Nytt jenteband slår Spice Girls-rekord

Gruppa Little Mix går mot toppen av listene i USA.

Jentegruppa Little Mix fra London vant X-Factor i 2011, og har siden hatt stor suksess både i Storbritannia og internasjonalt.

Denne uken ble det kjent at jentebandet, bestående av Jesy Nelson, Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinncok and Jade Thirlwall har slått Spice Girls sin rekord på Billboard-lista i USA.

I Spice Girls sin storhetstid debuterte de med en god sjetteplass med albumet Spice i 1997, mens Little Mix sitt debutalbum DNA havnet på fjerdeplass. Ifølge Billboard er dette den beste plasseringen for en britisk jentegruppe noen gang.

Bare Daft Punk selger bedre

BBC melder at de tidligere X-Factor-vinnerne solgte over 50 000 eksemplarer av albumet den første uken. På iTunes er det bare Daft Punk’s Random Access Memories som har solgt mer enn jentene.

Anmeldelse: Daft Punk`s nye album, Random Access Memories.

– Det er helt uvirkelig! Vi hadde vært fornøyd med å ligge på topp 10, så nummer fire er veldig overveldende. Vi er utrolig takknemlige for all den støtten vi har fått da vi ikke er så store i USA ennå, sier Jade Thirlwall fra gruppa.

Se musikkvideoen til «Wings» her:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cOQDsmEqVt8&w=640&h=390]

«Wings», som er en av de mest populære sangene på det nye albumet har blitt godt lagt merke til etter den ble brukt på «soundtracket» til serien Glee. Gruppa har også hatt opptreden på American Idol.

Anmeldelse: Glee sesong 1 – Øyeblikk av pur glede!

X-Factors idé

Jentene møttes for første gang under audition for X-Factor i London 2011. Hver enkelt møtte opp for å kjempe om kampen for å bli den nye, store soloartisten, men da dommer Tulisa Contostavlos kom med forslag om en jentegruppe, var de ikke vanskelig å be.

Little Mix ble dannet, og deres første singel «Cannonball», en coverlåt av den irske sangeren Damien Rice, ble en stor hit kort tid etter.

Se musikkvideoen til «Cannonball» her:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=KlxoG9gNZU4&w=640&h=390]