Nytt på listene

Du finner både briter og bergenser på ukas nye låter. Se oversikten over spillelistene her.

Natasha Khan, alias Bat For Lashes (Foto: batforlashes.com/Leonie Purchas)
Natasha Khan, alias Bat For Lashes (Foto: batforlashes.com/Leonie Purchas)

Her får du oversikten over ukas ferske låter på spillelistene.På A:

Green Day – ”Know Your Enemy”
”Know Your Enemy”, første singel fra det kommende ”21st Century Breakdown”, er fra et Green Day som holder pop-punken i hevd. Dette gjør de også svært bra, godt hjulpet av produsent Butch Vig (Nirvana, Garbage). Albumet rapporteres å bli en slags konseptuell punkrock-opera; lykke til med dét, men singelen er i hvert fall fin. Albumet slippes 15. mai.

På B:

Bigbang – ”Play It Louder”
Ny singel fra Bigbangs ”Edendale”; fortsatt holder Greni tempoet noenlunde lavt, men med sin varme lyd og store refreng kan dette bli en ny Bigbang-favoritt. Hva Lydverket mener om albumet leser du her.

På C:

Dove – ”Kingdom Of Rust”
Britiske Doves har vært rost opp i skyene og solgt deretter med album i hjemlandet, helt fra debuten ”Lost Souls” i 2000. De har imidlertid aldri fått all verdens med oppmerksomhet her hjemme, men det spørs om det nå kan løsne med deres fjerde album og dette tittelsporet her. Mektig, lett sorgfull countryrock, produsert av pionéren John Leckie (Radiohead, Muse, The Stone Roses). På singelen finnes også en remix av vår egen Prins Thomas.

Bat For Lashes – ”Daniel”
Bat For Lashes er britiske Natasha Khan, som med sin lett-elektroniske popmusikk nå er ute med sitt andre album ”Two Suns”. Med seg på albumet har hun blant andre
Scott Walker og Ira Wolf fra Yeasayer, og dette er definitivt en av årets aller vakreste låter. Hva Lydverket mener om albumet leser du her.

Lars Vaular – ”Skyld På Lars Vaular”
Bergenske Lars Vaular, kjent for P3-lytterne med deltakelsen sin i Urørtfinalen med låta ”Samme nr som i 99”, er her ute med en ny låt, produsert av Poppa Lars. Låta kan du høre og laste ned gratis på Urørt.

Fullstendig oversikt over spillelistene finner du her