Ny musikk på P3

Kim Cesarion, Chlöe Howl og Shift er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg fem nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Håkan Hellström – Det Kommer Aldrig Va Över För Mig

Han har laget pop med feber på hele 2000-tallet, og satt mangt et ungt hjerte i bevegelse. Når Gøteborgs og Sveriges – ja, for ikke å si Nordens – beste liveartist returnerer med nytt materiale, er det med en låt så stor og fengende at det nesten er uutholdelig. Første single og tittelsporet fra albumet (som kommer 17. april) vitner om at Håkan Georg Hellstrøm har tatt två steg bort fra samba og nærmet seg arenarocken med stor A. The Killers “When You Were Young” og U2s “New Year’s Day” er definitive referanser. Låten handler i følge Håkan selv om kjærlighet og om å “vokse opp og å brenne” for det man tror på. Vi tror på låten. Potensialet for å si noe fint på introen til denne låten er i aller høyeste tilstede, den er som skapt for radio. Puh, så fin.

Chlöe Howl – Rumour

Bare 17 år gammel fra UK kommer en fregnete ung pike med en skarp, uptempo poplåt, som handler om hennes egen usikkerhet og typiske tabber man gjør som tenåring. “Rumour” er oppfølgerlåten til hennes debutsingel “No Strings”, og hennes 4000 Facebook-likes indikerer både at hun er i startfasen av karrieren, og at hun åpenbart ikke har «jukset» ved å kjøpe seg tusenvis av falske likes.

Kim Cesarion – Undressed

Med en nysignert artistkontrakt fra Sony under armen, imponerer den 22 år gamle Stockholm-gutten på sin mulige gjennombruddsingel “Undressed”. Den hadde premiere på svensk radio 18.februar, og ryktene skal ha det til at både USA og UK-sjefene i det mektige plateselskapet er supergira på det nye svenske stjerneskuddet. Musikalske referanser: Snook, Gorillaz og Teddybears STHLM.

Frank Turner – Recovery

Frank Turner startet sin musikalske karriere i undergrunnen som vokalist i det britiske hardcorebandet Million Dead som heldigvis (for Frank) ble oppløst i 2005. Siden da har nemlig Frank Turner omfavnet punkete folkrock og etablert seg som en av Storbritanias største singer-songwritere. Under eget navn har han gitt ut fire album, noen av de med backingbandet The Sleeping Souls. Den kraftfulle og følelsesladde “Recovery” er første singel fra hans kommende Tape Deck Heart som slippes 22. april.

Shift – Ekte silikon

Bergensrapperen Shift ble i fjor Ukas Urørt med den flotte “Bergenserbrevet”, som også var en av låtene som holdt seg lengst på P3s spillelister i 2012. Shift har en uvurderlig evne til å fortelle historier forankret i en gjenkjennende virkelighet og er derfor en jordnær, men frisk tilvekst til hiphopsjangerens evige virkelighetsflukt. “Ekte silikon” er en sval og vuggende hiphop-låt, med en smart og samfunnskritisk tekst.

Sjekk ut og last ned «Ekte silikon» gratis på Urørt

7 Responses to “Ny musikk på P3”

 1. fanystad

  Fullt på høyde med musikken på andre nærradio kanaler.

 2. Sentrumsboer

  Vedr musikk så er det Svensk P3 som gjelder. Har vært det siden 30 år tilbake og er det enda. De er overlegent best når det gjelder kvaliteten til programlederne. Ikke minst Gina Dirawi er et super talent ( se youtube videoer ) som vel NRK P3 ikke har. Dessuten er musikken på P3 betydelig bedre. NRK  hvor er reagge. Det er en genre som stort sett aldri blir spilt uten om de tre kjedelige Bob Marley låtene. Hvor er Afrobeat   man har soukouss, dancehall, man har old school hiphop 70 talls funk   mange genre som ikke er godt representert bortsett fra altfor mye gitarbasert brit rock.. Setter man seg ned og hører på Svensk P3 kontra Norsk p3 så er  man egentlig langt fra hverandre….  NRK må lære litt   ikke bare spille favorittene til Marius Lillelien ….

 3. Vegard Minde

  Jeg liker ihvertfall bleike, fregnete, rødhårete jenter… 

 4. Lars-Thomas Henriksen

  Vegar Leite fra Idol(pubsangeren som blåste domerne av stolene med sin versjon av Chris Medinas What are Words) og hans onkel som var med i The Voice har kommet ut memd en fantastisk låt og  video, Your Eyes.  De kaller seg Leite and the music mafia

 5. Karianne Olsen

  Enig med Lars-Thomas! En låt som definitivt burde få komme på lista er: Your Eyes – Leite And The Music Mafia.