Ny musikk på P3

Nytt fra rockerne i Biffy Clyro og The Hives, mens ukens popkvote blir forsvart av Laleh og Ellie Goulding.

Dette er ukens nye låter på P3!

Mumford & Sons – I Will Wait

De britiske folkrockerne i Mumford & Sons debuterte med et brak i 2009, og deres første album Sigh No More gjorde det sterkt både i hjemlandet og på andre siden av dammen. På gruppas første single fra deres andre album, Babel (21. september), får de opp tempoet og leverer sin mest fengende låt til nå. Med fullt banjotrøkk fra første tone, vokalharmonier og et refreng det er lett å rope med til kan dette godt være låta som gjør at nordmenn får øynene ordentlig opp for denne Londonkvartetten.

Ellie Goulding – Anything Could Happen

Ellie Gouldings kjæresteri med Skrillex har selvsagt skapt spekulasjoner om ikke også hun skulle kaste seg utpå dubstepbølgen, noe den P3-listede coverversjonen av ”Hanging On” også pekte litt mot. Til glede for Ellie-fans er det fortsatt synthpop det går i, og på ”Anything Could Happen” høres Ellie Gouldings hese og myke stemme like vakker ut som alltid. Halcyon kommer i hyllene 8. oktober.

Biffy Clyro – Stingin’ Belle

De skotske rockerne I Biffy Clyro er ingen debutanter på P3s spillelister, ”Stingin’ Belle” er faktisk den sjette låten vi spiller siden 2008. Fra deres sjette album, dobbeltalbumet Opposites, kommer ”Stingin’ Belle” hvor bandet returnerer til et hardere uttrykk enn det de har bydd på de siste årene. Likevel er det ingen tvil om låta har et Biffy Clyro-refreng. Også har den sekkepiper.

Two Door Cinema Club – Sleep Alone

Two Door Cinema Club ga ut debutalbumet Tourist History i 2010 til stor begeistring, og spesielt låta “Something Good Can Work” ble en vanvittig P3-hit. Treerbanden fra Nord-Irland gir i disse dager ut sitt andre album, Beacon, og ”Sleep Alone” er første smakebit, en poplåt som vokser for hver lytt i god TDCC-stil.

Laleh – Elephant

Da vi begynte å spille svenskiranske Lalehs ”Some Die Young” i begynnelsen av året, spådde vi at det var med denne låta hun kom til å få ordentlig fotfeste i Norge etter å lenge ha vært en av Sveriges kjæreste artister. Fra Sjung har vi nå hentet albumhøydepunktet ”Elephant”, som helt sikkert kommer til å glede Laleh-fans i det ganske land.

Les anmeldelsen av Sjung her

alt-J: ”Tessellate”

Dersom du trykker alt-J på et mac-tastatur, så får du opp dette tegnet: ∆, og det er denne trekanten som egentlig er bandnavnet til dette Cambridgebandet – ikke overraskende, kanskje, at flesteparten i bandet går på kunstakademi. Mulig flauhet rundt bandnavnet til side, så er ”Tessellate” og resten av debutalbumet An Awesome Wave gnistrende originalt i allsin småskjevhet. Blant inspirasjonskildene finner man nok sambritene Beta Band og Wild Beasts, men Alt-J står utmerket på egen hånd, der vakker harmoni, særegen vokal og smarte melodier gjør dette til et av årets aller mest spennende bekjentskaper.

The Hives: ”1000 Answers”

Mens The Hives har blitt eldre og stadig vekk mer utfaset fra rampelyset, har den garasjerocken de en gang sto for fornyelsen av,levd videre – og i år står sjangeren sterkere enn på lenge, med band som Bleeding Knees Club, The Men og Royal Headache som noen avårets muntre debutanter. Denne låten viser imidlertid debutantene hvor de spisse skotupper skal plasseres. ”1000 Answers” er en lynkjapp, kort og komprimert rockeksplosjon fullt på høyden med The Hives’ beste stunder fra tidlig 2000-tall. Den er også med på spillet FIFA 2012, og hentet fra bandets femte LP, Lex Hives, som ble sluppet 1. juni.