Ny musikk på P3

Justin Timberlake, Alt-J og Matilda er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Ni nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Matilda – Unfixable

18 år gamle Matilda Gressberg fikk i fjor en kanondebut med radiohitten “When Something Ends», samt låten “Beautiful” som ble brukt i den norske filmen Til ungdommen. Men albumet hennes har absolutt mer å by på, blant annet finfine “Unfixable” som nå satses på både av P3 og moderskipet P1.

Mikhael Paskalev – What’s Life Without Losers

Det er ikke engang et år siden han sjarmerte seg til seier i Urørtfinalen 2012. Siden den gang har singlene “I spy” og “Jive Baby” rotert vel og lenge på P3s spillelister. Sist uke spilte han på Eurosonic-festivalen i Groningen i Nederland, Europas største bransjefestival som P3s utsendte. Han spilte to konserter, den ene av dem på en av Groningens mest ærverdige scener foran flere hundre dansende publikummere. I 2013 fortsetter eventyret når han den 8. februar slipper debutalbumet i What’s Life Without Losers. Tittelsporet er en leken låt hvor Paskalevs sjarm og meloditeft virkelig skinner.

Justin Timberlake – Suit & Tie

To album på ti år er fasiten til en av 2000-tallets største popartister, som da ble godt hjulpet av Neptunes og Timbalands ekstraordinære standing som hitprodusenter. Nå er Justin tilbake, eller JT om du vil – en klok navneendring nå som det er ny Justin in town, med en leken, sexyfunky låt med Timbaland i produsentstolen og Jay-Z på gjestevokal. Albumet The 20/20 Experience kommer senere i år, hvor det sies at Pharrell, JC Chasez, Robin Thicke og Bloodshy & Avant vil bidra.

Tom Odell – Another Love

Tom Hvem? Etter sin EP-utgivelse Songs From Another Love i fjor høst, er Tom Peter Odell (22 år, fra Cichester i England) nå elsket av både BBC Radio 1 og kritikere. “Coldplay møter Jeff Buckley møter Ben Howard” skrives det om den unge gutten, som selv sier han vokste opp med artister som Elton John, Bob Dylan og Leonard Cohen. Album er også på vei, og har slippdato 17.juni.

Noonie Bao – The Game

Som 16-åring sluttet svenske Noonie Bao på skolen og flyttet til en sveitsisk fjellandsby der hun brukte dagene i en pianobutikk hvor hun tok opp melodier på diktafon. Hun begynte etterhvert å skrive for andre artister og i fjor ga hun ut debutalbumet I Am Noonie Bao som hun nylig ble Grammisnominert med i klassen Årets nykommer. “The game” er et utsøkt stykke popmusikk, som er like fengende i sin kombinasjon av melankoli og glede som det utvilsomt høres svensk ut. I februar står hun på scenen i Oslo under by:Larm.

Alt-J – Matilda

De britiske indierockerne i Alt-J skiller seg virkelig ut blant mengden av, ja britiske indierockere. De har på uanstrengt vis klart å skape et unikt lydbilde med vokalist Joe Newmans hypnotiserende egenart og trommis Thom Greens alternative og alltid spretne rytmer i spissen. “Matilda” er en tilbakelent, men likevel insisterende popperle det er vanskelig å ikke bli glad i. La dagdrømmen begynne!

Kodaline – All I Want

Med norgesaktuelle Mumford & Sons i spissen har musikkverden virkelig blitt mer folkete i løpet av fjoråret. Unge Kodaline fra Dublin, Irland er nok de som spås å være 2013s heteste folk-band. Det er ikke vanskelig å forstå etter å ha hørt den storslåtte låten “All I Want” fra Kodaline EP. At vokalisten har en stemme som minner veldig om Chris Martin fra Coldplay er stort pluss, for det er lenge siden emobritene har laget en like flott ballade som “All I Want”.

Mø – Glass

Danske Karen Marie Ørsted går under artistnavnet Mø, som er norrønt for jomfru. Mø har fått masse oppmerksomhet den siste tiden for sin stemningsfulle popmusikk, hvor hun kan plasseres et sted midt mellom Susanne Sundfør og Lana Del Rey. Debutalbumet er ventet om ikke lenge og den danske kunststudenten spiller også i Oslo under by:Larm.

Bebe Black – Deathwish

Storbritannia har de siste årene bydd på mange kvinner med store stemmer og på mange måter havner Bebe Blacks uttrykk et sted god plantet i midten mellom La Rouxs Ellie Jackson, Florence Welch, Adele og Katy B. “Deathwish” kunne også nesten like gjerne vært sunget av hvilken som helst av disse damene. Men det er nykommer Bebes låt og det høres virkelig lovende ut for henne, med den sterke stemmen som hennes viktigste våpen. Det blir spennende å høre hva mer den tidligere stylisten har på lager når Deathwish EP kommer ut i slutten av januar.