P3 lager radiodokumentar

Nytt sendeskjema: Den norske unge virkeligheten skal dokumenteres gjennom P3s øyne.

P3s nye sendeskjema avslører tre nye programmer. En av nyhetene er P3s radiodokumentar. 6. februar går det på luften.

– Jeg gleder meg aller mest til å gå ut og snakke med vanlige folk og høre de uvanlige historiene deres om hva de har opplevd, og ikke minst bli kjent med dem. Å høre folk fortelle historier er jo noe av det beste som finnes, sier Anne Dorte Lunås i dokumentarredaksjonen.

Sjekk ut P3 Dokumentar her

Dokumentardrøm

Trekløveret Anne Dorte Lunås, Nareas Sae-Khow og Ludvig Løkholm Lewin har i likhet med sjefene sine lenge drømt om å få lage radiodokumentar. Nå får de drømmene sine oppfylt.

– Å høre folk fortelle historier er jo noe av det beste som finnes.

Sendingene vil i følge dem selv handle om alt unge folk er opptatt av. Enten det er kjærlighet, musikk, blogging, vanskelige forhold i livet, eller andre deler av ungdomskulturen som så mange der ute forholder seg til hver dag.

Bjørn Tore Grøtte, redaksjonssjef i P3, synes det er gøy å gjøre forandringer i sendeskjemaet når alle programmene så bra.

– Å kunne gå i dybden og speile ung, norsk virkelighet er realiseringen av en gammel drøm. Veldig få andre har mulighet til å lage denne typen radio i Norge, og det blir garantert suksess når journalistene våre får boltre seg, sier Bjørn Tore Grøtte, radiosjef i P3.

Ludvig Løkholm Lewin, Anne Dorte Lunås og Nareas Sae Khow skal lage dokumentarer på P3. (Foto: NRk)
Ludvig Løkholm Lewin, Anne Dorte Lunås og Nareas Sae Khow skal lage dokumentarer på P3. (Foto: NRk)

Nareas Sae Khow har allerede mange ideér klare, og vil lete etter historier som både underholder og gir deg noe å tenke på.

– Det kan handle om det å være ung og drepe noen, eller folk som finner Gud i postkassen. Det er der vi vil være, sier Nareas.

Nye fjes

Stian Blipp er medprogramleder i det nye ettermiddagsprogrammet på P3 sammen med Mathias Nylenna. (Foto: Promo)

Radiodokumentaren er ikke det eneste det nye sendeskjemaet har å by på. Ken Wasenius-Nilsen og helt P3-ferske Ida Fladen tar over for Sexy, mens tidligere Bandemedlem Mathias Nylenna og bergensertalentet Stian Blipp tar plass i radioen din for å gi deg et nytt verdensperspektiv på ettermiddagene. Jørn Kaarstad og Tuva Fellman blir programledere for Hallo P3.

– Ettermiddagsprogrammet som tar over for Banden blir vår aktualitetsspydspiss. Det blir nyhetskløkt fra Mathias og faeninvoldskhet fra Blipp, sier Grøtte.

Det nye sendeskjemaet:
06.30-09.00: P3morgen
09.00-11.00: Nytt musikkprogram med Ken Wasenius-Nilsen og Ida Fladen
11.00-13.00: Radioresepsjonen (Filmpolitiet på fredager)
13.00-15.00: Popsalongen
15.00-17.00: Ny ettermiddag med Mathias Nylenna og Stian Blipp
17.00-20.00: Hallo P3 med Jørn Kaarstad og Tuva Fellmann (Juntafil på torsdager)

Sjekk ut P3 Dokumentar her