Ocean avbrøt Øya-konserten

Det var Øyafestivalens mest imøtesette konsert. Men etter kun fire låter forlot Frank Ocean scenen – uten å komme tilbake igjen.

Svært mange hadde på forhånd gledet seg til Frank Oceans konsert på Engascenen denne torsdagen. Men etter å ha spilt i et snaut kvarter – fire låter i alt – gikk den 24 år gamle soulstjernen av scenen, til både publikums og medmusikantenes store overraskelse.

– Kjedelig

Øyas bookingsjef Claes Olsen forklarer den amputerte konserten med at Ocean ble akutt syk.

– Han så dårlig ut allerede før konserten. Jeg fattet mistanke om at ikke alt var som det skulle allerede før han var i gang, og hevder at artisten fikk en stemmeknekk.

– Dette er selvfølgelig kjedelig for alle parter, både publikum som hadde gledet seg og Frank Ocean selv.

Tarmslyng?

Spekulasjonene om hva som egentlig er grunnen til den brå avslutningen på konserten er mange. Konserten startet med en akustisk versjon av Sades «By Your Side», der det formelig gnistret av Oceans vokal. På Twitter spekulerer mange i om det kan ha vært magesjau som var grunnen til den plutselige avslutningen.

Ifølge John Erik Klausen, fotograf på Øya, fikk Ocean ”colon volvulus”  – tarmslyng, på godt norsk – etter å spist potetballer på Kaffistova.

 

Skuffede fans

Frank Ocean har tidligere i sommer gitt ut det kritikerroste debutalbumet Channel Orange, som har ligget høyt på den norske albumlista siden det ble sluppet. Og området foran Engascenen var fullt av forventningsfulle fans da han entret scenen.

Thomas Fonn (25) og Petter Remen Hanssen (25) fra Trondheim var blant dem. Frank Ocean var grunnen til at de var i Middelalderparken i kveld.

– Han var definitivt øverst på lista over artister vi ville se, og vi har vært her siden klokken ett i dag. Det er kjipt, men hvis han mistet stemmen er det ikke noe å gjøre noe med. Vi fikk jo hørt fire sanger, sier de to.

– Veldig overraskende

Også Michelle Tisdel (41) hadde Ocean som øverste konsertønske på Øya. Hun er av samme oppfattning som trønderne. Er man syk, så er man syk.

– Jeg er akutt skuffet, akkurat som han ble akutt syk. Det forandrer ikke synet mitt på han som artist, selv om han hørtes bra ut og så ut til å være i god form. Det var rett og slett veldig overraskende.

Vennegjengen Imran Alam (25), Johanna Alem (21) og Ansh Dutta (24) tror ikke på at Ocean ble akutt syk.

– Det var lusent. Jeg tror ikke på den grunnen. Han var vel jævla høy eller noe, sier Imran.

Ansh, Imran og Johanna var skuffa over Oceans raske retrett fra scenen. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

Frank Ocean, Øya 2012. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Frank Ocean, Øya 2012. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3