Ny musikk på P3

The Killers, Lars Vaular og Hanne Kolstø er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ni nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Britney Spears – “Work Bitch”

Britney is back! Du trodde kanskje, den merkelige, will.i.am-produserte hitten “Scream & Shout” var en “one hit wonder” for Britney post Femme Fatale? Der tok du i så fall feil. Med det samme lydbilde fortsetter gode, gamle Britney partytoget som denne gangen gikk fra perrongen i Sverige ett eller annet sted. Det er nemlig den svenske DJen og produsenten Otto Knows som står bak låta som kan bli denne høstens store banger. Med et enkelt, men svært stekete refreng, få, men catchy tekstlinjer og et navn vi aldri klarer å gi helt slipp på (Britney Spears) kommer du garantert til å danse til denne låta i løpet av høsten.

Eye Emma Jedi – “`88”

Eye Emma Jedi har utvilsomt blitt et av P3s absolutte favorittband de siste årene og når de nå i høst (4. oktober) slipper sin debut-EP vil de nok befeste den posisjonen ytterligere – den er knallsterk. Førstesingelen “‘88” blir nemlig den sjette (!) låta vi lister av det fabelaktige rockebandet og det med god grunn. Bandlederne Alexander Pavelich og Andrew Murray leverer nok engang søtladet og actionfylt rock med solfylte melodilinjer som mest sannsynlig vil få deg til å plystre bort hverdagens overhengende bekymringer.

Miley Cyrus – “Wrecking Ball”

Miley Cyrus har vært på alles lepper den siste tiden (hvis det er lov til å si). Med den Rihanna-tiltenkte låta “We Can’t Stop”, dens tilhørende video, ectasy-ryktene og den viltre rumperistingen, også kalt twerking (nå også i Oxford Dictionary) har Miley nærmest blitt et ikon. Miley har tydeligvis et stort behov for å komme seg bort fra den enorme merkevaren av et Disney-skapt alterego; Hannah Montana. Andresingelen, “Wrecking Ball”, fra hennes kommende album er mer seriøs og nedstrippet enn førstesingelen. Miley synger veldig bra og denne låta har både et vakkert vers og et meget kraftfullt refreng.

Daft Punk – Loose Yourself To Dance ft. Pharrell

Etter å ha beundret hverandres karrierer over lengre tid, møtte Pharrell Daft Punk-gutta for første gang på en Madonna-fest, og sa følgende da han fikk vite at de jobbet med nytt materiale: “hvis dere trenger meg til å spille tamburin eller noe, så gjør jeg det”. Samarbeidet, som også inkluderer discolegenden Nile Rodgers, resulterte i verdensplagen “Get Lucky” og den ikke altfor ulike “Loose Yourself To Dance”, som i løpet av sommeren har blitt en albumfavoritt for mange Daft-fans. Thomas Bangalter, duoens mest pratsomme, forklarer at låtens seige tempo i 100 BPM var et ønske om å redefinere dansemusikken med ekte trommer og et lettere, primalt sound.

The Killers – “Shot at the Night”

Brandon Flowers og Killers-gjengen er på krigsstien igjen med en kommende samleplate, titulert «Direct Hits», som skal innholde låter fra de fire første skivene, samt to helt nye låter. Den første av dem, “Shot At The Night”, er produsert av M83, og tar det allerede uforutsigbare, men gjenkjennbare, Killers-soundet til et nytt og spennende nivå. Samlealbumet slippes, selvfølgelig, i god tid før jul, nærmere bestemt i midten av november. Oppfølgersingelen til “Shot At The Night” er kanskje, tradisjonen tro, tiltenkt å være årets Killers-julelåt?

Highasakite – “Since Last Wednesday”

Highasakite slo gjennom på eksplosiv manér med debutalbumet All That Floats Will Rain i fjor, og bred nasjonal og internasjonal suksess fulgte i kjølvannet. De har vist seg som et av våre mest spennende liveband i tillegg til låtskrivere, og det er med mye forventning man imøteser det kommende andrealbumet (slippes neste år). “Since Last Wednesday” er såpass vanvittig bra at applausen neppe vil stilne med det første, og Ingrid Helene Håvik (som man også vil gjenkjenne som låtskriver/vokalist på CLMDs “Black Eyes & Blue”) er fortsatt blant våre tydeligste vokalister. Låten, og albumet, er produsert av Kåre Vestrheim (Marit Larsen, Motorpsycho)

Hanne Kolstø – “One Plus One Makes One Out Of Two”

I slutten av november kommer Hanne Kolstøs tredje soloalbum på like mange år, Stillness And Panic, og dersom denne førstesingelen skal være en pekepinn, snakker vi en enda grundigere fordypning i Kolstøs intrikate, men fengende, låtunivers. Noen av dere vil kanskje huske henne fra hennes foregående radiosingler hos oss – “La La Lovesong” og “Carousel”; “One Plus One Makes One Out Of Two” er nok hennes sterkeste radiosingel så langt.

Lars Vaular – “Gary Speed”

Lars Vaular er tilbake med et nytt og annerledes albumkonsept 1001 Hjem som P3s anmelder Ali Soufi nettopp ga terningkast fem! Og et av albumets beste spor er et uvanlig, men hypnotiserende kutt om den engelske fotballklubben Leeds. En fotballklubb som for drøyt ti år siden var på vei opp blant de store, men som plutselig raste nedover divisjonene etter økonomisktrøbbel og diverseskandaler. Slikt blir det mange gode historier av og sydd sammen og framført av norsk raps beste historieforteller (Lars Vaular, duh!) trenger ikke interessen for fotball være stor for å finne underholdningsverdi i den sugerende åttitallsflørten “Gary Speed”.

Bring Me The Horizon – “Can You Feel My Heart”

“Can You Feel My Heart” er albumåpneren på britiske Bring Me The Horizons storslåtte Sempiternal som de slapp tidligere i år. Låta er uvanlig seig for Brightonbandet å være, men gir samtidig god plass til et enestående og pulserende synth-riff. Og nok engang klarer Oli Sykes og gjengen å balansere på den berømte knivseggen mellom overgrodde tenåringsfølelser og beintøff og fremtidsrettet rock. Da er det heller ikke rart at også samtlige av P3s rockealibier omfavner disse begavede og fryktløse rockeidolene. Hør anslaget, grip tak i nærmeste venn, kollega eller familiemedlem og kjenn hjertevarmen.