Nytt liv til gammel hit

Frykt ikke manglende sommerstemning på Rådhusplassen i kveld. En ny versjon av Paperboys’ “Barcelona” har premiere på scenen.

Husker du sommeren 2002? Kanskje ikke umiddelbart, men du får mulig flere minner hvis du hører refrenget “Im leaving…” fra Vinni og Madcons låt Barcelona. Låta lå 12 uker på VG-lista, og var uten tvil en av de store sommerslagerne på den tiden.

Ti år etter sommerhiten, som hyller solbyen Barcelona, har Vinni og Madcon møttes i studio for å mimre og skrape sammen gamle rytmer.

Hør en liten snutt av låta her:

– Vi har laget en ny versjon på morsomålet som vi skal spille i dag. Låta var jo døråpneren for oss alle, og det var den første låta vår som funka. I tilleg var det jo første videoen til RayKay, så det har vært en viktig låt for mange, sier Yosef i Madcon.

Yosef mimrer tilbake til da både Madcon og Paperbøys var på Cuba sommeren 2002.

– Vi var innom hotellet hver dag og sjekka VG-lista på det internettet som tok tre timer å koble opp, sier Yosef.

– Vi hadde ikke fått med oss av VG-lista ble oppdatert én gang i uka, vi trodde det kunne forandre seg for hver dag, ler Vinni.

– Det er noe med den låta, jeg blir aldri lei av den, legger Yosef. til.

– Hvordan var det å spille inn låta på nytt?

– For det første får jeg jo ikke hengt så mye med gutta som jeg gjorde før, så det var gøy med litt nostalgi og sitte å mimre, sier Vinni.

Travere på rådhusplassen

Madcon har opptrådt på Topp 20 hver år siden det startet, det begynner altså å nærme seg et aldri så lite jubileum for Madcon. Vinni har også begynt å se på Rådhusplassen-showet som en slags tradisjon.

– Det er klart at showet har vært en viktig del av året, og den har fulgt oss hele karrieren så lenge vi har holdt på. Det blir en fast greie, og fint å ha et slags “julibord” hvert år, sier Vinni.

– Hvordan blir det å opptre i kveld?

– Det var gøy bare på lydsjekken, jo. Jeg har akkurat vært å spilt oppi Kollen, og det var flere folk her på lydsjekken enn på konserten der oppe, så dette må bli bra, ler Vinni.