Ny musikk på P3

Jake Bugg, The Wombats og Avicii er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg fem nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Gabrielle – «Medvind (med vin)»

Drøyt ett år etter at bergenserjenta Gabrielle Leithaug slapp sitt debutalbum Mildt Sagt, med velkjente hitter som «Ring Meg» og «Bordet», kommer nå den nye EP-en slash minialbumet hennes Nattergal – Kap 1. Fansen har allerede omfavnet førstesingelen «Regn fra blå himmel», mens oppfølgeren «#sitterher» fikk en heller lunken mottakelse. Tredje låt fra hennes nye skive er den Thomas Eriksen-produserte «Medvind (med vin)», som utvilsomt låter langt yngre og friskere enn sine to P4-vennlige forgjengere. Mener nå vi.

The Wombats – «Your Body Is A Weapon»

Med slegere som «Tokyo», «Moving to New York» og «Techno Fan» bør The Wombats, med norske Tors Øverland-Knudsen på laget, være en kjent trio for de fleste P3-lyttere. Etter albumsuksessen med The Modern Glitch (2011), som hadde sterke listeplasseringer i UK, Norge og Australia, meldes det nå at deres tredje album er på vei. Første smakebit er «Your
Body Is A Weapon», aka «YBIAW», som viderefører deres umisgjenkjennelige egenart og evne til å lage brede indierock låter.

You Me At Six – «Lived A Lie»

Britiske You Me At Six startet i 2004 som et (på den tiden) typisk post-hardcore band inspirert av blant annet – det nå omstridte – lostprophets. Men de har siden pusset på kantene og gitt plass til større og mer følelsesladde melodilinjer. Det har gjort Surrey-bandet svært så populær på fotballøya de siste årene og større enn nevnte lostprophets. «Lived A Lie» er førstesingel fra deres kommende plate Cavalier Youth (januar 2014) og er en klassisk midtempo-rocker med et kraftfullt refreng og en storslått avslutning i beste My Chemical Romance-stil. Hat eller elsk det. Vi elsker.

Jake Bugg – «What Doesn’t Kill You»

Verdens eldste tenåring, Jake Bugg er tilbake med en heseblesende rockesprint. «What Doesn’t Kill You» er utstyrt med The Stooges-riff og energi på nivå med våre egne honningbarn. Man skulle nesten tro at Jake Bugg er musikkens svar på Benjamin Button, for her er det ikke mye igjen av gammelmanns-uttrykket han dyrket på debutskiva. Visst låter det retro, men du verden så vitalt. Shangri La slippes 18. november.

Avicii – «Hey Brother»

Tim Bergling har ved å ta folkmusikken inn i dancemusikken tatt enda et stort steg mot å bli verdens mest populære DJ. Debutalbumet True har både fått gode kritikker og gode salgstall, og interessen rundt den svenske 24-åringen ser ikke ut til å dabbe av med det første. Med populære «Hey Brother» blir det til og med mer country enn dance. Hvem sa at låvedansen er død?