Ny musikk på P3

Kim Cesarion, Chlöe Howl og Shift er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg fem nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Håkan Hellström – Det Kommer Aldrig Va Över För Mig

Han har laget pop med feber på hele 2000-tallet, og satt mangt et ungt hjerte i bevegelse. Når Gøteborgs og Sveriges – ja, for ikke å si Nordens – beste liveartist returnerer med nytt materiale, er det med en låt så stor og fengende at det nesten er uutholdelig. Første single og tittelsporet fra albumet (som kommer 17. april) vitner om at Håkan Georg Hellstrøm har tatt två steg bort fra samba og nærmet seg arenarocken med stor A. The Killers «When You Were Young» og U2s «New Year’s Day» er definitive referanser. Låten handler i følge Håkan selv om kjærlighet og om å «vokse opp og å brenne» for det man tror på. Vi tror på låten. Potensialet for å si noe fint på introen til denne låten er i aller høyeste tilstede, den er som skapt for radio. Puh, så fin.

Chlöe Howl – Rumour

Bare 17 år gammel fra UK kommer en fregnete ung pike med en skarp, uptempo poplåt, som handler om hennes egen usikkerhet og typiske tabber man gjør som tenåring. «Rumour» er oppfølgerlåten til hennes debutsingel «No Strings», og hennes 4000 Facebook-likes indikerer både at hun er i startfasen av karrieren, og at hun åpenbart ikke har «jukset» ved å kjøpe seg tusenvis av falske likes.

Kim Cesarion – Undressed

Med en nysignert artistkontrakt fra Sony under armen, imponerer den 22 år gamle Stockholm-gutten på sin mulige gjennombruddsingel «Undressed». Den hadde premiere på svensk radio 18.februar, og ryktene skal ha det til at både USA og UK-sjefene i det mektige plateselskapet er supergira på det nye svenske stjerneskuddet. Musikalske referanser: Snook, Gorillaz og Teddybears STHLM.

Frank Turner – Recovery

Frank Turner startet sin musikalske karriere i undergrunnen som vokalist i det britiske hardcorebandet Million Dead som heldigvis (for Frank) ble oppløst i 2005. Siden da har nemlig Frank Turner omfavnet punkete folkrock og etablert seg som en av Storbritanias største singer-songwritere. Under eget navn har han gitt ut fire album, noen av de med backingbandet The Sleeping Souls. Den kraftfulle og følelsesladde «Recovery» er første singel fra hans kommende Tape Deck Heart som slippes 22. april.

Shift – Ekte silikon

Bergensrapperen Shift ble i fjor Ukas Urørt med den flotte «Bergenserbrevet», som også var en av låtene som holdt seg lengst på P3s spillelister i 2012. Shift har en uvurderlig evne til å fortelle historier forankret i en gjenkjennende virkelighet og er derfor en jordnær, men frisk tilvekst til hiphopsjangerens evige virkelighetsflukt. «Ekte silikon» er en sval og vuggende hiphop-låt, med en smart og samfunnskritisk tekst.

Sjekk ut og last ned «Ekte silikon» gratis på Urørt