Ny musikk på P3

Gjengen til Kanye West, Saint Lou Lou og Kid Astray er blant ukens nykommere på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Ni nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Ask Embla – Cry Baby

Ask Embla er norske Ina Wroldsen og islandske Arnthor Birgisson, som mellom seg har skrevet og produsert låter for storheter som Britney Spears, The Pussycat Dolls, Jennifer Lopez og Janet Jackson. Duoen bydde på kjølig elektronisk pop med “Fathers Eyes” på P3 i sommer og nå følger de opp i samme ånd med “Cry Baby”.

Tegan & Sara – Closer

De kanadiske tvillingsøstrene Tegan og Sara Quin har holdt det gående som duo siden 1995. Da var de 15 år gamle. De har gitt ut 6 album og turnert med blant andre The Pretenders, Weezer, Paramore og The Killers. På første smakebit fra deres syvende album, Heartthrob, tar de et skritt vekk fra indiepopen og får på synth på en låt det spruter av. Første gang på P3 er det også.

Disclosure – Latch

Brødrene Guy og Howard Lawrence er bare 17 og 19 år, men har allerede gjort seg svært bemerket med sin tolkning av elektronisk dansemusikk. De britiske føttene deres er godt plantet i hjemlandets musikktradisjoner, men gutta tilfører noe nytt, friskt og ekte. Og det er jo vanskelig å ikke la seg imponere av to unggutter som kan produsere slik. Nykommer Sam Smith er med på vokal på en låt som er direkte, intim og det mest poppete vi har hørt fra brødreduoen.

Saint Lou Lou – Maybe You

Søskenduoer er godt representert I denne ukas listinger, og Saint Lou Lou består også av to søstre som lager musikk sammen. De svenske tvillingene Elektra og Miranda Kilbey er ikke bare ekstremt vakre å se på, de har også laget en utrolig vakker låt med “Maybe You”. Med stemningen lagt perfekt for høstmørket, er dette både hjemsøkende, svalt og inderlig. Jentene flytter i disse dager fra Sverige til London for å spille inn debutalbumet. Signet på trendy Kitsuné er de også.

Kanye West + Jay-Z + Big Sean – Clique

Kanye West og Jay-Z har allerede herjet radiobølgene både hver for seg og med sitt samarbeid, sist med “Niggas in Paris” og “No Church in The Wild”. “Clique” er hentet fra Kanyes labelalbum G.O.O.D Music Cruel Summer, og er en nok en maktdemonstrasjon hvor sjefene av hiphop forteller deg hvem som eier verden.

P3 Musikk anmelder Cruel Summer

Dilillis – Drama, dama, drømma, dramma

Blir dette høstens store snakkis, folkens? Hils på Dilillis, den ukjente Nord-Norske lillebroren til Sirkus Eliassen. Med “Dama, Drama, Drømma, Dramma” har Bodø-guttene laget en skamløs poplåt det er umulig å forholde seg likegyldig til. Dette er elsk eller hat på sitt aller beste. Nynn i vei!

Sweden – Hey C’mon

Norske Sweden, ga tidligere i år ut den fantastiske skiva Under The Sycamore Tree. På den beviste de for både oss nordmenn og broderfolket at man ikke trenger å være født svensk for lage herlig svensk powerpop. “Hey C’mon” er en nostalgisk feelgood-låt som det er utrolig vanskelig å ikke bli glad i.

Jake Bugg – Two Fingers

Allerede som syttenåring spilte Nottingham-gutten Jake Bugg på BBCs scene på selveste Glastonbury Festivalen. Det er bare ett år siden, så han er fortsatt bare atten. I år slapp han sitt selvtitulerte debutalbum og hylles allerede som Storbritannias “The next big thing”. “Two Fingers” er en skikkelig britpop perle med klare Bob Dylan-referanser.

Kid Astray – The Mess

Denne uka ble det purunge Bærumsbandet Kid Astray Ukas Urørt med låten “The Mess”. Urørtredaksjonen beskrev det slik; “Knapt myndige Kid Astray tar oss med på en euforisk reise gjennom poplandskapet. “The Mess” har et fantastisk anslag, byr på store refreng, behagelige vokalharmonier og et driv som innbyr til keitete dansing”. Det er dessuten den 17 år gamle vokalisten Benjamin Giørtz som har produsert låta.

Sjekk ut Urørt-siden til Kid Astray