Ny musikk på P3

Macklemore, Ine Hoem og Iggy Azalea er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg seks nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Macklemore – “Same Love”

Den heterofile tredveåringen fra Seattle setter partymusikken på hold, når han forkynner sin “Same Love”, som handler om homoekteskap og hiphopens homofobi. Den homovennlige singelen, med lesbiske Mary Lambert på gjestevokal, har allerede fått liggesår av sine sterke listeplasseringer verden over, med #1-plasseringer i seksuelle land som Australia og New Zealand. Hvordan det har gått på de russiske hitlistene, og hvorvidt Macklemore skal fremføre “Same Love” under åpningsseremonien til OL i Sochi, er heller uvisst.

Jay-Z ft. Justin Timberlake – “Holy Grail”

Jay-Z treffer bra med sin hovedsingel fra albumet Magna Carta Holy Grail, men ikke #1-spotten på Billboard for en gang skyld. Låten ble spilt inn i 2011 og var opprinnelig en del av Jay- og Kanyes Watch The Throne, men sjefen sjøl ville heller spare den til sin egen skive, og erstattet den derfor med “No Church In The Wild”. Grei løsning. “Holy Grail” inneholder et sample fra Nirvanas “Smells Like Teen Spirit”, godkjent av Kurt Cobains egen Beyonce, Courtney Love. Produsent The-Dream var hjernen bak originalbeaten, før Timbaland tok ansvar og fullførte godbiten, som i skrivende stund ligger på 12.plass på Spotify i Norge.

Bastille – “Laura Palmer”

Med en stadig voksende tilhengerskare i Norge, og P3-favoritter som “Flaws” og “Bad Blood” og “Pompeii” i bagasjerommet, er det nærmest en selvfølge at også “Laura Palmer” skal inn på P3s lister. Tittelen er hentet fra TV-serien Twin Peaks, hvor karakteren Laura Palmer blir drept av den ufine Killer BOB, en fyr og en dame du også vil få øye på i musikkvideoen.

Dillon Francis ft. TEED – “Without You”

Den amerikanse elektronikaaritsten, Dillon Francis, som kanskje er mest kjent som en dustep og trap-produsent, har slått seg sammen med briten med det irriterende knotete navnet Totally Enormous Extinct Dinosaurus, som i denne sammenhengen heldigvis er forkortet til TEED. Låta “Without You” oser betydelig mye mer av TEED enn av Dillon, med britens svært avslappede vokal, myke synther og relativt svak bass. Uansett er dette en låt som minner om ferien og de deilige sommernettene – som omsider er over.

Iggy Azalea – “Change Your Life”

Iggy Azalea har fremstått som det harde alibiet av dette tiårets jenterappere. Med singler som “Work”, “Bounce” og “My World” har hun blandet hissige linjer med knallhard bass, trap og høylytte og til tider gnagene technofløyterefreng – rebelsk og trassig. Nå viser australieren seg fra en mykere og mer melodiøs side. Låta “Change Your Life” føles som et par boksfreshe sneakers – friskt, rent og utrolig kult. Visste du forresten at Iggy har datet rapperen A$AP Rocky og tatoverte Live Love A$AP (tittelen på hans gjennomslags-EP) på fingrene? Etter bruddet tatoverte hun imidlertid over A$AP.

Ine Hoem – When We Collide

Ine Hoem var tidligere vokalist i trioen Pelbo, men er nå i ferd med å etablere seg som soloartist. Vi har tidligere spilt debutsingelen «Get It Off» på P3 – både den og «When We Collide» er å finne
på hennes første EP, The Island, som slippes i oktober. EPen er produsert av Juhani Silvola fra bandet Adjagas, som også produserte Highasakites debutskive All That Floats Will Rain. Les mer om Ine Hoem på hennes Urørt-profil.