Ny musikk på P3

Marion Ravn, Quadron og Envy er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ni nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Kvelertak – Kvelertak

Selvfølgelig skal Norges beste liveband ha en rockeanthem oppkalt etter seg selv. Selvfølgelig skal riffet være inspirert av The Darkness’ megahit «I Believe In A Thing Called Love». Selvfølgelig inspirerer en slik låt til skåling, klemming, allsang og virkelighetsflukt. God rock er skal være kilden til god stemning. Derfor kan du glede deg til å høre Kvelertak med «Kvelertak» i tiden framover, på P3 selvfølgelig.

Kvelertak – «Kvelertak»

Envy – Am I Wrong

Årets første norske sommerlåt er signert tospannet Vincent og Nico i Envy. Gutta bak P3-hiten «One Song» fikk braksuksess etter at de ble Ukas Urørt i begynnelsen av 2011 og fikk vist for en samlet musikkbransje akkurat hvor dyktige de er live på Urørt-scenen under by:Larm samme år. Etter utallige opptredener både i inn- og utland er de nå tilbake med en frisk og solfylt låt hvor de viser seg fra sin mykeste side. Sommer i radioapparatet!

Marion Ravn – Driving

Marion Ravn er tilbake. Etter en lang periode som TV-stjerne, viser hun i denne perlen av en låt hvor den egentlige kjærligheten hennes ligger. Ikke i Meat Loafs klamme favn, men på A1 mellom San Fransisco og Los Angeles. Christopher Cross, Rilo Kiley, Fleetwood Mac og selveste ABBA er åpenbare referanser. Crisp gitar, vellydende stryk og et riff fra himmelen over solkysten. Kan man ønske seg mer når våren forsiktig banker på? Neppe.

Marion Ravn – «Driving»

Quadron – Hey Love

Den danske duoen Quadron har holdt koken siden 2009, men er nok ukjent for de fleste her hjemme, og kanskje til og med i hjemlandet sitt hvor de nylig inntok hitlistene med sin originale popelektrolåt «Hey Love». Quadron har også fått spilt musikken sin i to Hollywood-filmer, The Kids Are All Right (2010) og Se Min Kjole (Hush Little Baby) (2009), samt en episode av Grey’s Anatomy.

Everything Everything – Kemosabe)

Britiske Everything Everything kom tidligere i år med det fargerike albumet Arc, oppfølgeren til den lovende debuten Man Alive fra 2010. Gutta med base i fotball og ikke minst musikkbyen Manchester skiller seg virkelig ut med sin sylskarpe blanding av indierock, urban-elektro og reinspikka pop. «Kemosabe» er en bukett av intense melodilinjer, stramme rytmer og leken vokal det er lett å bli glad i. Ordet kemosabe betyr blant annet trofast venn og stammer fra westernserien Lone Ranger fra 1933!

Kendrick Lamar – Backseat Freestyle

Kendrick Lamar har skaffet hiphopmenigheten mange nye medlemmer her til lands siden han slapp debuten good kid, m.A.A.d city i fjor. Fra mannen som knapt trenger stoppe opp for å trekke pusten har vi lenge spilt bangeren «Swimming Pools (Drank)», og nå er det klart for den tekniske oppvisningen som er «Backseat Freestyle». Den amerikanske gullgutten spiller på både Slottsfjellfestivalen og Øyafestivalen i sommer – ikke gå glipp!

Peace – Lovesick

Det er bare å bøye seg for de unge britene i Peace. Vi i musikkgruppa lot oss fascinere av deres vuggende singel «Wraith» allrede i fjor. Nå er de endelig ute med det imponerende debutalbumet In Love hvor «Lovesick» og dens nær perfekte skildring av tenåringsforelskelse er et av de aller beste sporene. På to intense minutter sender «Lovesick» oss ti år tilbake i tid. Det må nevnes at låta toppes av en håpefull gitarlinje i «Friday I’m In Love»-klassen. Vi sender ut et aldri så lite sommer-hit varsel!

Peace – «Lovesick»

Jenny Langlo – Mockingbirds

Etter at Jenny Langlo vant sist runde av Idol tok hun seg litt tid til å dyrke sine inspirasjonskilder som Lana Del Rey, Jeff Buckley og Radiohead. Den første smakebiten var «Million Dollar Baby» som du også kunne høre her på P3. Nå er hun klar med «Mockingbirds», som med sofistikert produksjon og et aldeles nydelig refreng tar Jenny et skritt nærmere noe stort.

Passenger – Let Her Go

Fra Brighton UK, kommer singer-songwriteren Mike Rosenberg som etablerte bandet Passenger i 2003, før han gjorde det til et soloprosjekt i 2009. Briten er høyaktuell med hitsingelen «Let Her Go», som i skrivende stund har vært nummer en i – hold deg fast – Australia, Belgia, Danmark, Tyskland, Irland, Nederland, Sveits og Sverige! I Norge befinner den seg for øyeblikk på tredje plass på VG-lista, men se ikke bort i fra at dette kan årets store «Jason Mraz»-aktige sommerhit.