Ny musikk på P3

Ellie Goulding, The Lionheads og Arctic Monkeys er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg hele ni nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Disaster In The Universe – «Yugen (Tell me All)»

Etter at Disaster In The Universe ble Ukas Urørt i fjor, og påfølgende A-listet med «Beach House», har det skjedd mye forskjellig i bandets karriere. Nettstedet Pitchfork kalte dem verdens verste band, de har varmet opp for Crystal Fighters – og i januar kommer debutalbumet. Denne gang har de hanket inn folk som har tusket i kulissene til såpass prominente artister som Tame Impala, MGMT og Empire Of The Sun – sistnevnte kan man høre spesielt godt på «Yugen», som både ivaretar og viderefører arven fra første hit.

The Lionheads – «City On Fire»

Oslobandet har allerede gjort seg bemerket på P3 med sin forrige singel «Exit», og «City On Fire» er ikke mindre egnet for å posisjonere
kvintetten som et av de få norske band som sikter seg inn mot Kings Of Leon/Biffy Clyro-segmentet innen vidtfavnende pop/rock.
Et album ventes til våren.

http://youtu.be/K4meo1jwdEw

Childish Gambino – «3005»

Mange kjenner nok fortsatt igjen Donald Glover som den nerdete Troy Barnes i kritikerroste Community, og siden den serien også har blitt fornyet med en femte sesong, kan det vel hende at dét fortsatt står i veien for hans store gjennombrudd som rapperen Childish Gambino- selv om han nå er klar med sitt andre album Because The Internet. «3005» er første singel derfra, produsert sammen med Community-komponist (og Haim-koprodusent) Ludwig Göransson, og er hans beste singel hittil i karrieren.

http://youtu.be/L-hSHO_Lh0M

Arctic Monkeys – «Snap Out Of It»

Gutta fra Sheffield brauta seg opp og fram via Myspace (r.i.p) i 2005 med monsterhiten «I Bet That You Look Good On The Dancefloor». Det har gått mange år siden da og Alex Turner og gjengen har sakte, men sikkert utviklet bandets uttrykk og låtskriving som nå i høst ga oss det bunnsolide femtealbumet AM. P3 har allerede hatt gleden av å ha den dvelende, men like fullt lekre «Why Do You Only Call Me When Your High» fra AM på spillelistene våre, men nå er det på tide å forsiktig skru opp tempoet; «Snap Out Of It» har en selvsikker beat og et nonchalant vers, men i refrengene åpner sangen seg opp og inviterer til lystig nynning, plystring og knipsing. Snap out of it!

Polar Bear Club – «WLWYCD»

«WLWYCD» (Why Live When You Can Die) er en melodisk førjuls-gave fra oss i P3 til deg som liker Gaslight Anthem, Against Me og Frank Turner. Polar Bear Club er et amerikansk punkband som har holdt det gående siden 2005 og som i år ga ut sitt fjerde album Death Chorus. I tillegg til denne godbiten av ei låt skal du få et google-tips, bildesøk: Polar Bear Club. Brrrrr!

Klingande – «Jubel»

Hitvarsel! Hva skjer når to franske studenter ønsker å hylle hjemlige chillout-tradisjoner samt prise svensk house ved å kalle seg Klingande og titulere låta «Jubel»? Jo, om du legger til en flørtende jazz-saksofon så får du altså en hit. Eller mer konkret: En ekte vinter-hit, basert på fransk og svensk sommervarme.. Det høres kanskje rart ut før du faktisk hører «Jubel». Nå er det snart ski og snowboard-sesong og «Jubel» kommer til å herje på pudrete Go-pro-videoer, hytte-vorspiel og svette afterskis. Det er hevet over enhver tvil:

Ellie Goulding – «You My Everything»

Den britiske yndlingen har fått et enormt publikum siden P3 begynte å spille «Under The Sheets» i begynnelsen av 2010. Og med «You My Everything» er vi nå på den åttende låten Ellie Goulding bidrar på. «You My Everything» er nok en upbeat sak fra Halcyon Days, krydret med lekre drum’n’bass-trommer og Ellies sødmefylte stemme.

M.I.A. – «Exodus»

Mathangi «Maya» Arulpragasam er meget mulig den kuleste kvinnen i universet. Hun er også en av de mest frittalende og politisk bevisste artistene akkurat nå – og umulig å ignorere. Fra hennes ferske Matangi har vi plukket The Weeknd-samplende «Exodus», som er det nærmeste M.I.A. vil komme en kjærlighetslåt.

Les anmeldelsen av Matangi her

Bastille – «Of The Night»

Husker du Coronas «Rhythm Of The Night» og Snap!s «Rhythm Is a Dancer» fra det lystige 90-tallet? Uansett om du elsket eller hatet disse låtene kommer Bastilles «Of The Night» til å fylle deg meg en uventet lykke. Låten er en nemlig en gledespredende medley av disse to 90-tallsperlene. For en idé, for en herlig utførelse.