Nytt Michael Jackson-album?

Timbaland går langt i å antyde at han skal produsere et nytt, posthumt album fra popkongen.

Timbaland. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Larry Busacca)
Timbaland. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Larry Busacca)

Superprodusent Timbaland tar bladet fra munnen og hinter relativt sterkt om en forestående posthum låt og påfølgende album fra kongen av pop – som han skal produsere.

Vagt, men tydelig signal

41-åringen, som egentlig heter Timothy Zachery Mosley, har vært og er fremdeles en trendsetter innenfor urbansegmentet. Han har en lang og innholdsrik karriere å vise til: Mosley har blant annet produsert musikk for Jay-Z, Justin Timberlake, Robin Thicke og r&b-ikonet Aaliyah.

Les flere saker om Michael Jackson

Nå forteller han til Revolt TV at veteranen jobber med Michael Jackson-materiale. I et kort klipp varsler Mosley vagt, men tydelig nok at det kommende sporet kommer til å hete «Chicago». Han sier at platesjefgiganten L.A. Reid besøkte ham for diskutere prosjektet. Mosely er tydeligst angående prosjektet på slutten av videoklippet når han sier «min musikk med hans (Jacksons journ. anm.) stemme».

400 millioner solgte album

Epic, plateselskapet til Jackson, har gitt ut en jevn strøm av posthume utgivelser siden en av tidenes største popstjerner døde i 2009. This Is It fra 2009 besto av seks uutgitte låter og står som den mest markante.

Men et eventuell Michael Jackson-album produsert Timbaland, kommer til å bli stående – inntil videre – som den mest signifikante utgivelsen fra Jackson-leiren siden bortgangen til mannen som har solgt over 400 millioner album på verdensbasis.

Se musikkvideoen til Michael Jackson-sporet «Beat It», en av utallige hits fra låtkatalogen: