Ny musikk på P3

Kaveh, Hanne Kolstø og Imagine Dragons er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg hele åtte nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Kaveh – «Snufs»

Selv om Kaveh på en måte i «Snufs» sier at han ikke er tøff nok til å ta kokain – som utvilsomt er en underdrivelse, 19 åringen er avholds – kreves det massevis av mot for å konfrontere musikk og utelivsbransjen slik han gjør i «Snufs». Den bredbeinte beaten er skrudd sammen av produsentduoen Most Wanted og har et ekstremt fengende sample (Lalla Carlsens «Kokain» fra 1930!!) som kommer til å treffe rett i hjertet på Kanye-fans. Det må også nevnes at OnklP bidrar med et (som vanlig) ypperlig gjestevers.

Johndoe – «Fly og tog og bila»

Johndoe er tilbake med sin rastløse rock’n’roll og mer enn noen gang høres de ut som en vital og norsk tapning av de britiske rockeheltene The Clash. «Fly og Tog og Bila» er akkurat passe naiv og melodilinjene snor seg rundt hodet til lytteren på et særdeles delikat vis. Også er det usedvanlig forfriskende å høre trønderdialekt over noe annet enn sidrumpa plattdans-rock.

Imagine Dragons – «It’s Time»

Det er ikke nødvending å introduserer Imagine Dragons fra Las Vegas lengre. Du veit hvem dem er, søstra di veit hvem dem er, og mora di nynner fortsatt på «On Top Of The World». De er blitt til et av verdens største band på under et år og ser ut til å vokse for hver dag som går. «It’s Time» er den fjerde låta vi lister fra suksessalbumet Night Visions og minner veldig om et annet Las Vegas-band som var på vei til å bli verdens største band.

Sam Smith – «Money On My Mind»

Fløyelsstemmen fra fjorårets store klubb-hit, Disclosures «Latch» er tilbake på egenhånd og kommer ikke til å bli glemt med det første. For Sam Smiths «Money On My Mind» er har et hook som fester seg til hjernebarken som egg til bacon – du skjønner hva jeg mener. Minner den deg om Naughty Boy med «La La La», sier du? Ikke så rart, for den britiske ungfolen sang på den også. Det er bare omfavne «Money On My Mind» først som sist, for denne vil gå på repeat sammen Klingandes «Jubel» på nabofesten langt inn i neste år.

Abel Trost – «We Are (The Wanderers)»

23 år gammel debuterer vestlendingen Abel Trost med en fengende folklåt om håpløsheten ved å vokse opp i et samfunn det ikke er noe å kjempe for. Med «We Are (The Wanderers)» viser Trost sin fascinasjon for de store folkpoetene og vi kan høre inspirasjon fra både Springsteen og Mumford & Sons.

Hanne Kolstø – «Don’t remember I forgot you»

Hanne Kolstø ga i november ut sitt tredje album, Stillness and Panic. Albumet er utrolig vakkert, hvor elektronika, støy og pop blandes i skjønn forening med gamle korps- og tangentinstrumenter fra hennes barndomshjem og bedehus. «Dont remember I forgot you» skiller seg ut ved å være den eneste av det spretne og glade slaget på albumet.

Justin Bieber + Chance The Rapper – «Confident»

Justin Bieber fullførte sin #Musicmondays-kampanje denne mandagen, med den tiende r&b-låten på like mange uker. Gjennom disse låtene har vi sett en modnere og tryggere Bieber og hele perioden oppsummeres godt av «Confident» som er akkurat det han virker – selvsikker. Med på laget har han rapstjerneskuddet Chance The Rapper. Dette er Bieber for de som ikke er beliebers også. Vi lover!

Rudimental + Emeli Sandé – «Free»

Det britiske firkløveret Rudimental har lagt England og store deler av Europa for sine føtter med sin poppete drum’n’bass. Låter som «Feel The Love» og «Waiting All Night» har du allerede hørt og digget her på P3 og nå viser vi dem frem fra sin litt mykere side. Med Emeli Sandé byr de på vakker popmusikk med «Free». Gutta har selv et håp om at dette er låten som gir dem oppmerksomhet helt over i USA.