Oppdaget rap tilfeldig

Nå er Conz Ukas Urørt med låten «Sun Up», og satser alt på musikken.

Interessen for rap fikk Sully Sanyang (21) da han og kompisen rappet til hverandre på skoleveien. Med gode tilbakemeldinger og en stor interesse for å skrive, bestemte han seg for å satse på musikken under artistnavnet Conz.

– Det var ganske tilfeldig. En dag jeg var på vei hjem fra skolen med en kompis, gikk vi og kødderappet og freestylet litt. Vi begynte å forestille oss hvordan det hadde vært om vi faktisk rappet. Vi avtalte å skrive hvert vårt vers, og fremføre det for hverandre på vei til skolen dagen etter. Så ble det til en vane, forteller Oslorapperen som nå er Ukas Urørt.

Urørt mener:

Conz flyter energifullt, men tålmodig over mørke beats, og fortsetter oppkommet av rappere med internasjonalt uttrykk og potensiale. På tross av få låter ute har han også allerede vist seg som en scenepersonlighet og en rapper norsk hiphop bør omfavne!

 

Vil nå ut internasjonalt

– Rappingen har blitt en livsstil, en lidenskap. Jeg er 100% sikker på at det er dette jeg skal gjøre.

Promoter musikken din på Urørt
Promoter musikken din på Urørt

Conz var å se på årets Bylarm-festival og har også fått oppmerksomhet rundt de tidligere utgivelsene «Balance» og «Distant». Nå er han Ukas Urørt og fremgangen inspirerer. Håpet er å nå ut internasjonalt.

– Andre artister fra Norge har klart å bryte landegrensene, da tenker jeg at det er mulig for meg og. Hvorfor skal de klare det og ikke jeg?, sier Conz.

I tekstene formidler Conz sine tanker og historier. Å rappe på engelsk var et naturlig valg.

– Jeg har snakket mye engelsk og jeg så også mye på engelsk film da jeg var liten. Det har nok hjulpet meg en god del. Men jeg kommer sikkert til å teste ut norsk en gang.

Kreativiteten blomstrer i fredelige omgivelser, og Conz sitter ofte alene når han jobber med tekst. Låten «Sun Up» ble til klokken tre om natten da han satt hjemme og jobbet.

– Teksten handler om meg, og poenget i låten er at uansett hva folk har å si, kommer jeg til å gjøre mitt og jobbe til solen står opp, sier Conz.

Store P kan både bli Årets nykommer og vinne pris for Årets låt under P3 Gull. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Store P liker Ukas Urørt Conz. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Selv om Store P helst vil høre Conz rappe på norsk, er det mye som faller i smak i låten «Sun Up».

– Det høres jo veldig bra ut, og god rapping.

Store P liker rytmen og overgangene i låten. Han trekker også frem stemmen til Conz.

– God timing og fet stemme på han kisen, gode ting fra unge Conz der.

Les også:Hanne Kolstø lot seg imponere av Haunted Mansions

 

Rollemodell

Gjennom fritidstilbudet hiphop101, der ungdom kan få hjelp til å skrive tekst og spille inn låter, fikk Conz muligheten til å utvikle musikken. Han dro ofte til lokalene for å spille inn låter i studio, og gjennom arrangementene deres fikk han stå på samme scene som større artister.

– Som 16-åring var det inspirerende å se de eldre spille. Spesielt det å kunne stå på samme scene som dem betydde mye, sier Conz.

Han håper musikken og arbeidet han gjør vil inspirere andre til å følge drømmene sine.

– Jeg har lyst til å være den rollemodellen unge i Oslo ser opp til og tenker: «Hei, Conz bare gjorde sin ting og var ærlig». Jeg vil inspirere folk til å tro på drømmene sine.

Conz er på sin side godt i gang med å realisere sine egne drømmer, og har allerede fått et rykte for å ha energiske liveshow.

– Jeg skjønner ikke meningen med å ha show hvis man ikke gir alt på scenen. Du er der for å kose deg, det kuleste er å se andre folk kose seg med deg.

Conz blir å se på Urørtscenen under Slottsfjellfestivalen i sommer, men for å spille drømmegigen må han reise tilbake i tid.

– Drømmegiggen er egentlig å spille på Woodstock. Jeg har sett noen klipp på Youtube fra da DMX spilte der foran et hav av mennesker, det var ville tilstander.

https://www.instagram.com/p/BRQaj2OAGXb/?taken-by=conzito

Sjekk ut Conz sine favoritter: