P3-aksjonen i full gang

Dørene er låst i bunkeren, og første etappe av tre dagers maratonsending er unnagjort.

 72 timer direktesendt radio til inntekt for årets TV-aksjon er i gang ,og sendingene fra bunkeren på Youngstorget er inne i sitt første døgn.


Hør: Radio fra bunkeren

15. oktober klokka 23.00 vrir vi om nøkkelen og rydder sendeskjemaet for årets TV-aksjon. Aishath fra Juntafil, Ken fra Banden og Ronny fra P3 Søndag skal ikke bare lede maratonsendingen, de skal også bo sammen i tre døgn før de slipper ut søndag 18. oktober klokka 23.00. Sammen med resten av P3 har de kun ett formål, å samle inn penger til TV-aksjonen. Programlederne har allerede startet forberedelsene.

Ken ofrer turer i skog og mark for glassbunkersen (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Ken ofrer turer i skog og mark for glassbunkersen (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Jeg pleier jo vanligvis å være glad i både jogging og lange turer i skog og mark, men nå som jeg vet at jeg skal sitte inne i et bur i 72 timer, forbereder jeg meg ved å sitte sjukt mye inne.

Han avslører at helgene tilbringes i leiligheten uten å forlate den, med Kevin Bacon-filmer på skjermen og mateksperimenterer på kjøkkenet.

– Har du smakt tacograteng? Sjukt digg.

– Jeg gleder meg til å teste psyken til Bollywood-prinsessa. Som menn stiller verken Ronny eller jeg særlig høye krav til levestandard. I Aishaths verden derimot, er blant annet det å føne neglene sine en viktig aktivitet. Det blir spennende å se om hun fortsatt smiler like bredt etter å ha gått på do etter Ronny.

Aishath sammenligner glassbunkersen med et sirkus (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Aishath sammenligner glassbunkersen med et sirkus (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Jeg tenker at det blir som å være et dyr i en dyrehage, eller kanskje som et freakshow innesperret på et sirkus, sier Aishath, en uke før hun låses inn. Det skal også bli ganske interessant å våkne opp med morratryne foran hele Youngstorget og resten av Norge på nett!

Før han blir innlåst, nyter Ronny egen seng på eget rom (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Før han blir innlåst, nyter Ronny egen seng på eget rom (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Det blir alle fall ikke jævlig, det er jeg ganske sikker på, så nå gleder jeg meg veldig til å lage god radio og samle inn penger til et godt formål, sier Ronny. Allerede nå har jeg klart å snu om på døgnrytmen min, og strategien i glassbunkersen er å sove minst mulig.

Gratiskonserter

All musikk som spilles i sendingen er ønskelåter sendt inn på sms fra lytterne, hvor sms-inntektene går til TV-aksjonen. De mange gjestene som er invitert til bunkersen stiller med en personlig ting som auksjoneres bort i en eksklusiv nettauksjon. Det samme gjelder for flere av de største norske artistene som holder daglige gratiskonserter på Youngstorget, blant andre Sivert Høyem, Paperboys, Superfamily, Ane Brun og Jaa9 & Onkl P.

I år er det publikum som har bestemt lyden av årets TV-aksjon. Av over 150 innsendte bidrag, er nå vinneren kåret.

Babe Rawlins kapret publikums hjerter og vant dermed årets Urørt for Care-konkurranse. “Beyond The Glass” blir årets TV-aksjonslåt og på søndag får de sjansen til å spille denne direkte på NRK1, foran det som kan bli over 1,3 millioner TV-seere, nettopp på andre siden av skjermen.

Her kan du lese mer, høre og laste ned låta gratis

Are og Odin?

I tillegg til gjester og artister kommer alle P3s redaksjoner også til å stikke innom bunkersen med overraskelser i løpet av P3-aksjonen. I tillegg har Are og Odin lovet å stille med et etterlengtet comeback hvis lytterne stemmer fram et stort nok beløp via sms.

– Det er mulig å gi en tusenlapp på sms til 1987 eller slenge en tier inn i bunkersen hvis du går forbi, forteller prosjektleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen. Målet er å samle inn små og store summer til TV-aksjonen, og vi gjør det på P3-måten.

P3-aksjonen sendes direkte på P3, samtidig som du kan følge med på glassbunkeren via stream her på p3.no.

Årets formål

Pengene fra årets aksjon går til CAREs arbeid i tre verdensdeler og 12 land med å gi verdens fattigste kvinner muligheten til å klare seg selv ved å finansiere spare- og lånegrupper. Ta gjerne en titt innom hjemmesidene til TV-aksjonen.

P3 var nylig med på innspillingstur til Bangladesh for å se på arbeidet til CARE. Vi benyttet selvsagt anledningen til å servere Bengaleserne ny norsk musikk. Her er en liten smakebit:

15 Responses to “P3-aksjonen i full gang”

 1. Trine

  Dette var vel ikke akkurat nytenkende! Svensk P3 gjorde dette i fjor….

  • Rashid

   Det kan vel bli gøy selv om det er gjort før! Jeg gleder meg.

  • Maaike

   I Nederland blir det sjette gang nå i år, der sitter de 6 dager og netter, uten å spise.. Det er alltid rett før jul..

  • YNWA

   Halllloooo , nytenkende ??? ! MÅ ikke være nytenkemde når du samler inn til ett godt formål eller ???? Sørge heller for og gi så det monner til de som trenger det mere enn deg selv !!!!! You Newer Walk Alone ! sier nå jeg, og skal gi mitt på søndag også 🙂 for oss som bryr oss (om mere enn nyskaping) ……………..

 2. Lars E.

  Om man har noe man ønsker å auksjonere bort til Tv-aksjonen, hvordan kan man få ut det? Hvem kontakter man?

 3. OC

  Knall!
  Når spiller Sivert Høyem engentlig?
  Savner et “program” her….
  🙂

 4. Anonym

  Ronny! Dette er riktig underhaldande!Stå på.Supert tilltak 🙂

 5. Tor Inge Pedersen

  Håper fortsatt å høre Mike Oldfield’s The Bell før jeg går til sengs…

  God Natt fra Stjørdal,
  Tor Inge

  PS!  Har sendt inn 3 ønsker på sms om denne sangen.