Øya er i gang!

I dag går startskuddet for Øya. Både du som skal på festival og du som ikke har billett har mye å glede deg til – sjekk ut her. P3 sørger for å gi deg som ikke er på festival gode konsertopplevelser. Vi streamer konserter fra Øya hovedscene, Enga, hver dag. Både de direktesendte konsertene og […]

I dag går startskuddet for Øya. Både du som skal på festival og du som ikke har billett har mye å glede deg til – sjekk ut her.

P3 sørger for å gi deg som ikke er på festival gode konsertopplevelser. Vi streamer konserter fra Øya hovedscene, Enga, hver dag. Både de direktesendte konsertene og opptak finner du her.

Kompani Knudsen lover å spre festivalstemning – og sender live fra P3-scenen klokka 14 til 16 hver dag. De lager show både for deg som sitter hjemme, og deg som er på festival.

I tillegg kommer Osenbandens Ludvig Løkholm Lewin til å ta på seg oppdrag fra lytterne om hva han skal bruke festivaldagene til.

Lydverket er selvfølgelig på plass. Hos dem får du intervjuer, anmeldelser og annet konsertstoff. Hver dag deler de ut billetter til konsertene på Øyanatt. Lydverket har også laget en finfin guide for elektronikaglade Øyagjengere. Dersom du foretrekker rock, bør du sjekke ut smakebiter Lydverket serverer av Sonic Youths konsert i Battery Park i New York 4. juli. Garantert god oppvarming før samme band inntar Enga torsdag kveld!

Hardslående Saviours spiller på Øya åpningsdagen – sjekk ut smakebitene Pyro deler med deg! Samme kveld spiller det mange mener er norges beste band – Kaizers Orchestra. I februar spilte de på P3Sessions. Den konserten kan du oppleve her. Også Mogwai spiller åpningsdagen, og materiale fra deres nye album kan du sjekke ut her.

N.E.R.D er blant årets store trekkplastre. Takket være Mira Craigs heftige rumpevrikking, husker Pharell godt konserten N.E.R.D gjorde på Quartfestivalen 2006.

To av de få kvinnelige artistene som ikke har blitt sammenlikna, Ane Brun og Ida Maria, spiller begge på Øyas åpningsdag. Lykke Li er også et must på åpningsdagen. Det anbefales å sjekke ut konserten hennes fra bylarm, uansett om du skal på konserten på Øya eller ikke.

Flere urørtband spiller på Øya. Oversikt over hvilke, får du her.

Under et intervju under Hovefestivalen, uttalte Yesayer at de skulle komme tilbake med et helt nytt sceneuttrykk før konserten på Øya:

Om de lever opp til det, finner du ut på konserten deres på Enga lørdag.

Synes du alt var bedre før? Høydepunkter fra Øya-07 ser du her.