Ny musikk på P3

Ine Hoem, Mumford & Sons og Paramore er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Åtte nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Datarock – The Underground

CV-en til den populære bergensgjengen begynner virkelig å ta form, med alt fra store, internasjonale turneer, og låter i Coca Cola-reklame, diverse EA Sports-spill, Hollywood-filmer, Jersey Shore, samt deltagelse i korslaget og nå – Melodi Grand Prix. Med den catchy discogladsaken “The Underground”, tok de rødkledde seg nylig videre til MGP-finalen i Oslo, hvor de skal kjempe om å bli Norges representanter i det småville glamsirkuset, også kjent som Eurovision Song Contest, som finner sted i Malmö 18.mai.

Dreamon – Touch

Vi er i januar 2013, når Dreamon, nøyaktig i løpet av ett år og to måneder, klinker inn sin fjerde singel på P3s spillelister! På låten har Anthony Svartdal, som han egentlig heter, fått produsenthjelp av Nasty Kutt, og i følge sin nett-tv-serie på Kingsize.no er det også album på vei og greier.

The Deer Tracks – Lazarus

David Lehnberg og Elin Lindfors utgjør den til nå nokså ukjente svenske elektroduoen The Deer Tracks. Selv beskriver de musikken sin som nordlyselektro, med spor av svensk villmark – pretensiøst vil nok noen påstå, men likevel veldig beskrivende. Med sine skarpe, men like fullt melodiøse synthlinjer, klubbete refreng og intime vokal treffer nemlig “Lazarus” et sted mellom jordnær indie og mer høytflyvende klubbmusikk. “Lazarus” er tatt fra The Deer Tracks kommende utgivelse PT.3, som er siste del ut fra deres ambisiøse The Archer Trilogy.

Paramore – Now

Ventetiden er endelig over. Det er snart fire år siden Paramores siste studioalbum Brand New Eyes, “Now” er første singel ut fra deres selvtitulerte fjerdealbum som slippes 9. april. I 2010 valgte brødrene Josh og Zack Farro, som begge var med å grunnlegge Paramore å forlate bandet. Siden den gang har vokalist Hayley Williams innrømt at hun har hørt på mye elektronisk musikk, som man definitivt kan høre på “Now”. Men frykt ikke, Paramore har ikke gått helt av hengslene slik som de megalomane herrene i Muse gjorde det i fjor. “Now” er først og fremst akkurat så mye Paramore den trenger å være, med en klype No Dubt og Yeah Yeah Yeahs.

Ine Hoem – Get it off

Ine Hoem er mest kjent som frontfiguren i crossovertrioen Pelbo som ble Spellemann-nominert i 2010. Nå har den jazzutdannede østlandsjenta gått solo med stort hell. Ine Hoems trygge, men langt fra tradisjonelle stemme kan godt vise seg å føre henne opp på den alternative norske pop-himmelen. Kort oppsumert er “Get It Off” en oppløftende poplåt fylt med godlynt energi.

Elliphant – Down On Life

Ellinor Olovsdotter heter hun, Sveriges nyeste stjerneskudd som er ute etter å ta fra M.I.A.-hegemoniet over skitne elektroniske låter med inspirasjon fra alle verdenshjørner. Den nye jenta i gata har akkurat gitt ut sin selvtitulerte debut-EP, hvor du i tillegg til reggae-influerte “Down On Life” finner fire andre spor til å lydlegge den aller kuleste festen. Sjekk henne ut live under by:Larm i Oslo i februar.

Miriam Bryant – Push Play

Det er ingen tvil om at svenskene kan det å lage popmusikk med sterke refreng. 21-årige Miriam Bryant er intet unntak og “Push Play” spiller på alle de riktige tangentene når det kommer til å lage vakker musikk for radioapparatet, med sin kombinasjon av meloditeft, gode tekster og popsensibilitet.

Mumford & Sons – Lover Of The Light

Mumford & Sons har ledet an det som skulle vise seg å være folkrockens inntog i 2012. Den utrolig populære britiske kvartetten stod for en av fjorårets mest populære P3-låter med “I Will Wait”, og mens vi venter på at de står på scenen i Oslo Spektrum i april byr vi nå på “Lover Of The Light”.