Ny musikk på P3

Elsa & Emilie, Sigrid Raabe og Pharrell Williams er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ti nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Kråkesølv – «Ikke rart vi blir sprø»

Siden forrige utgivelse, 2012s Alle gode ting, har Kråkesølv byttet ut noe av besetningen – inn har Jørgen Smådal Larsen (Lukestar) kommet som trommeslager og produsent, og dersom man skal dømme etter denne singelen, har det også gitt bandet ny og annen energi. Jeg vil gå så langt som å si at «Ikke rart vi Blir sprø» er deres beste låt til nå i karrieren: erkemelodiøs, elegant, finurlig og som vanlig sterk i lyrikken. Tankene går tilbake til band som The Appleseed Cast, American Football, The Promise Ring og andre svært oversette amerikanske band fra slutten av nittitallet – i Kråkesølvs tapning blir dette uttrykket starten på en ny giv for bandet, og en av årets beste norske rocklåter er allerede her.

Kråkesølv slippes 28. mars.

Beyoncé – «XO» og «Partition»

I desember slapp Beyoncé sitt selvtitulerte visuelle album, helt uten forvarsel. Når hun likevel endte med det 11. mest solgte albumet i 2013 viste hun alle hvem som er sjefen. Vi har plukket ut to spor fra platen til P3s spillelister – den oppstemte popperlen «XO» og klubbete og grisete «Partition». Noe for enhver smak og to gode eksempler på bredden dette kvalitetsalbumet byr på.

Les anmeldelsen her

Admiral P + B-Flow + General Ozzy + Gyptian – «2by2»

Fra Norge via Zambia til Jamaica. «2by2» er mer internasjonal enn de fleste låtene som spilles på P3 og er uten tvil den med mest tropisk lyd. Vår egen Admiral P har slått om til engelsk og fått med seg store navn fra utlandet på en låt som får det til å føles helt naturlig at vi ikke har sett snurten av snø eller minusgrader i januar. La oss glede oss til sommeren sammen med denne energibomben av en låt det er helt umulig å ikke bli glad av.

Kid Ink + Pusha T – «Murda»

Til tross for at My Own Lane som kom på tirsdag er hans tredje album, er nok Kid Ink et temmelig ukjent navn for veldig mange. Men nå har den ekstremt tatoverte LA-rapperen virkelig funnet formen og vi spår massiv klubbhit på «Murda». Ikke bare er beaten rå og låten herlig cocky, den har også et forrykende vers fra Pusha T.

Julie Bergan – «Younger»

Du kjenner kanskje igjen 19 år gamle Julie Bergan fra fjorårets MGP, hennes samarbeid med Cir.Cuz på hiten «Supernova» eller kanskje du har vært inne på bloggen hennes? Nå er hun uansett i på vei til å starte solokarrieren for fullt med singelen «Younger» som slippes 17.01. Og «Younger» er en ambisiøs debutsingel. Produksjonen må ha kostet mer enn en liten familiebil – produsert og skrevet av Fried Music (Isac Elliot) og mikset av Niklas Flyckt (Britney Spears, Robyn og Carly Rae Jepsen) – og innholdsrikdommen er nærmest overveldende. Julie Bergan lister seg ikke akkurat inn i rampelyset og det liker vi.

Pharrell Williams – «Happy»

Pharrell fortsetter sine kløktige Marvin Gaye-tyveri på «Happy», som ble sluppet allerede i november, men som nå har fått ny oppmerksomhet takket være dens 24-timersvideo og deltakelse på filmmusikken til Despicable Me 2. Her snakker vi nok en låt med rause mengder åpen hi-hat og positiv stemning, og den er hentet fra et foreløpig utitulert album som skal slippes i løpet av året.

Sigrid Raabe – «Two Fish (Loveless edit)»

I 2013, 16 år gammel lastet Ålesunds-jenta Sigrid Raabe opp sin første låt opp på Urørt. To uker etter på var hun Ukas Urørt og ikke lenge etterpå dukket hun opp på våre spillelister med «Two Fish». Nå er hun jammen tilbake takket være den lovende og debuterende produsent-duoen Loveless. Loveless er Filip Kollsete fra Tailors (trioen som lager lyd for b.la Arif og Lars Vaular) og Eirik Tillerli som er medlem i klubbkonseptet Raw Juice fra Trondheim. Gutta skrudd «Two Fish» ut fra hjemmet og peiskosen og inn på klubben og dansegulvet – og stemmen til unge Raabe høres om mulig vakrere ut enn noen gang.

Elsa & Emilie – «Run»

Elsa & Emilie er to unge jenter fra Haugesund, begge velsignet med silkemyke stemmebånd. Elsa har mørkt, langt hår og Emilie lyst, krøllete hår – Déjà vu-alarm! (M2M). Duoen har skrevet låter sammen siden de var 13 år (egentlig ikke så lenge, da de er 16 og 17 år i skrivende stund) og debuterer nå med «Run», en inderlig og nok så storslagen visepop-ballade et sted mellom First Aid Kit og Of Monsters And Men.

Ages And Ages – «Divisionary (Do The Right Thing)»

Dette Portlandbandet, som beskriver seg selv som “raw choral pop» på en Wikipediaside jeg mistenker dem for å ha skrevet selv, er foreløpig et ubeskrevet blad for de aller fleste, men denne singelen vil gjøre all verdens forskjell. «Divisionary» er som en fusjon av John Lennon og Blurs «Tender», med en dose Polyphonic Spree-eufori kastet inn i miksen. Som et eneste langt, suggererende refreng med nydelig dynamikk og stemningsskifte – dette blir en låt på allers lepper innen få uker.
Albumet Divisionary slippes i løpet av året.

Augustines – «Nothing To Lose But Your Head»

Dette New York-bandet het tidligere We Are Augustines, og ga ut et svært potent album, Rise Ye Sunken Ships, under dette navnet i 2011.

Nå har de slettet introduksjonsbiten av navnet, og gir ut sin selvtitulerte Augustines i løpet av året. Her snakker vi New Jersey-tuftet arbeiderklasserock i gruppering med The Gaslight Anthem, Polar Bear Club og for den del Against Me!, og dette er noe det norske radiorockpublikumet garantert vil få fot for.