Ny musikk på P3

Ni nye låter har fått plass på P3s spillelister. Hva synes du?

Oslo Ess – Bislett Stadion

De tok andreplassen i Urørtfinalen 2011, og er nå et av Norges hardest turnerende band med 300 reisedøgn i året. Likevel har de funnet tid til å spille inn sitt andre album, Verden på nakken, venner i ryggen, som slippes 17. august. Første låt ut heter ”Bislett Stadion” og er Oslo Ess slik vi har blitt glade i dem – med direkte tekster og en bred tilnærming til punken.

Delilah – Inside My Love

Det første vi hørte fra briten som egentlig bærer navnet Paloma Ayana Stoecker, var hennes vokal på Chase & Status’ P3-listede låt ”Time”. Siden dette har hun gitt ut sitt eget solomateriale, og dette er tredje låt vi lister med mørk og sjelfull popmusikk fra den 21-årige skjønnheten.  ”Inside My Love” ble originalt utgitt av Minnie Riperton i 1975, og har nå fått nytt liv med en utsøkt produksjon og en sårere tilnærming.

Frank Ocean – Lost

Etter fjorårets fantastiske mixtape Nostalgia, Ultra, som blant annet ga oss ”Swim Good” og ”Novacane” har forventningene til Frank Ocean og hans debutalbum bare vokst og vokst. 24-åringen som  har samarbeidet med Brandy, Beyoncé, Jay-Z og Kanye West tilførte R&B-sjangeren noe nytt da han dukket opp i fjor, og har nå gitt ut et album til fantastiske kritikker. Vi spiller allerede ”Pyramids”, nå slenger vi også ”Lost” inn i miksen. Mange hjerter gleder seg nok til han står på scenen på Øyafestivalen på torsdag.

Les også: Lydverket anmelder Channel Orange.

Calyx &Teebee – Elevate This Sound

Torgeir Byrknes heter han, bergenseren som skjuler seg bak navnet TeeBee og som er både viktig og anerkjent innenfor drum & bass-miljøet, og ikke minst en av de aller første til å bli det fra utenfor Storbritannia. Han har gitt ut musikk siden 1996, men ”Elevate This Sound” er første låt som har funnet veien til P3s spillelister. Den har han gjort sammen med den britiske produsenten Calyx.

Bendik – Forsvinne

Finalister i årets Urørtfinale, Bendik, er allerede et av Norges mest spennende liveband, og nå er de også snart klare med sitt debutalbum. Første smakebit derfra heter ”Forsvinne” og er elegant produsert, hjemsøkende vakker og byr på akkurat passe med motstand.

Young Guns – Towers

Britiske Young Guns spilte seg inn på P3s spillelister med låta “Bones” i vår, og nå har vi hentet ”Towers” til spillelistene fra bandets andre album, Bones. Potent stadionrock her, altså.

The Shoes – Time To Dance

The Shoes er to franskmenn som lager det de selv beskriver som indie dancepop. Det kan også beskrives som disco-punk. Med en fransk vri selvsagt. ”Time To Dance” er en energibunt av en låt og kommer til å gi deg lyst til å danse. Hentet fra fjorårets album Crack My Bones.

Redlight – Lost In Your Love

Den britiske produsenten Redlight (Hugh Pescod) har lenge boblet i undergrunnen i Storbritannia, hvor han har laget DJ-shows på BBC Radio 1xtra og Rinse. Med låta ”Get Out My Head” tok han et skritt ut mot allemannseie og fortsetter sin smakfulle hyllest til 90-tallet, kjærligheten og dansegleden på ”Lost In Your Love”.

Rustie + AlunaGeorge – After Light

Russel Whyte heter den britiske unggutten som går under navnet Rustie og som lager drømmende og intelligent dubstep. Fjorårets album Glass Swords høstet lovord over hele fjøla, og nå har den spennende duoen AlunaGeorge hevet seg over remixen av sporet ”After Light”. Aluna Francis’ myke og vakre vokal smyger seg over remixen og gir det hele en R&B-følelse som sender tankene i retning av Cassie.  Rustie spiller på Pstereo-festivalen neste helg.