Ny musikk på P3!

Syv nye låter er lista på P3. Hva synes du?

Wild At Heart – Darling

Stockholmsduoen, bestående av Erik Lindestad og Li Stanley, ble først kjent på internett med en cover av MGMTs «Electric Feel», og det er da også med en lydbilde tett tilknyttet Brooklynbandet at de nå inntar P3-listene. Massiv elektronika med et klebrig refreng – og så får vi bare takke alle involverte for at de valgte å skifte bandnavn, siden de i starten var kjent under det forstyrrende rævlige navnet Cleast Eatwood.

Sandra Kolstad – The Well (We Will Change It All)

Det er et temmelig annet uttrykk å finne hos Berlinboende Sandra Kolstad nå, sammenlignet med da hun var Ukas Urørt tilbake i 2010. Fra smått eksentrisk pianoklang har hun de siste årene snudd mer og mer mot en elektronisk, popvennlig retning, noe som også er det uttrykket hun i enda større grad har utviklet fra albumdebuten «Crux» (2011) og frem til denne singelen, hentet fra sitt nye album som slippes 28. september. Melodiene trer frem fra en vilje til å gjøre det utilgjengelige tilgjengelig, og i dette tilfellet er det like mye for dansegulvshjertet som hjernen.

Heyerdahl – Archipelago

Oseanografisk tematisk poprock er ikke den vanligste merkelappen man finner på nye band nå til dags. Dette til side: Heyerdahl er en uhyre spennende norsk konstellasjon, som blant annet teller kongen av norsk undergrunnspop, Kenneth Ishak (Beezewax),Tore Løchstøer Hauge (Hiawata!), Magne Mostue Nilsen (Accidents Never Happen) og Mattis With (Lot Lot). «Archipelago» er hentet fra et album som kommer i løpet av året, og er en uhyre lovende forsmak på deres sakteflytende, kjølige og intenst vakre meloditeft. De spiller også på Øyafestivalen på lørdag.

Låta høres eksklusivt på P3!

Jessie Ware – Wildest Moments

Britiske Jessie Ware er en av de mest spennende stemmene som den siste tiden har boblet opp fra Londons undergrunn, hvor hun blant annet har samarbeidet med SBTRKT og Joker. Debutalbumet Devotion kommer i slutten av august, rett etter hun har stått på scenen på Øyafestivalen neste lørdag. ”Wildest Moments” viser med sin enkle produksjon frem den vakre og luftige stemmeprakten som kryper under huden på deg fra en kvinne det er verdt å merke seg.

Green Day – Oh Love

Green Day har holdt koken I 25 år i år, og feirer det hele med trilogien ¡Uno! ¡Dos! ¡Tré!. Første låt ut fra ¡Uno! Er «Oh Love», en powerpoplåt som sikter etter å fange den gode gamle Green Day-energien. Friskt og allsangvennlig fra 40-åringene fra California.

Bastille – Bad Blood

P3 oppdaget først Bastille etter et tips fra en lytter, som førte til listingen av «Flaws» i fjor. Ett år etter lager Dan Smith fortsatt britisk popmusikk av den gode sorten, med drivende synth og vakre vokalharmonier. Han spilte sin største konsert noen sinne på Slottsfjell i år, til allsang og jentehyl.

Karpe Diem – Her

Hele Norges Karpe Diem er klar med andre smakebit fra deres neste album, Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden, som kommer i september. Oslogutta går fra gatesmarte på «Toyota’n til Magdi» til såre og ettertenksommen på «Her», en låt de selv beskriver som det nærmeste de kommer et maleri – og som beskriver søken etter pusterom i en kaotisk verden.