Ole Paus tok den gjeveste prisen

– Jeg elsker dette landet, sier Årets Spellemann.

I kveld har norsk musikk blitt hedret, jublet over og fått varme ord av den norske musikkbransjen. Og den gjeveste prisen av de alle, Årets Spellemann, var det ingen ringere enn visesangeren Ole Paus som fikk.

– Tusen takk. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si jeg, jeg rakk det såvidt. Jeg er utrolig lykkelig her jeg står, hva kan jeg si, jeg elsker dette landet, sier han.

Se og les alt fra Spellemann her!

– Hadde du trodd du skulle dra i land denne?

– Nei, er du klin gæren? Det hadde jeg aldri trodd. Men det er helt fantastisk. Du tror ikke på det før du opplever det. Dette er utenfor min rekkevidde.

Gir seg

Etter 43 år i musikkbransjen og med nesten like mange utgivelser, kan statuetten for Årets Spellemann være det siste Paus tar med seg.

Nå er det ifølge ham selv nemlig slutt.

– Det er alvor, jeg skal ikke gi ut flere album jeg. Det er 100 prosent over. Jeg kommer nok til å fortsette å skrive låter, men heller spille dem på konsert enn å gi dem ut, sier han.

66-åringen har nemlig ikke tenkt å gi ut flere plater, noe han markerte i fjor med tre svært forskjellige skiver (Oppgjøret), (Omfavnelsen) og (Avslutningen) som ble til albumet, Avslutningen.

Se video og bilder fra den røde løperen.

– Det er vel fortjent

Musikksjef i P3 Mats Borch Bugge mener prisen er vel fortjent.

– Jeg spådde Ole Paus som vinner, og nå vant han. Pow! Jeg mener det er vel fortjent. Han har opplevd en enorm suksess med sin svanesang Avslutningen, både hva salg og live angår, sier han og fortsetter:

– Videre er han en artist som tør å utfordre samfunnet rundt seg – en fyr som greier å kombinere brodd og varme. Han oppfyller kriteriene, rett og slett.