Ny musikk?

Her er ukas ferskeste låter!

Hva er bedre enn å avslutte en hektisk uke med en knipe av det nyeste innen musikkverdenen? Hver uke slippes det nye låter. Noe bra, noe dårlig og noe som er så bra at du bare vil sette deg ned og grine. Forrige uke var det blant andre Veronica Maggio, Lady Gaga, Fjorden Baby og The Strokes som gav deg ny musikk. Her er noe av det uke 7 har hatt å by på:

Du må ha tro

Maya Vik, Montée (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Maya Vik, Montée (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Oslo-bandet Montée kommer med nytt album i april, og første låt fra platen ble sluppet denne uken. “Faith” er navnet, og byr på progressive poptoner som får deg til å synge med på refrenget. Låten er en smakebit på det vi ifølge ryktene kan forvente oss av den nye platen – fengende popmusikk for klubbene.

Faith by Montée

Les: Lydverkets anmeldelse av Montées første by:Larm konsert!

Foo Fighters er tilbake

Foo Fighters. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Foo Fighters. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Førstkommende onsdag slipper Foo Fighters sin nyeste singel “Rope”. Rockeheltene med Dave Grohl i spissen kommer snart med sitt åttende studioalbum, og her kan du få en smakebit av singelen som har premiere på P3 onsdag 23. februar:

Svart magi

Kine live under by:Larm. (Foto: Ida Østenstad Auke)
Kine live under by:Larm. (Foto: Ida Østenstad Auke)

Denne uka kom singer/songwriter Kinee med sin første singel “Voodoo”. Fredrikstad-jenta har blant annet varmet opp for Uffie og spilt på Øyanatt. Under by:Larm spiller hun to konserter, og alt ligger til rette for at rødtoppen vil gjøre det stort.

– Låten handler om møtet med en person som man blir veldig opptatt av, men som ender opp med å vise en annen side av seg selv. Det kan oppleves som svart magi. Sangen handler om å se fremover, forteller Kine.

Voodoo by KINEE

Sigaretter og valentinere

Green Day. (Foto: Stefan Simonsen, AFP)
Green Day. (Foto: Stefan Simonsen, AFP)

Punkrock-bandet Green Day er tilbake. “Cigarettes and Valentines” ble spilt for første gang live på deres 21st century breakdown world tour i 2009 og 2010, og er første opptak fra deres live-plate som slippes 22. mars.

Funfact: “Cigarettes and Valentines” var opprinelig tittelsporet på Green Days planlagte studioalbum, som ble vraket etter at opptakene ble stjålet. I stede for å fortsette med platen bestemte California-rockerne seg for å begynne fra start, og endte opp med å lage den kritikerroste plata American Idiot.