– Ny standard for stadion-pop

Politiken er ekstatisk etter Justin Timberlakes konsert i Danmark, til tross for at han gikk på to timer for sent. Torsdag spiller superstjernen i Norge.

Justin Timberlake på scenen under iHeartRadio Music Festival (Foto: NTB Scanpix, AP, Powers Imagery)
Justin Timberlake på scenen under iHeartRadio Music Festival (Foto: NTB Scanpix, AP, Powers Imagery)

Mye har skjedd siden Justin Timberlake var en del av boybandet N’Sync rundt milleniumsskiftet. Gjennom albumene Justified (2002), FutureSex/LoveSounds (2006) og The 20/20 Experience (2013) har hatt posisjonert seg som en låtskriver som mestrer både det skamløst fengende og det deilig myke som kan oppstå når pop, r&b, gospel, jazz og hiphop kombineres på riktig vis, og en showmann med Michael Jacson-liknende kvaliteter på scenen.

Spilleliste: De 10 mest strømmede JT-låtene i Norge i Spotify 

Fra øverste hylle

Han har også greid å være suksessfull superstjerne uten de store skandalene – og med den musikalske integriteten inntakt.

Torsdag spiller 33-åringen i Telenor Arena i Bærum, og skal vi tro den danske storavisen Politiken, er det grunn til å glede seg til den ennå ikke utsolgte konserten. Avisens musikkredaktør, Simon Lund, skildrer konserten i Parken utenfor København tirsdag som en fantastisk opplevelse.

– Selv den – som alltid – rungende dårlige lyden i Parken kunne ikke forhindre den 33-årige verdensstjernen i å vende tilbake etter en ti minutters pause og løfte konserten opp, hvor de færreste på hans felt kan være med. Det var stadig showdesignet arena-r&b, men nå kun plukket fra øverste hylle.

Setlisten inneholdt hyllester til både Elvis, Nirvana, Michael Jackson og Kool & The Gang, og Lund mener Timberlake ikke bare forvalter arven godt, men også viderefører den.

– Både som enestående sanger og elegant entertainer tok Justin Timberlake historien på sine skuldre, og grep selvsikkert rollen som arvtageren for det store stadionshow av en popkonsert. Han dyrker fortiden, mens han setter nye standarder for fremtiden, skriver den erfarne musikkanmelderen.

– Geni i kamp mot lydmuren

Hans danske kolleger i Ekstra Bladet og Berlingske Tidene er ikke like panegyriske. Først og fremst kritiserer de den dårlige lyden i konsertarenaen – noe som  heller ikke er et ukjent problem i Telenor Arena.

– Parkens etterhvert legendarisk skandaløse akustikk var nettopp den utfordringen for Timberlakes smoothe, fasetterede falsett-funk, man kunne frykte (…) Det lød mest som et syndig rot. Et hult ekko mod lydmuren, skriver BTs Jan Eriksen om konsertens første del i anmeldelsen med overskriften «Geni i kamp mot lydmuren».

Under konserten i Danmark gikk Timberlake visstnok to timer for sent på scenen.

«Mirrors» norsk favoritt

I en oversikt Spotify har sendt NRK P3, kommer det fram at fjorårets ballade-hit «Mirrors» er den mest strømmede Justin Timberlake-låta her i landet. Gjennom hele turnéen har Timberlake avsluttet konsertene sine med nettopp den.

Varm opp til konsert med de ti mest strømmede Justin Timberlake-låtene: