Ny musikk på P3

Lemaitre, Linnea Dale og A$AP Rocky er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg åtte nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Kid Astray – The Best Of Us

Det unge Bærumsbandet fikk en pangstart på karrieren da de ble Ukas Urørt med låten “The Mess” like før jul i fjor. Siden da har “The Mess” vært et gledelig innslag på P3s spillelister og den har til og med fått seg en del runder på selveste BBC. Forventingene til deres EP-slipp den 15.mars er derfor av en betydningsfull størrelse. Den sommervarme poplåta “The Best Of Us” er vår nye favoritt fra Easily Led Astray EP.

AlunaGeorge – Attracting Flies

AlunaGeorge fortsetter å imponere og den ferskeste låten fra den britiske duoen heter “Attracting Flies”. Alunas svale vokal kommer virkelig til sin rett her og låta ser seg akkurat like mye tilbake til kjent og kjær 90-talls-R&B som den ser fremover. Og så byr de alltid på litt motstand i produksjonen som gjør at det bare vokser for hver eneste lytt. Om vi gleder oss til debutalbumet i juli? Veldig!

Anja Elena Viken – I morgen

Anja Elena Viken dukket tilsynelatende opp fra ingensteds i fjor, og ble en av fjorårets snakkiser på bransjefestivalen by:Larm. Ikke så rart i grunn, hennes første singel “Klæsser Deg Ned” viste henne fram som en spennende nykommer fra den evigblomstrende musikkfloraen i Bergen. Nå er hun tilbake med singelen “I morgen” som åpner med en trommeintro som er meget lik introen til a-has “Take On Me”, der i fra og ut kjører Anja på med det hun kan best; fengende poprock, med en ærlighet og selvtillit som bare bergensere er velsignet med her til lands.

A$AP Rocky – Fuckin’ Problems

Harlem-rapperen A$AP Rocky slapp 15. januar sitt etterlengtede debutalbum LONG.LIVE.A$AP hvor den blytunge “Fuckin’ Problems” er et av høydepunktene. På “Fuckin’ Problems” har unggutten fått med seg fremadstormende Kendrick Lamar og den suksessfulle kanadieren Drake til å bidra med hvert sitt vers. I tillegg har han fått med seg et hiphop-juletre av en fyr (jepp, han er fryktelig glad i bling) til å skrike refrengene akkurat slik han elsker å gjøre det, nemlig 2 Chainz. Samarbeidet denne kvartetten i mellom føles meget naturlig og det merkes at hver enkelt leverer sakene sine med et lekent engasjement. “Fuckin’ Problems” makter rett og slett å fremstå som en moderne hiphop-banger, til tross for sin nedstrippede arkitektur.

Linnea Dale – A Room in a city

Linnea Dale er for mange fortsatt mest kjent som Donkeyboy-Linnea. Det er det på tide at det blir slutt på nå, for med “A Room In A City” viser Linnea seg som fullstendig kapabel til å kun være Linnea Dale – og har samtidig kommet et langt steg uttrykksmessig fra fjorårets debutalbum. Hennes utrolig særegne vokal er hennes aller viktigste våpen og her kommer den virkelig til sin rett.

On An On – The Hunter

Du har kanskje ikke hørt om Chicago-trioen On An On, men dét bør det herved bli en slutt på – med produksjon av Broken Social Scene-medarbeider Dave Newfeld har de
laget et debutalbum som virkelig er en av årets mest oppsiktsvekkende pop/rock-utgivelser, og singelen “The Hunter” er den mest aggressive på albumet.

P3s Jørgen Hegstad har anmeldt albumet – les den her.

Lemaitre – Continuum

Ulrik og Ketil, tidligere Urørt-finalister med P3-schlagere som “Time To Realize” og “Strobes Pt.2” i beltet, er aktuelle med EPen Relativty 3, og “Continuum” er første godbit. Bærumsgutta, som i fjor tok med seg både soveposen og studioet til Los Angeles, fortsetter som sist i en supersexy, fransk nu/disco-retning av høy internasjonal klasse. Mye tyder nå på at Lemaitre blir en av Norges viktigste elektroniske eksporter i tiden som kommer.

Imagine Dragons – Demons

Nærmest fra ingensteds leverte Las Vegas-bandet en av fjorårets aller største hitter med fabelaktige “Radioactive”. Og som fansen definitivt har fått med seg, er det flere gode hitkandidater på debutalbumet deres Night Visions, deriblant den lettspiselige og radiovakre låten “Demons”. PS! Imagine Dragons spiller på Rockefeller 16.april.

Hør “Demons” i Spotify