nrk.no
Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

«P3 Gull» 2023 – Se bildene fra gul løper

Årets show er gjennomført, og kjendisene strålte som alltid på gul løper!

På det nedlagte Økernsenteret på Oslo øst foregikk årets «P3 Gull».

Årets røde løper var en gul løper med handlevogner stikkende ut av veggen – et kjøpesenter verdig.

– Fri musikklinja!

Artistene Turab og Lille Caesar ankom den gule løperen sammen. Lille Caesar kunne fortelle at han hadde arvet dressen fra bestefaren sin.

Lille Caesar var nominert til «Årets gjennombrudd». Men han var nødt til å ha to tanker i hodet samtidig: Han går nemlig på videregående.

– Jeg fikk fri fra skolen i dag, faktisk! De som går idrettslinja, får jo fri fra skolen når det er en konkurranse, så det skulle bare mangle at vi på musikklinja kan få det iblant også, sa han.

– Fri musikklinja! kom det fra Turab.

Lille Caesar og Turab står forran en gul vegg med P3-logo på, og en gul handlevogn som er hengt opp. Lille Caesar har på seg en stripete vest, og Turab har på seg en blå dressjakke med en liten gul bamse i lomma.
Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Den prisvinnende forfatteren Oliver Lovrenski (20) fikk i oppgave å dele ut prisen «Årets låt».

– Det er heftig å være her, ass! Fett å se forskjellige formater av kultur komme sammen, sa han.

Forfatteren kunne også fortelle at artistene han hører mest på, er Undergrunn, Arif, Larsivelli og Tyr.

Oliver Lovrenski står forran en gul vegg med P3-logo på, og en gul handlevogn som er hengt opp. Han har på seg en grå jakke med en hvit skjorte under.
Oliver Lovrenski. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Eks-alpinisten Lucas Braathen (23) møtte opp på den røde løperen med Urørt-vinner Hillari (18).

Lucas var en av kveldens prisutdelere, mens Hillari fremførte live med låten «Hopeful».

Hillari og Lucas Braathen står forran en gul vegg med P3-logo på, og en gul handlevogn som er hengt opp. Hillari har på seg en hvit topp, og Lucas har på seg en dressjakke og et halskjede.
Hillari og Lucas Braathen. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Dagny hadde valgt en rosa kjole som betydde mye for henne. Hun brukte den nemlig under sin utsolgte konsert i Oslo Spektrum forrige uke.

Sammen med Astrid S delte hun ut prisen for «Årets gjennombrudd».

Dagni står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Hun smiler til en person som står med ryggen til kamera, og hun har på seg en rosa kjole.
Dagny. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Astrid S er stor fan av sin med-prisutdeler og håpet at Dagny skulle stikke av med prisen «Årets artist».

– Dagny er hvert år på min «Spotify wrapped», sa artisten.

Astrid S står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Hun har på seg en hvit kjole med mye stoff på. Håret hennes er bølgete.
Astrid S. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Synne Vo spilte live med låten «Mvh» . I tillegg var hun nominert til både «Årets artist» og «Årets låt».

Hun fortalte at hun var mest spent på egen liveopptreden, men mente det var mange verdige vinnere:

– Jeg tenker at Undergrunn fortjener det. Jeg synes det er gøy at det er en god blanding av artister som er nominert.

Synne Vo står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Hun har på seg en beige netting-kjole med glitter. Håret hennes er mørkt.
Synne Vo. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Julie Bergan møtte opp på rød løper sammen med kjæresten Yunus Daar. Yunus fikk også æren av å hylle sin fetter Arif, som fikk den gjeve «P3-prisen».

Yanus Daar og Jule Berga står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. De holder rundt hevrandre og smiler. Begge har svarte skinnjakker, og Yanus har en svart og hvit genser med høy hals under jakka.
Julie Bergan. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Emelie Hollow hadde på seg en svart blazer i anledningen. Artisten kunne røpe at hun hadde en spesiell favoritt:

– Jeg håper Dagny vinner prisen «Årets artist». Jeg så henne nettopp i Oslo Spektrum, og det var amazing! sa hun.

Emelie Hollow står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Hun ser mot venstre. Håret hennes er svart med lugg, og hun har store gull-øredobber. Hun har en svart dressjakke som er kneppet sammen, og en svart topp under.
Emelie Hollow. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Artisten Blackie, som er det eneste medlemmet i Beathoven som ikke lenger er anonym, var nominert til «Årets låt» med «Wonderland»

– Jeg gleder meg til å se Emma Steinbakken spille senere i kveld. Jeg vet at det kommer til å smelle!

Hani og Blackie står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Hani har på seg gul skjote og svart og rødt sjal på hodet, og hun har briller. Hun holder en gul P3-mikrofon til munnen til Blackie. Han har på seg en svart skinnjakke.
Blackie. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Victoria Nadine var nominert til prisen «Årets låt» med låta «Nerve». Hun hadde med seg lillesøsteren sin på gul løper.

– Dette er første gang lillesøsteren min er med på rød løper. Jeg tror Nate er den hun kommer til å bli mest starstruck av!

Victroia og Alexandria Nadine står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. De står tett og smiler til kamera. Alexandria har på seg en hvit ullgenser, og har brunt, bølgete hår, og Victoria har på seg en tettsittende, svart kjole og en hvit korsett over. Håret hennes er rett og brunt.
Victoria og Alexandria Nadine. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Aden Foyer hadde en travel kveld, siden han både var nominert til «Årets gjennombrudd» og skulle opptre live. Heldigvis hadde han tid til å stikke innom den gule løperen!

Han hadde med seg modell-kjæresten Emilie Billington.

Emilie Billington og Aden Foyer står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Det er mange folk mellom dem og veggen. Emilie har rød kjole og gullsmykker, og Aden har en hvit jakke med gulldetaljer.
Emilie Billington og Aden Foyer. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Delara spilte live under årets show, og hadde en ekstravagant bekledning for kvelden.

Delara står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Hun har på seg en stor, rød kjole, som er tvinnet rundt henne, og har mye stoff med fyll i, nesten som en dyne. Håret hennes er satt bak i en hestehale.
Delara. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

«Årets gjennombrudd»-nominerte Rambow ble intervjuet av Kristoffer Torpe på NRK sin TikTok-live.

Kristoffer har på seg en lang, blond parykk, og han har på seg en blå strikkagenser. Han holder en mikrofon opp mot munnen til Rambow, og han gliser. Bak dem er en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Rambow har på seg en svart lue, en svart jakke og en svart genser.
Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Også artisten Ruben var på plass! Han hadde en personlig favoritt for kvelden:

– Jeg vet hvem jeg heier på: Michelle Ullestad. Jeg så henne på en konsert for noen uker siden og bare «wow, for en dame». Musikken hennes har jeg alltid likt, og personligheten hennes på scenen er noe annet. 

Ruben står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Han har på seg en grå, oversized jakke, og har en hvit skjorte under. Han har brunt hår og skjegg, og har hånden løftet opp for å ta hår bak øret.
Ruben. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

I år var det programlederduoen Arian Engebø og Nate Kahungu fra «StudioP3» som fikk lede showet. Begge to hadde kledd seg flott opp for anledningen.

– Det blir en helt sinnsyk sending, det blir jævlig fett, sa Arian og fikk støtte fra sin makker:

– Seerne kommer til å kjenne på alle følelsene. Dere vil bli glad, dere vil bli rørt, og sint!

Nate og Arian står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. De har på seg matchende blå klær og oransje øyenskygge.
Nate og Arian. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Alessandra er en av de nominerte i kategorien «Årets gjennombrudd».

Alessandra står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Hun har på seg en rød kjole som er langermet på den ene siden og uten arm på den andre.
Alessandra. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Artist Makosir var en av de første til å møte opp. Han spilte også live sammen med Hkeem med låta «Danser videre i livet».

Makosir står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Han har på seg en hvit jakke og en svart veske på kryss, og viser peace-tegn med begge hendene.
Makosir. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3
Bargee, Aiba, William Gamborg, Makosir og to andre gutter står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. De poserer på ulike måter, og holder delvis rundt hverandre.
Bargee, Aiba, William Gamborg og Makosir gikk på gul løper med hele gjengen. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3
Sara Christine Olsen og Paul Hers står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Sara ser på Paul og han ser i kamera. Begge smiler. Begge har svarte jakke, og Paul har en svart skjorte under jakka.
Sara Christine Olsen og Paul Hers. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3
Chris Abolade står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Han har håret i to fletter på hodet, og har en hvit netting fra flettene og ned over øynene. Han holder hånden forran haka. Han har svart neglelakk og ringer på fingrene.
Chris Abolade. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3
Hedda Mae og Moyka står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Hedda har blondt, skulderlangt hår og en grå genser med et gult åttetall på. Moyka har langt, blondt, krøllete hår og en lugg på stopper halvveis på panna hennes. Hun har svart jakke og en blått skjerf i halsen.
Hedda Mae og Moyka. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3
Ida Tolou står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Hun smiler til en dame som står med ryggen til kamera. Ida har langt, blondt hår i tynne fletter, og har på seg en blå paljettjakke.
Ida Tolou. Foto: Henriette Dæhlie, NRK P3
Hani står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Hun holder en gul P3-mikrofon og er kledd i en gul skjorte.
GÅR LIVE: Komiker Hani Hussein var tidlig på plass på den røde (gule) løperen. Foto: Henriette Dæhli, NRK P3
Anna Nor Sørensen står forran en gul vegg med P3-logo på, og gule handlevogner som er hengt opp. Hun har oransje hår satt bak, og hun har svart jakke med en gul kjole under. Armene hennes er i kryss, og hun smiler til kamera.
Anna Nor Sørensen fra «P3Ligaen». Foto: Henriette Dæhli, NRK P3

Journalister:
Marie Wilberg + Fredrik Lilleaasen + Ina Elizabeth Sletten + Ellen Eriksen + Hani Hussein + Espen Roness

MER OM «P3 GULL»:

Siste fra P3.no: