Ny musikk på P3

Islandske Sigur Rós vil overraske deg med ny, poppa sound. Sjekk ut alt som er nytt på lista.

Sigur Rós

Islandske Sigur Rós vil overraske deg med ny, poppa sound. Sjekk ut alt som er nytt på lista.

 Av musikkprodusent i P3 Jørgen Hegstad

B-lista

Sigur Rós: “Vid Spilum Endalaust”

Sigur Rós sommerferske, femte studioalbum er et album der de beveger seg nedover i låtminutt og nærmere en tilgjengeliggjøring av deres atmosfære-tundrapop. Så er da også albumet co-produsert av Flood (U2, Depeche Mode, The Killers), men denne dreiningen gjør bandet bare godt, spesielt siden deres forrige (“Takk…”, 2005) ikke klarte å bevege på samme måte som “Ágætis Byrjun” (red: “Grei start”) og “()” gjorde det. “Vid Spilum Endalaust” betyr “Vi Spiller Ustanselig”, noe som vitterlig er en blank løgn siden låten tikker inn på tre og et halvt minutt.

C-lista

The Hold Steady: “Sequestered in Memphis”

Brooklynbaserte The Hold Steady er et av de alternative rockbandene i verden med kjappest voksende fanskare. Noe som både kan forklares med vokalist Craig Finns karismatiske låtskriveri og bandets bombastiske, stadionkledelige uttrykk på mange måter og minner om ikke upopulære Bruce Springsteen. Dette er førstesingel fra bandets nylig slupne “Stay Positive”, som sammen med forrige “Boys and Girls in America” bør være obligatorisk innkjøp for folk som liker storslagen voksenrock der omtrent samtlige tekster involverer unge jenter med usunt forhold til rusmidler.

Pony The Pirate: “Walk The Shame”

Blodferskt fra Urørts hjemmesider har vi plukket denne flotte låten fra Bergensbandet Pony The Pirate, frontet av låtskriver Joakim Johannessen. De var, i tidlig tapning, Ukens Urørt for to år siden, men nå har de utvidet lyden og besetningen. Noe den nylig opplastede “Walk The Shame” drar alle fordeler av; dette er en låt som baner vei for et band der det er lov å vente seg mye av.

Don Juan Dracula: “Never Look Back”

De hvitdresskledde synthpopperne i Don Juan Dracula har vært litt frem og tilbake og tidvis oppløst i perioder siden de for alvor fikk et publikum med 2005-singelen “Take Me Home”. I år har de derimot sluppet sin andre fullengder “New Sensation”, og “Never Look Back” er åpninssporet herfra. Låten er mikset av Ed Buller (Suede, Pulp).

The Wombats: “Backfire At The Disco”

Ingen som helst grunn til å slutte å spille nye låter fra The Wombats’ utrolige debutalbum “A Guide To Love, Loss And Desperation”, og “Backfire At The Disco” er nok en i rekken av trioens eksplosive perler som allerede har ødelagt et dansegulv på Hove. Dette mener kollega Mats Borch Bugge om platen.

The Verve: “Love is Noise”

Etter en elleveårlang pause er altså disse erke-britpopperne tilbake, med en velkomment fornyet lyd og et helt nytt album (“Forth” slippes 18. august). Jeg har hele tiden hatt mistanke om at det eneste Richard Ashcroft har gjort i alle disse årene er å kjøpe røde skjorter og sitte i sengen og spille “Stairway To Heaven”, men dette viser seg antageligvis å være feil, “Love Is Noise” er blant bandets aller beste låter til dags dato.  

Ellers?

Jo, The Ting Tings og Howl er oppe på A-listen, og tar dermed plassene til The Disciplines og Busta Rhymes. The School, Scars on Broadway og Shaun Bartlett er oppe fra C til B.