P3 lager radiodokumentar

Nytt sendeskjema: Den norske unge virkeligheten skal dokumenteres gjennom P3s øyne.

P3s nye sendeskjema avslører tre nye programmer. En av nyhetene er P3s radiodokumentar. 6. februar går det på luften.

– Jeg gleder meg aller mest til å gå ut og snakke med vanlige folk og høre de uvanlige historiene deres om hva de har opplevd, og ikke minst bli kjent med dem. Å høre folk fortelle historier er jo noe av det beste som finnes, sier Anne Dorte Lunås i dokumentarredaksjonen.

Sjekk ut P3 Dokumentar her

Dokumentardrøm

Trekløveret Anne Dorte Lunås, Nareas Sae-Khow og Ludvig Løkholm Lewin har i likhet med sjefene sine lenge drømt om å få lage radiodokumentar. Nå får de drømmene sine oppfylt.

– Å høre folk fortelle historier er jo noe av det beste som finnes.

Sendingene vil i følge dem selv handle om alt unge folk er opptatt av. Enten det er kjærlighet, musikk, blogging, vanskelige forhold i livet, eller andre deler av ungdomskulturen som så mange der ute forholder seg til hver dag.

Bjørn Tore Grøtte, redaksjonssjef i P3, synes det er gøy å gjøre forandringer i sendeskjemaet når alle programmene så bra.

– Å kunne gå i dybden og speile ung, norsk virkelighet er realiseringen av en gammel drøm. Veldig få andre har mulighet til å lage denne typen radio i Norge, og det blir garantert suksess når journalistene våre får boltre seg, sier Bjørn Tore Grøtte, radiosjef i P3.

Ludvig Løkholm Lewin, Anne Dorte Lunås og Nareas Sae Khow skal lage dokumentarer på P3. (Foto: NRk)
Ludvig Løkholm Lewin, Anne Dorte Lunås og Nareas Sae Khow skal lage dokumentarer på P3. (Foto: NRk)

Nareas Sae Khow har allerede mange ideér klare, og vil lete etter historier som både underholder og gir deg noe å tenke på.

– Det kan handle om det å være ung og drepe noen, eller folk som finner Gud i postkassen. Det er der vi vil være, sier Nareas.

Nye fjes

Stian Blipp er medprogramleder i det nye ettermiddagsprogrammet på P3 sammen med Mathias Nylenna. (Foto: Promo)

Radiodokumentaren er ikke det eneste det nye sendeskjemaet har å by på. Ken Wasenius-Nilsen og helt P3-ferske Ida Fladen tar over for Sexy, mens tidligere Bandemedlem Mathias Nylenna og bergensertalentet Stian Blipp tar plass i radioen din for å gi deg et nytt verdensperspektiv på ettermiddagene. Jørn Kaarstad og Tuva Fellman blir programledere for Hallo P3.

– Ettermiddagsprogrammet som tar over for Banden blir vår aktualitetsspydspiss. Det blir nyhetskløkt fra Mathias og faeninvoldskhet fra Blipp, sier Grøtte.

Det nye sendeskjemaet:
06.30-09.00: P3morgen
09.00-11.00: Nytt musikkprogram med Ken Wasenius-Nilsen og Ida Fladen
11.00-13.00: Radioresepsjonen (Filmpolitiet på fredager)
13.00-15.00: Popsalongen
15.00-17.00: Ny ettermiddag med Mathias Nylenna og Stian Blipp
17.00-20.00: Hallo P3 med Jørn Kaarstad og Tuva Fellmann (Juntafil på torsdager)

Sjekk ut P3 Dokumentar her

51 Responses to “P3 lager radiodokumentar”

 1. Rune Kirkeby

  30 år og for gammal for P3. Består ledelsen i P3 av drittunger, eller hva i all verden er det som skjer der a? Mine godt brukte Peltor går i søpla og jeg får heller satse på å høre på podcaster med RR fra en MP3-spiller. Håper inderlig att ledelsen i denne kanalen blir byttet ut før RR-kara miter tålmodigheten og legger ned showet sitt. De har jo så smått uttrykt sine meninger om dagens P3-musikk på lufta, og jeg skjønner veldig godt om de ikke vil bli forbundet med dagens DRITTmusikk.

  Jeg kondolerer herved alle Peltor-eiere med sans for god musikk og humor.

 2. Jon Christian

  kan ikke bare p3 gjøre denne prossesen kort og kutte vekk alle programmene og sette på alle hits for kids cd`ene på replay gjennom hele døgnet? er jo dit de er på vei.

 3. Aleksander Ødegård Miljus

  Harald Are Lund, Olle Abstract, Friendly. Så kukeriet med podcast-avtala så NRK fjerner 90% av alle podcasts. Så fjerner de pokker med Sexy og Banden? Nå er snart Kanal 24 en mer variert og kvalitetsbevisst kanal..

 4. Aleksander Ødegård Miljus

  Blir vel ikke lenge til NRS blir lagt ned også..

 5. Anonym

  Hallo – hva holder dere på med???????????? Skal dere legge ned Sexy – det absolutt beste programmet deres!!!!!!!!!!!!!!! Det er ingen skam å snu – ombestemm dere!

 6. Anonym

  Ohh Fuck..Ohh Shit.. This is it! No SEXY No FUN
  (fritt etter Iggy i Sexyånd)

 7. Lars Trygve Fillingsnes

  Veldig deilig at popsalongen bare får to timer! Det har jeg venta på.. A-liste runking på høyt nivå. Er spent på de nye programmene. Har veldig sansen for Stian Blipp.

  Til musikksjefen i P3s forsvar sa han på lydverkets avslutning i år at han håpa og trodde noen lå å “ruga på noe rock”, fordi det hadde kommet ut så lite i år. Det er jo ikke bare P3 som spiller sånn musikk, det er da stor enighet verden over om at 2011 var året for dansemusikk og dubstep. 

  Noe rock har vi da vel også hørt? Hører Foo Fighters daglig, tidligere har vi hørt mye Mastodon, 30 seconds to mars ++.. Vet at dette er kommers-rock, men allikevel…

 8. Øyvind Holymoly Losnegard

  Skandale at sexy legges ned. Eneste timen i arbeidsdagen det går ann og høre god musikk. I forhold til dem 145 000 andre timene med radio hit sanger. Sjerpings nrk. 

 9. Øyvind Holymoly Losnegard

  Her er forslag til nytt sendeskjema:
  06.30-10.00: P3morgen10.00-12.00:
  Radioresepsjonen (Filmpolitiet på fredager) 12.00-14.00: Sexy14.00-16.00: National Rap Show16.00-19.00: Popsalongen

 10. Tommy Sanders

  Hei Dere, takker for en flott kanal, hører på dere hver dag.
  Hjelp meg? hørte en låt på fredag 18 februar 2012 mellom klokka 08:00 -10:00 og leter etter den, men husker ikke artist eller låtnavn. lett igjennom alle spillelister her men finner den ikke. Er det mulig å få en kopi av den på en måte hadde jeg blitt sjeleglad.

  Stå på P3. godt med en kanal som ikke spiller det alle andre spiller