Ny musikk på P3

OnklP og de fjerne slektningene, Kwabs og Vance Joy er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg elleve nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

OnklP og de fjerne slektningene – «Panderosa»

At OnklP sammen med et norskrock-stjernelag (blant de fjerne slektningene finner du folk fra Turbonegro og Oslo Ess) skulle tilby 2014 raprock så nok ingen komme, men med debutsingelen «Panderosa» er det altså et faktum. Over en Kaisers Orchestra-svingende rytme ruller OnklP i velkjent, om enn en noe reggae-fisert stil. «Panderosa» er en røykfylt, svett og høylytt introduksjon til et bandprosjekt som kan vise seg å bli en av årets store overraskelser.

Kindred Fever – «Ready To Die»

Kindred Fever er Jarle Langåker og Linn Sofie Hagen Olsen, og lager høylytt, energisk rock slik man kjenner det fra f.eks. Johnossi, White Stripes og Jon Spencer Blues Explosion. Debutalbumet kom i fjor, og de var også Ukas Urørt i 2013 – samt spilte på vår scene på Slottsfjell. «Ready To Die» er hentet fra deres kommende album, og både viderefører og ivaretar den energien og riffteften de viste på forrige plate

Sjekk ut Urørtsiden til Kindred Fever

Veronica Maggio – «Va kvar»

Hele Norges favoritt-partysvenske, Veronica Maggio er tilbake på våre spillelister etter sensommer-hiten «Sergels Torg». «Va kvar» er en klassisk Maggio-låt, med varme gitarer, insisterende rytme og hennes velkjente hjerte-smerte vokal. Og om du tror at du ikke har det som skal til for å holde pusten i over to minutter og femti sekunder må du tro om igjen, for med «Va kvar» føles 274 sekunder som et øyeblikk.

Oslo Ess – «Under radaren»

Norges mest hardtarbeidende liveband slipper snart sitt tredje album Alle hjerter deler seg, og har du likt oslorockerne tidligere, kommer ikke dét forholdet til å endre seg med «Under radaren», som er blant deres aller sterkeste singler til nå. Storbyangst, utkantsnostalgi og brustne hjerter i skjønn forening.

Saint Raymond – «Young Blood»

Fra samme by som Jake Bugg, Nottingham kommer NÅ Saint Raymond med sine varme og energiske poprock-vibber og med hjelp fra P3 inn i radioapparatet ditt med «Young Blood». Låtskriverens egentlige navn er Callum Burrows og er (selvfølgelig) bare atten år og på god vei til å bli en snakkis. «Young Blood» er tittelsporet på Saint Raymonds andre EP som slippes 21. januar og kan nok bli et rimeligere alternativ til en sydentur i vintermånedene for oss frosne nordboere.

Vance Joy – «Riptide»

Australske Vance Joy (James Koegh) debuterte i fjor med God Loves You When Your’re Dancing EP og landet like så greit en fem-albums avtale med Atlantic Records (Gjør plateselsskap virkelig slike avtaler fortsatt!?), gratulerer James! Det er selvfølgelig ikke tilfeldig, for Vance Joy leverer bekymringsfri folkpop for folk som allerede har trykket Mumford & Sons og The Lumineers til sitt bryst (les: nesten alle).

Gorgon City + MNEK – «Ready For Your Love»

Det føles som om vi ikke kan få nok av den britiske dansemusikken for tiden. Og med tanke på så mye bra det er som kommer fra øygruppen om dagen passer jo det bra. Gorgon City har fått med seg den unge og flinke MNEK på en låt som mest av alt vitner om hans fantastiske talent. Hans myke og sødmefulle vokal passer perfekt til denne formen for houseproduksjon.

B.o.B + 2Chainz – «HeadBand» (Coucheron Remix)

Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen fra Asker er absolutt et navn du bør merke deg om du vil være tidlig ute med å namedroppe fremtidens store produsenter. Med denne remixen har han transformert B.o.B og 2Chainz «HeadBand» til en funky og fengende sommerlig sak som har fått mye oppmerksomhet i utlandet.

Katy Perry + Juicy J – «Dark Horse»

Katy Perry ga i oktober i fjor ut Prism, som vår anmelder kalte hennes beste album til nå. Et av høydepunktene er trap-inspirerte «Dark Horse», hvor Katy høres mer spennende ut enn noen gang. Låten byr også på et temmelig snilt vers fra rapveteran Juicy J.

http://youtu.be/F9S-88WxPdE

Kwabs – «Wrong or Right»

Kwabs heter han, et av de heteste navnene akkurat nå i det stadig voksende britiske elektroniske r&b-miljøet. Med «Wrong or Right» byr han og produsent SOHN på en særdeles myk og vakker start på året. Dette er en fyr vi har stor tro på.

http://youtu.be/Kt0qweq76RQ

Kasket Club – «Straight West»

Duoen Kasket Club, som er Tobias Gautier Teigen og Mattis Syvertsen, er et annet band som har vært Ukas Urørt, men holder til i et ganske annerledes musikalsk landskap enn Kindred Fever; på sin nyeste singel hører man både anslag fra chillwaveband som Neon Indian og britiske popgrupper à la Two Door Cinema Club. Resultatet er catchy elektropop med god produksjon og intelligente melodier. «Straight West» er hentet fra deres tredje EP, som ventes i løpet av sommeren.

Sjekk ut Urørtsiden til Kasket Club