Ny musikk på P3

LidoLido, Matilda Gressberg og Biffy Clyro er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ni nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Spidergawd – “Into Tomorrow”

Spidergawd er på mange måter et all-star-lag av trondheimsmusikere, all den stund de består av Per Borten (New Violators/Cadillac/Moving Oos), Bent Sæther (Motorpsycho), Kenneth Kapstad (Motorpsycho/Oslo Ess) og Rolf Martin Snustad (Hopalong Knut). “Into Tomorrow” er debutsingelen i denne konstellasjonen. Selv beskriver de musikken sin som “ørkenblues overkjørt av klassisk hard rock”, og det er temmelig presist konkludert på denne låta som mange av P3s mest rockinteresserte vil trykke til sitt bryst. Et album kommer i løpet av høsten.

LidoLido – “Heartbreak in the Club”

Med et stort forventningspress, var det ingen enkel oppgave for tjueåringen Peder Losnegård å følge opp de to hittene “Turn Up The Life” og “Different” fra 2011. Fra 2013-releasen Battle Poetry har det heller ikke smelt nevneverdig for sørlendingen, med singler som “Sleeping On My Piano”, “Colder” og “Make The World Go Round”. Kan hjerteknusing-i-klubben, en låt som på sett og vis kan minne litt om “Different”, snu trenden for den talentfulle unggutten?


Cars & Calories – “Runner Up”

Duoen Cars & Calories kommer fra Moss/Tønsberg og består av Jim André Bergsted og Michael Markussen. De to gutta i begynnelsen av tjueåra lager skamløs radiomusikk et sted mellom britisk stadionrock og amerikansk dancepop. “Runner Up” er guttas debutsingel, men de er ikke helt ukjent for scenelyset. Disse to deltok nemlig under Melodi Grandprix 2011 som bandet Use Me, som de startet opp i 2005. De havnet på en fjerdeplass i første delfinale.

Lorde – “Royals”

Lorde (utt. «lord») er newzealandske Ella Yelich-O’Connor, og er ditt svært spennende og nye elektropopbekjentskap. “Royals” er den andre singelen hennes på P3; tidligere har du kunnet høre “Tennis Courts” i rotasjon. Dette er spennende produsert, relativt minimalistisk instrumenterte saker, med Ellas vokal som dominerende uttrykk. Debutalbumet Pure Heroine slippes senere i høst.

Biffy Clyro – “Victory Over the Sun”

Fra den skotske trioens Opposites, som også inneholder kjente låter som “Black Chandelier”, “Opposite” og P3-slegeren “Biblical”, kommer en noe annerledes Biffy-singel i “Victory Over The Sun”, skrevet av frontfigur Simon Neil.

The Strypes – “What A Shame”

Den irske kvartetten The Strypes ser ut som en purung blanding av Jonas Brothers og Arctic Monkeys – ikke så rart, muligens, siden de bare er 16 år gamle OG skal spille support for sistnevnte band på deres høstturné. Musikalsk har de røttene i et erkebritisk garasjerockuttrykk med sterke bluestradisjoner – ikke langt unna band som Reigning Sound og Mando Diao.

Blomst – “Cowboy og indianere”

Fra trondheimsbandet uten trøndere, Blomst, kommer denne fengende rockelåten med tøff jentevokal. Låta handler om noe så uskyldig som å være barn som lever seg inn i en fantasiverden, men er alt annet enn yndig. Blomst leverer også energirike livekonserter og mens vi gleder oss til å høre med fra dette bandet koser vi oss med småskranglete garagepønk med messingeffekter og rå bad girl-brøling. Blomst har allerede varmet opp for band som Motorpsycho, Kaizers Orechestra, Razika og Honningbarna.

Hør “Cowboy og indianere” på Soundcloud
Les mer på bandets Urørt-profil

Maria Mena – “All the Love”

Om to uker slipper Norges popprinsesse, Maria Mena, sitt syvende (!) album. Fra skiva har vi allerede blitt teaset med singlene “Fuck You” og “I Always Liked That”, men nå er altså den tredje singelen å høre på P3. “All the Love” lover godt for albumet og Maria leker seg med spesielle vokaleffekter og fengende melodier pakket inn i plettfri produskjon.

Matilda Gressberg – “How To Fly”

Nittenåringen fra Eidskog, som i fjor fikk en nasjonal radiohit med “When Something Ends”, etterfulgt av 2013-singelen “Unfixable”, følger opp suksessen ved å gi ut “How To Fly”, som ble brukt i 22.juli-filmen “Til ungdommen”, og som kan minne litt om singelen “Beautiful” som er å finne på hennes debutalbum A Heart. Sjekk ut da Matilda Gressberg fremførte “When Something Ends” i Popsalongen: