P3 Gull: De nominerte til Årets nykommer er klare!

2019 har gitt oss en haug med nye, norske artister – og noen av dem har satt litt ekstra preg på P3s spillelister. Her er de, årets nykommere!

30. november går P3 Gull av stabelen for sjuende gang – hvor musikk skal spilles, artister hylles og fire priser deles ut. Litt lenger ned kan de lese om nykommerne sine tanker rundt P3 Gull-nominasjonen, året som har gått og årene som kommer.

– Det var hard konkurranse om plassene som nominert i Årets nykommer-kategori. Om man skal trekke frem en fellesnevner, kan det være at de nominerte har et unikt lydbilde som skiller seg ut – både som vokalister og i selve musikken, melder årets P3 Gull-jury.

Prisen «Årets nykommer» (pluss flere priser) blir delt ut på P3 Gull, 30. november fra klokka 21.25. Sendinga kan du se på NRK1, NRK TV og på p3.no.

 

SKAAR

Stemmen er like storslagen som refrengene hennes, og konsertene etterlater publikum med stjerner i øynene – P3 Gull-juryen

https://www.youtube.com/watch?v=y9so3syGHT4

Hvordan har 2019 vært for deg?

– Det siste året har vært utrolig travelt! Det har skjedd så mye på kort tid, og i år har jeg fått gjøre ting jeg har drømt om hele livet. Det har vært et så variert år, med utrolig mange oppturer. Jeg har utvikla meg mye i jobben og musikken, men også som menneske, forteller popartisten.

Hvordan er det å være nominert til P3 Gull-prisen «Årets nykommer»?

– Heeeeelt vanvittig! Sjukt, surrealistisk, rart, gøy, magisk, fantastisk, kjekt og hyggelig! Det er så utrolig gøy, og ei stor ære!

Hvor er du om fem år?

– Om fem år har jeg gitt ut mye mer musikk (aka flere album), spiller mange konserter og får fortsette å jobbe med det jeg elsker.

 

ISAH

Takket være sitt velrenommerte live-rykte og flere hits det siste året, har Isah plassert seg i toppsjiktet av norsk urban – P3 Gull-juryen

http://%20https://www.youtube.com/watch?v=qbTsL0skxAE

Hvordan har 2019 vært for deg?

– Helt ubeskrivelig, er som en drøm jeg aldri våkner fra. Det er veldig vanskelig å forklare, for alt går så raskt at jeg nesten ikke rekker å tenke på alt som skjer.

Hvordan er det å være nominert til P3 Gull-prisen «Årets nykommer»?

– Det er helt rått! Jeg og teamet mitt i SDKT har jobbet ekstremt hardt og målrettet uten at vi egentlig har tenkt på hva som skal eller kan skje. Jeg ser på dette som en superseriøs jobb, hvor jeg vil prestere på mitt beste. At jeg får anerkjennelse for det føles bra.

Hvor er du om fem år?

– Jeg jobber dag for dag og tenker ikke så mye på hvor jeg er om 5 år, men mer på hva jeg gjør i dag for og prestere bedre i morgen.  Forhåpentligvis spiller jeg en stor konsert for alle de som har fulgt meg! Om det er i Norge eller i utlandet, det får tiden vise.

 

EMMA STEINBAKKEN

Årets yngste nykommer dukket opp fra intet med oppsiktsvekkende popteft, og sang seg inn i P3-lytternes hjerter – P3 Gull-juryen

https://www.youtube.com/watch?v=kPtSPuZeuuo

Hvordan har 2019 vært for deg?

– 2019 har vært et helt sprøtt år. Det har skjedd mange store endringer i livet mitt, jeg har reist mye og møtt mange fine mennesker. Jeg kommer ikke til å glemme 2019!

Hvordan er det å være nominert til P3 Gull-prisen «Årets nykommer»?

– Det føles helt sjuuukt! Veldig stas. Veldig stort. Jeg skjønner det ikke helt, tror jeg. Dette har jeg drømt om! Jeg er heldig.

Hvor er du om fem år?

– Om fem år har jeg sluppet noen album, jeg skriver masse musikk sammen med andre og på egenhånd. Jeg bor i en leilighet i Oslo, reiser med bandet mitt og spiller musikken min live! Forteller artisten.

GIRL IN RED

Fjorårets Urørt-stjerne har på null tid tatt både Norge og verden med storm med sin intime og elskverdige indiepop – P3 Gull-juryen

https://www.youtube.com/watch?v=Sd0jy2Oqk0M

Hvordan har 2019 vært for deg?

– Dette året har vært det sykeste i mitt liv. Siden i fjor høst har jeg vært på to USA-turneer og to Europa-turneer. Det er fire mer enn i fjor! Det har vært et veldig innholdsrikt år, med mange inntrykk og følelser – og mye opp og ned som man ikke er forberedt på i det hele tatt.

Hvordan er det å være nominert til P3 Gull-prisen «Årets nykommer»?

– Det er skikkelig stas å bli nominert! Dette året har vært helt crazy og veldig stort for meg, så det at noen andre også føler det, er som et lite klapp på skuldern. Og det setter jeg masse pris på! Jeg ble veldig stoka, og tenkte at «dette måtte jeg si til mamma», for hun sier jeg alltid sånne kule ting til først.

Hvor er du om fem år?

– Om fem år så har jeg klart å lage en god hverdagsrutine som er god for kroppen og sinnet! Også kan jeg spille trommer og cello. Også er jeg er en dyktigere musiker. Kanskje jeg har klart å lese én musikkteoribok – og forhåpentligvis lagd masse kul musikk, og fortsetter å gjøre det. Om 5 år har jeg også oppnådd «world in red world domination». Også er jeg glad da, ikke minst!

 

ISÁK

Med denne trioens lekre, elektroniske popmusikk skal du lete lenge etter et friskere pust i det norske musikklandskapet – P3 Gull-juryen

https://www.youtube.com/watch?v=H8IU_4lUAls

Hvordan har 2019 vært for dere?

– Det har vært det mest hektiske året i alle våre liv, men på den beste måten. Vi lever drømmen vår!

Hvordan er det å være nominert til P3 Gull-prisen «Årets nykommer»?

– Fette nais å bli nominert! Det gir oss masse motivasjon til å fortsette å gønne på.

Hvor er dere om fem år?

– Om 5 år spiller vi på enda større venues, med enda bedre musikk – i land vi aldri har vært i før!

 

«Årets nykommer» er en jurybestemt kategori – dette betyr at man ikke kan stemme på artister i denne kategorien. Vinneren kåres på P3 Gull den 30. november klokka fra 21:25, som blir sendt direkte fra malersalen på NRK Marienlyst. Sendinga kan du se på NRK1, NRK TV og p3.no.