P3 Gaming har hatt sin aller siste sending

Det er over og ut for P3 Gaming. Fredag kveld streamet de for siste gang.

P3 Gaming hadde fredag ettermiddag sin aller siste direktesending på Twitch. Etter litt over ett år, er spillredaksjonen avsluttet.

Se avskjedssendingen øverst i saken.

– Det er kjempetrist at vi skal legges ned, og at det er slutt på innholdet som redaksjonen og jeg brenner for. Spill er viktig for oss, så dette føles som et stort nederlag, sier prosjektleder Espen Skagen i P3 Gaming.

Slutt for spillredaksjonen

Spillavdelingen til P3 med programleder Mikkel Løwe og reporter Ole Jørgen Nordvik i spissen, har testet ut gamle og nye spill i litt over ett år. I løpet av den tiden har de produsert 70 videoer. På Youtube og Twitch hadde de samlet 4700 følgere.

– Vi sa til fansen i forgårs at det er slutt. Alle synes det er kjempeleit og en kjempeskuffelse at NRK ikke lenger skal drifte P3 Gaming, sier Skagen.

– Vi synes det er tungt å ta farvel med publikum. Dette er forferdelig trist, sier Løwe.

SLUTT: Ole Jørgen Nordvik og Mikkel Løwe synes det er kjipt av det ikke blir noe mer av P3 Gaming. Foto: Espen Skagen, NRK

– NRK vil fortsette med gaming

P3 Gaming har vært et prosjekt tilknyttet NRK Viten på Tyholt i Trondheim, men har hatt et redaksjonelt samarbeid med NRK P3.

Programsjef Ida Kvissel i NRK Viten forteller at hun synes det er veldig synd at de nå ikke skal fortsette prosjektet.

– Det er trist at P3 Gaming skal avsluttes. Redaksjonen har gjort en kjempejobb og stått på for at dette skal bli et godt tilbud til 17-åringene, sier Kvissel.

Hun sier videre at NRK vil fortsette å satse på gaming. Først må de bare dreie litt på kursen.

– Vi vil ha innholdet tilbake på egne plattformer. Det betyr ikke at vi ikke bryr oss om målgruppa, men vi kommer ikke til å benytte oss av denne formen som vi har gjort til nå.

Hun sier at P3 Gaming var et pilotprosjekt som de har lært mye av.

– Takket være guttenes gode arbeid har vi fått mye erfaring. P3 Gaming har vært et prøveprosjekt hele tiden, og vi har vurdert utviklingen underveis. Det er kjempesynd at ting blir lagt ned, men det er også bra at NRK er modige og tør å prøve noe nytt uten at det nødvendigvis alltid må bli noe. NRK kommer til å fortsette å være fremoverlente når det gjelder gaming og annet innhold, sier Kvissel til slutt.

LEI SEG: Mikkel Løwe leder siste livesending i kveld. Foto: Espen Skagen, NRK

Tar farvel med publikum

Videoene og direktesendingene til P3 Gaming ble sendt på Youtube og spillplattformen Twitch. Redaksjonen har også hatt en tilstedeværelse på Twitter, Instagram og Discord.

Espen Skagen informerer at fansen hadde en siste mulighet til å spille sammen med P3 Gaming i kveld.

Fra klokken 14.00 til 20.00 sendte spillguttene direkte på Twitch.

– Vi skal spille mange av spillene vi har prøvd gjennom året. Vi skal sørge for at det blir «good times» selv om det er en trist situasjon, sa de, før de satte i gang.

LES MER: Livredd av «Blair Witch»?

LES MER: P3 Gaming: – Slik sikter du bedre!

LES MER: Hvordan lever en pro PUBG-spiller?