Ny musikk på P3

Biffy Clyro, Macklemore og Various Cruelties er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Seks nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!Åtte nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Macklemore & Ryan Lewis – Thrift Shop

Den Seattle-baserte rapperen Macklemore og hans produsentpartner Ryan Lewis har etter mange miksteiper gitt ut debutalbumet The Heist. Med et ekstremt fengende saksofon-sample og lystighet er “Thrift Shop” allerede på god vei til å bli en festvinner. Låta handler om Macklemores glede ved å handle på veldedighetsbutikker, du vet Fretex og UFF og sånn.

The Lumineers – Ho Hey

2012 har virkelig vært folkrockens år, og nok et spennende band innen sjangeren har fått plass på P3s spillelister. Den Denver-baserte trioen ga ut sitt selvtitulerte debutalbum i mars i år, og “Hey Ho” er hentet derfra. Ifølge Spotify var “Hey Ho” den mest delte låta på Manhattan i oktober, og den tredje mest delte i Brooklyn. New York-sertifisert med andre ord.

The Little Ones – Argonauts

The Little Ones fra California har laget indiepop siden 2006 uten helt å gjøre seg veldig bemerket. Men man skal jo aldri gi seg, og med sine forbilder i The Beach Boys fortsatt i hjertet prøver de nå ut et mer elektronisk lydbilde. Advarer herved mot tropisk sommerfølelse. Albumet The Dawn Sang Along er ventet i februar.

Various Cruelties – Chemicals

Various Cruelties beskriver musikken sin som noe så sjarmerende som “skabbete Motown-pop”. Londonbandet ble stiftet i 2010 av Liam O’Donnell som er skremmende lik Pulp-frontmann Jarvis Cocker. Med “Chemicals” viser Various Cruelties seg som ordentlige poprock-feinschmeckere som treffer et sted mellom nykomlingen Jake Bugg og de nå rutinerte guttene i Artic Monkeys.

The 1975 – The City

The 1975 er et indie-band fra Manchester med en vokalist det er vanskelig å ikke legge merke til. Matt Healy har en distinkt stemme som godt kunne vært en engels røst. Låta “The City” oser av melodiøs selvtillit samtidig som den er fylt med en passende vinter-mørk desperasjon. Skal du ha en låt på øret når du stresser rundt i byen under årets julehandel er “The City” perfekt.

Biffy Clyro – Black Chandelier

Stadionrockerne Biffy Clyro fra Skottland har et spennende år foran seg. 28. januar kommer deres sjette album, Opposites som mest sannsynlig vil avgjøre om de vil erobre hele rockeverden eller ei. Det høres godt på “Black Chandelier” at gutta har tilbragt mye tid i California under skrivingen av albumet. “Black Chandelier” har nemlig en storslått amerikansk vibb over seg som virkelig matcher de siste årenes største rockeband, Foo Fighters. Og med Foo Fighters på ubestemt pause har timingen aldri vært bedre for Biffy.