Ny musikk på P3

Shy Girls, Kakkmaddafakka og Band of Skulls er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg seks nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Kakkmaddafakka – «Forever Alone»

Sommersolen har ikke sluttet å skinne på våre venner fra Bergen riktig ennå, og den andre singelen vi spiller fra det Erlend Øye-produserte albumet Six Months Is A Long Time har både refrenget og videoen til å minne oss på dette. Ekstra bonus her er et Meatloaf-aktig parti mot slutten og en stemning langt muntrere enn hva årstiden skulle tilsi.

Lars Vaular – «Legender»

Han er Norges beste rapper i følge P3s anmelder. Han er blitt småbarnsfar og slapp i likhet med Justin Bieber albumet sitt 1001 Hjem i bolker, i tillegg til at han kjørte på med en imponerende internett-innpakning. Og med Leeds-hyllesten «Gary Speed» fikk han også oppmerksomhet på fotballøya. Lars Vaular vet virkelig å stikke seg ut uten å rope ulv eller annen unødvendig baluba. «Legender» er også uten billige knep og skitne triks. Vaulars rene flyt og drømmende rap-nostalgi samt «Legender» sine skvulpende rytmer kaprer vår oppmerksomhet på hypnotiserende vis.

Marmozets – «Move Shake Hide»

Med en gjennomsnittsalder på 18 år er britiske Marmozets et ungt og lovende band. De ble nettopp plukket opp av selveste Roadrunner (med bl.a Kvelertak, Killswitch Engage og Gojira i stallen) og feiret signeringen med den raffe «Move Shake Hide». Utrykket til det familiekjære bandet (vokalist Becca, gitarist Sam og trommis Josh er søsken mens gitarist Jack og bassist Will er brødre) ligger nært både våre egne rockehelter i Blood Command og tenåringsyndlingene i Paramore. Samtidig som System Of A Down og Pretty Girls Makes Graves er naturlige referanser. Se opp for debutalbumet som kommer neste vår, Marmozets har potensialet til å bli neste års rockefavoritt.

Shy Girls – «Second Heartbeat»

Dan Vidmar aka Shy Girls tilbringer dagene sine på akuttmottaket på et sykehus i Portland, USA. På nettene, derimot, lager han den mst forførende elektroniske R&B du kan tenke deg. Det aller beste eksempelet på dette heter «Second Heartbeat», hvor sofistikert produksjon, luftig vokal og harmonier i falsett går sammen om å lage en låt det ikke er så lett å riste av seg.

London Grammar – «Strong»

Den britiske trioen har skapt stor ståhei i hjemlandet sitt, mens de i Norge nok har satt en del hjerter i brann både via sitt samarbeid med Disclosure og den P3-listede «Wasting My Young Years». Neste låt vi henter fra deres mer enn vellykkede debut, If You Wait, er storslått vakre «Strong». Perfekt for høsten.

Les anmeldelse av If You Wait.

Band of Skulls – «Asleep at the wheel»

Den britiske rocktrioen Band of Skulls har du kunnet høre ved flere tidligere anledninger her på P3: både debutsingelen «I Know What I Am» (2009) og «The Devil Takes Care Of His Own» (2011) har vært på spillelistene, og «Asleep At The Wheel» er ikke dårligere. Hentet fra deres kommende tredjealbum Himalayan (2014), og produsert av Nick Launay (Grinderman, Supergrass, Yeah Yeah Yeahs) er det en stampende garasjerocker med hint av blues-svette og Queens Of The Stone Age-takt.