P3-aksjonen i full gang

Dørene er låst i bunkeren, og første etappe av tre dagers maratonsending er unnagjort.

 72 timer direktesendt radio til inntekt for årets TV-aksjon er i gang ,og sendingene fra bunkeren på Youngstorget er inne i sitt første døgn.


Hør: Radio fra bunkeren

15. oktober klokka 23.00 vrir vi om nøkkelen og rydder sendeskjemaet for årets TV-aksjon. Aishath fra Juntafil, Ken fra Banden og Ronny fra P3 Søndag skal ikke bare lede maratonsendingen, de skal også bo sammen i tre døgn før de slipper ut søndag 18. oktober klokka 23.00. Sammen med resten av P3 har de kun ett formål, å samle inn penger til TV-aksjonen. Programlederne har allerede startet forberedelsene.

Ken ofrer turer i skog og mark for glassbunkersen (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Ken ofrer turer i skog og mark for glassbunkersen (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Jeg pleier jo vanligvis å være glad i både jogging og lange turer i skog og mark, men nå som jeg vet at jeg skal sitte inne i et bur i 72 timer, forbereder jeg meg ved å sitte sjukt mye inne.

Han avslører at helgene tilbringes i leiligheten uten å forlate den, med Kevin Bacon-filmer på skjermen og mateksperimenterer på kjøkkenet.

– Har du smakt tacograteng? Sjukt digg.

– Jeg gleder meg til å teste psyken til Bollywood-prinsessa. Som menn stiller verken Ronny eller jeg særlig høye krav til levestandard. I Aishaths verden derimot, er blant annet det å føne neglene sine en viktig aktivitet. Det blir spennende å se om hun fortsatt smiler like bredt etter å ha gått på do etter Ronny.

Aishath sammenligner glassbunkersen med et sirkus (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Aishath sammenligner glassbunkersen med et sirkus (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Jeg tenker at det blir som å være et dyr i en dyrehage, eller kanskje som et freakshow innesperret på et sirkus, sier Aishath, en uke før hun låses inn. Det skal også bli ganske interessant å våkne opp med morratryne foran hele Youngstorget og resten av Norge på nett!

Før han blir innlåst, nyter Ronny egen seng på eget rom (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Før han blir innlåst, nyter Ronny egen seng på eget rom (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Det blir alle fall ikke jævlig, det er jeg ganske sikker på, så nå gleder jeg meg veldig til å lage god radio og samle inn penger til et godt formål, sier Ronny. Allerede nå har jeg klart å snu om på døgnrytmen min, og strategien i glassbunkersen er å sove minst mulig.

Gratiskonserter

All musikk som spilles i sendingen er ønskelåter sendt inn på sms fra lytterne, hvor sms-inntektene går til TV-aksjonen. De mange gjestene som er invitert til bunkersen stiller med en personlig ting som auksjoneres bort i en eksklusiv nettauksjon. Det samme gjelder for flere av de største norske artistene som holder daglige gratiskonserter på Youngstorget, blant andre Sivert Høyem, Paperboys, Superfamily, Ane Brun og Jaa9 & Onkl P.

I år er det publikum som har bestemt lyden av årets TV-aksjon. Av over 150 innsendte bidrag, er nå vinneren kåret.

Babe Rawlins kapret publikums hjerter og vant dermed årets Urørt for Care-konkurranse. “Beyond The Glass” blir årets TV-aksjonslåt og på søndag får de sjansen til å spille denne direkte på NRK1, foran det som kan bli over 1,3 millioner TV-seere, nettopp på andre siden av skjermen.

Her kan du lese mer, høre og laste ned låta gratis

Are og Odin?

I tillegg til gjester og artister kommer alle P3s redaksjoner også til å stikke innom bunkersen med overraskelser i løpet av P3-aksjonen. I tillegg har Are og Odin lovet å stille med et etterlengtet comeback hvis lytterne stemmer fram et stort nok beløp via sms.

– Det er mulig å gi en tusenlapp på sms til 1987 eller slenge en tier inn i bunkersen hvis du går forbi, forteller prosjektleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen. Målet er å samle inn små og store summer til TV-aksjonen, og vi gjør det på P3-måten.

P3-aksjonen sendes direkte på P3, samtidig som du kan følge med på glassbunkeren via stream her på p3.no.

Årets formål

Pengene fra årets aksjon går til CAREs arbeid i tre verdensdeler og 12 land med å gi verdens fattigste kvinner muligheten til å klare seg selv ved å finansiere spare- og lånegrupper. Ta gjerne en titt innom hjemmesidene til TV-aksjonen.

P3 var nylig med på innspillingstur til Bangladesh for å se på arbeidet til CARE. Vi benyttet selvsagt anledningen til å servere Bengaleserne ny norsk musikk. Her er en liten smakebit: