Ny musikk på P3

Sweden, Muse og Rumble In Rhodos er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg fem nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Elliphant – «Music Is Life»

Den karismatiske Ellinor Olovsdotter, bedre kjent som Elliphant, er tilbake på P3s spillelister etter å ha tint opp våre vinterfrosne kropper med den glødende «Down On Life». Den nye singelen «Music Is Life» er hennes mest skamløse låt så langt, men aldri kalkulert og fortsatt stappet med den svenske artistens utømmelige sjarm. Stikkord som Pidgin-engelsk, Shaggy og nittitallet burde forberede deg på sommerens heiteste spor.

Dinosaur Pile-Up – «Derail»

Spådom: Det er bare tiden og veien som står mellom britiske Matthew Digland og rockestjernestatus. Han er enmannsbandet (i hvert fall i studio) Dinosaur Pile-Up, et band som allerede har gitt ut et fantastisk debutalbum (Growing Pains, 2010), og som i disse dager er klar med oppfølgeren Nature Nurture (juni). Diglands rock er som en perfekt destillasjon av Biffy Clyro og Foo Fighters’ tidlige riff – uten dødpunkter. «Derail» er den andre låten vi lister av bandet, den første var «Mona Lisa» fra debuten. Denne gangen går han enda bredere til verks. Kjempeband og kjempelåt. Ølrock av skyhøy kvalitet.

Rumble In Rhodos – «Mannequins Of Memory»

Oslobandet har hatt en stødig utvikling og ekspandering av lydbildet sitt siden debutalbumet Own Me Like The City (2006), og spesielt da de innledet samarbeidet med produksjonsduoen Anders Tjore og Erlend Mokkelbost (Montée) på foreløpig kritiker – og salgshøydepunkt Signs Of Fervent Devotion (2010), som også ga de flere listinger her hos oss. Mest bemerkelsesverdig A-listingen av «Soft Insulated Days». «Mannequins Of Memory» er en fortsettelse av dette samarbeidet, og også bandets mest poppete singel til nå. Den er hentet fra et foreløpig utitulert fjerdealbum som forventes til høsten.

Sweden – «Pretending On The Weekends»

Sweden, dette oslobaserte powerpopbandet som brakdebuterte i fjor med nydelige Under The Sycamore Tree, var på de fleste 2012-oppsummeringslister mot slutten av året. Nå er bilturlydleggerne tilbake med ny singel og nytt album, Sixes And Sevens, som slippes i oktober. Låten er produsert av Bjarne Stensli (Harrys Gym) og mikset av John Goodmanson
(Death Cab For Cutie, The Posies, Pavement, Wu-Tang Clan). Dette mente Jørgen Hegstad om debutalbumet.

Muse – «Panic Station»

Hvorfor ikke dette var førstesingel fra The 2nd Law er uforståelig. Dette er Muse på sitt mest skamløse siden «The Knights Of Cydonia», dog i en annen retning: «Panic Station» høres ut som en blanding av INXS’ «Need You Tonight» og Princes «Kiss», med «Another Bites The Dust» lurende i bakgrunnen. Idiotisk – ja visst. Men forsøk å motstå. Dette mente Marius ASp om albumet.