Ny musikk på P3

Camera Obscura, Haerts og Wolf Alice er noen av artistene som er lagt til på våre spillelister. Hør låtene, og si hva du mener om de her!

Vi serverer deg fem nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

London Grammar – Wasting My Young Years

Mye indikerer at vi kommer til å høre en del fra trioen i London Grammar dette året. De er plukket opp av britiske BBC radio 1, anbefalt hos The Guardian og ikke minst å finne som featuring på den fineste låta på den nye Disclosure-skiva. Vokalist Hannah Reid låter like vakkert som hun ser ut og Dot Major og Dan Rothman står for det pene og polerte soundet. Sammen høres det til tider ut som en krysning av Florence and the Machine og The XX. Låta “Wasting My Young Years” er melodiøs, pompøs, drømmende og hentet fra deres kommende EP som slippes 16. juni.

Camera Obscura – Do It Again

Glasgow er vel den byen i verden som har fostret flest gode, sukkersøte-men-melankolske popband de siste tredve årene. Fra de mest kjente som Belle & Sebastian og Simple Minds, til ukjente perler som The Pastels, The Vaselines og Delgados – og helt i toppen, i moderne tid, finner vi Camera Obscura, med den fantastiske låtskriveren Tracyanne Campbell i spissen. I neste uke slippes deres femte studioalbum Desire Lines, og “Do It Again” er den catchy, sommerlige førstesingelen derfra. Produsent er Tucker Martine (The Decemberists, Sufjan Stevens).

Haerts – All The Days

“All The Days” er den tysk-britisk-amerikanske kvintettens andre singel noensinne, og den andre som har blitt listet her på P3. Svært få band som har prestert akkurat dét, men det er fortjent: på samme måte som “Wings” oser “All The Days” av elektropop med frie tøyler, dugelige doser hedonisme og vorspiel som aldri slutter.

Wolf Alice – Bros

Ikke alle låter trenger fem refreng for å snurre rundt på radio og inn i hodet ditt. Med sin blanding av solfylt grunge og franskklingende melodilinjer surrer nemlig “Bros” som en lykkelig humle rundt ørene dine, kanskje resten av sommeren? Britiske Wolf Alice startet som vokalist Ellie Roswells soloprosjekt i 2010 før hun etter hvert fikk de tre velspillende og kjekke karene Joff Oddie, Joel Amey og Theo Ellis med på laget. De har siden turnert med P3-yndlingene og Hove-aktuelle Peace, og spilt live hos velrenommerte Huw Stephens fra BBC Radio 1.

Anja Elena Viken – Født forbryter

Fra låta “I morgen” til “Født forbryter”. Anja Elena Viken er ute med nytt materiale og presiserer at den nye låta ikke er selvbiografisk, men handler om “mennesker som har blitt misforstått fra den dagen de ble født og som alltid misforstår verden rundt seg”. “Født forbryter” kan minne litt om Razika og er en lett og sommerlig poplåt.

Hør “Født Forbryter” i Spotify