – «Endless Optimism»

Elsa & Emilie har på kort tid etablert seg som et av landets beste vokalharmoni-par. Duoens første singler har satt stemmene til de unge jentene i front, men på «Endless Optimism» trykker kompet ekstra på – spesielt trommene – og frigjør derfor enda mer energi rundt Haugesundsparets nydelige stemmer.

Issues – «Mad At Myself»

Issues er ikke som alle andre. Metalcore-bandet (les: metal og r&b) har en vokalist som lett kunne tatt opp kampen med Justin Timberlake, mens hans vokalist kompanjong lett kunne skreket om kapp med Erlend fra Kvelertak. Vi har allerede spilt «Never Loose Your Flames» mye i år, men når det kommer til popteft og crossover-potensiale når den ikke «Mad At Myself» til knærne. Du skal være ganske sur, ensporet og lite eventyrlysten om du ikke lar deg sjarmere (og imponere) av Issues friske sjangermiks. For fans av N’sync og/eller Bring Me The Horizon.

Broiler – «Rays Of Light»

Den norske dj-duoen trenger ikke noe introduksjon selv om de har fjernet “dj” fra artistnavnet og sluttet med norske tulletekster om ski. Nå satser de på å ta over den ledige plassen Swedish House Mafia etterlot seg. Og om du har vært i nærheten av en bryggekant, hagefest eller uteplass i sommer kan du være enig med oss; med «Rays Of Light» er de godt på vei å fylle søtabrors sko.
Broiler – Rays Of Light

Arctic Monkeys – «Arabella»

For en et karriere britiske Arctic Monkeys har hatt. Allerede før de var gamle nok til å komme inn på nattklubber ble de utnevnt som «det nye store rockebandet» med singelen «I bet you look good on the dancefloor» i 2005. Siden da har de spilt inn album med Josh Homme, vunnet det som er av britiske musikkpriser og ikke minst; med fjorårets album AM bevist at de har blitt bedre med alderen. Vi har allerede spilt «Why’d You Only Call Me When You’re High” og “Snap Out Of It”. Nå er det “Arabella” sin tur og med et refreng som lener seg på både tidlig Black Sabbath og Led Zeppelin er vi ganske sikre på at du kommer til å få trent rockefoten utover sensommeren og høsten – ja også har Alex Turner verdens cooleste stemme da!

Shift k3y – «I Know»

La oss starte med å takke brødrene i Disclosure for å tenne på den britiske klubbmusikkscenen igjen! For er det noe britene har vært gode på siden tidlig nittitall er det klubbmusikk som gjør seg like godt på i radioen som på dansegulvet. I kjølevannet av Latch-suksessen har briter som for eksempel Duke Dumont og Route 94 også krydret radioapparatene med fengende klubbmusikk. Nå er det ungkalven Shift K3y sin tur med den enkle, men svært så effektive «I Know». Folk kommer til å tro at du vet alt etter at du har hørt låta. Hvorfor? Fordi refreng-hooket klistrer seg på hjernen og du kommer til å nynne «I know!» tett fram til potetene blir tatt opp.

Troye Sivan – «Happy Little Pill»

Det er en stor sjanse for at den neste store artisten som treffer verden fra Oceania heter Troye Sivan. 19-åringen fra Perth i Australia har akkurat signert en kjempedeal med Universal – og første EP kommer neste uke. Herfra har vi plukket opp «Happy Little Pill», som musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, mener kommer til å bli høstens store låt. Troye har for øvrig mange talenter, skuespilleren i han har blant annet spilt i X-Men.

Lilly Wood & The Prick – «Prayer in C (Robin Schulz Radio Edit)»

Robin Schulz har det nok ikke så altfor ille for tiden. Rett etter kjempesuksessen med remixen av Mr Probz sin «Waves» høster han nå fruktene av nok en superpopulær remix. Denne gangen er det den franske folkpop-duoen Lilly Wood & The Prick som har fått overhalet sin «Prayer in C» – en remix som allerede har toppet listene i store deler av Europa.

Ariana Grande + Zedd – «Break Free»

Ariana Grande kom som en rakett inn på hitlistene verden over med “Problem” på forsommeren. Straks kommer albumet, som blant andre norske Cashmere Cat har bidratt med å produsere. Det er derimot låten hun har laget med tyske Zedd som nå skal holde deg med selskap gjennom radioapparatet i august – en komplett dancepoplåt som får det til å krible litt ekstra i hitmagen.

Lorentz – «Alt Från Mig»

Svenske Lorentz har gjort det skarpt I Sverige med sin debututgivelse Kjärlekslåtar i 2014 – hvor han har høstet mange lovord og blitt sammenlignet med Drake. På P3 har han allerede fått massiv støtte fra Marie Komissar, og nå skal han også få skinne på dagtid. «Alt från mig» er en herlig svensk rnb-låt som understreker at sjangeren fungerer minst like godt på skandinavisk.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=miV1awP45zU&w=750&h=422]

ZHU – «Faded»

Det er ikke lett å finne info om amerikanske ZHU, som er nok en elektronisk musikkprodusent som velger å være anonym for å la musikken tale for seg. Som han selv sier: «Music is Faceless. Let my music tell my story». Unødvendigheten ved det til side, «Faded» er en fantastisk låt, og muligens av årets hittil sterkeste krysninger mellom house og rnb. Og da kan det vel være det samme hvem han egentlig er?

alt-J – Hunger Of The Pine

P3-favorittene Alt-J er endelig tilbake med ny musikk – og det akkurat i tide, siden vi nå har spilt i hjel debuten An Awesome Wave fra 2012. Første smakebit fra deres kommende album This Is All Yours heter «Hunger of the Pine» og er et vakkert og mektig stykke musikk. De britiske kunstrockerne sampler dessuten Miley Cyrus sin linje «I’m a female rebel» fra hennes «4×4», som utrolig nok er en fantastisk match.