Ny musikk på P3

Sirkus Eliassen, Taylor Swift og Christel Alsos er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Åtte nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Röyksopp + Susanne Sundfør – Running To The Sea

De hadde intensjoner om å lage en coverlåt til Lydverkets avslutningssending i november, men samarbeidet og kjemien mellom de tre var så ekstraordinær at de heller endte opp med å lage en helt ny låt fra scratch. Etter to dager med hektisk studioaktivitet, ble låten klar for en magisk TV-premiere som tok sosiale medier med storm. Oddsen for at det dukker opp ytterligere låter fra den ferske “trioen” er for øyeblikket svært lav.

Sirkus Eliassen – Verden skulle gå under

Gjennom hele livet har Eliassen-brødrene ventet på jordens undergang den 21.desember 2012, derfor oppfordrer de hele verden til å gjøre det man må gjøre før det er for sent. Om det derimot ikke skulle gå til helvete, så er Sirkus-rådet at alt som måtte komme i etterkant er ren bonus. “Verden skulle gå under” slippes for øvrig parallelt med den noe mer partyvennlige singelen “Fullstendig feilfri”.

Hør Sirkus Eliassen fremføre “Verden skulle gå under” og et norsk svar til Taylor Swifts “We Are Never Ever Getting Back Together” i Popsalongen her

Coldplay – Hurts Like Heaven

Alle fire bandmedlemmene har bidratt på låtskriversiden på singelen “Hurts Like Heaven”, hentet fra den folkekjære skiva Mylo Xyloto, som også inneholder låter som “Paradise” og “Every Teardrop Is A Waterfall”. Se opp for en mulig radiohit vinteren 2013.

Taylor Swift – I Knew You Were Trouble

Som om det ikke var nok å eie countrypopen har Taylor Swift nå festet grepet rundt den kommersielle popen. Med Red leverer hun låter nesten alle kan like – alt bygget rundt tematikken kjærlighet som er lidenskapelig, men slett ikke bra for deg. “I Knew You Were Trouble” er neste single ut fra frøken Swift, hvor hun fortsatt har fingeren på pop-pulsen uten å miste den sjarmerende countryknekken sin.

Ke$ha – Die Young

Med sitt andre album, Warrior, sa Ke$ha at hun skulle bringe rocken tilbake og lage et album inspirert av “Cock rock”. Like skummelt som akkurat det høres ut ble det ikke, og “Die Young” skal være hennes tolkning av en hippie-rock-låt. Med Dr.Luke og Benny Blanco bak roret betyr dette fengende popmusikk, hvor Kesha Sebert leverer refreng om å gripe dagen (natten) som om hun ikke gjør annet.

P3 Musikk anmelder Warrior

Christel Alsos – Conquer

Med sin karakteristiske og luftige stemme har Christel Alsos fra Fauske sjarmerte oss nordmenn helt siden hun opptrådde på selveste Tore på sporet i 2004. Siden den gang har hun gitt ut to album (Come On fra 2006 og Closing The Distance fra 2010) som til sammen har gitt henne fire Spellemannnominasjoner, alt dette før hun har rukket å fylle 28! Tidligere i år innledet hun et samarbeid med den svenske produsenten Thomas Fröberg som er kjent for sitt arbeid med Ane Brun. Resultatet av samarbeidet er blitt til Alsos’ tredje album som slippes tidlig i 2013. Første singel ut er “Conquer”, en flott og bakoverlent låt som viser at Alsos er kommet for å bli.

Foals – Inhaler

“Inhaler” er første smakebit fra Oxfordbandet Foals’ tredje albumutgivelse Holy Fire som kommer i februar neste år. På Foals forrige album Total Life Forever, tok bandet et stort steg bort fra dansefunken som krydret store deler av debutplaten Antidotes og utvidet uttrykket sitt med hva de selv valgte å kalle for tropisk prog. “Inhaler” inneholder fortsatt spor av den tropiske progen, men overrasker med det hardeste uttrykket Foals noen gang har hatt. Foals oser av selvtillit på “Inhaler” så Holy Fire kan godt vise seg å bli bandets beste album til nå.

No Ceremony/// – Feelsolow

Det trehodede Manchesterbandet No Ceremony føyer seg inn i den voksende rekken av mystiske og medieskye band som nekter å gi ut informasjon om hvem de egentlig er. Det vi vet er at de har laget en av 2012s fineste låter i singelen “Feelsolow”. Med sin mørke, hjemsøkte stemning kryper “Feelsolow” inn i hjertet ditt og klamrer seg fast. Der kan det godt hende at den blir værende hele vinteren ut.

Last ned “Feelsolow” gratis her