P3 lager ny prisutdeling

P3 Gull er en ny prisutdeling som skal hylle norsk musikk. Live Nelvik skal lede fyrverkeriet.

NRK P3 går i fotsporene til Sverige og Danmark og lanserer P3 Gull. Det blir en helt ny norsk prisutdeling som skal hylle norsk musikk, med tre gjeve priser og et forrykende show med liveopptredener fra det beste av P3-artister fra året som har gått.

Vi vil sette opplevelser og nærhet mellom fans og artistene i høysetet.

– P3 Gull blir en feiring av det P3 driver med hele tiden, nemlig å fronte ny, norsk musikk. Vi vil løfte fram musikk som vi spiller og satser på, og sette opplevelser og nærhet mellom fans og artistene i høysetet. Vi vil lage et show som utfordrer rammene for en musikkprisudeling, sier Mats Borch Bugge, musikksjef i P3.

Hele showet vil foregå på Sentrum Scene i Oslo, 29. november, og blir sendt direkte på NRK3.

Oppsummerer musikkåret

Mats Borch Bugge. (Foto: NRK P3)
Mats Borch Bugge. (Foto: NRK P3)

Prisutdelingen vil oppsummere musikkåret som har gått, og tre priser skal deles ut: P3 Prisen, Årets nykommer og Årets låt. Sistnevnte vil stemmes frem av P3-lytterne, mens en jury av musikkeksperter vil kåre vinnere i de to andre kategoriene. Både P3 i Sverige og Danmark har arrangert «P3 Guld» i mange år, og det å lage en lignende norsk musikkpris har blitt snakket om i mange år.

– Vi har fulgt tett med på det de har gjort i Sverige og Danmark, og dette er noe vi har drømt om å lage i Norge i mange år, forteller Borch Bugge, som er veldig fornøyd med at drømmen nå blir virkelighet.

Vakkert og intimt

Hvor likt blir det det svenskene og danskene lager?

Vi har lyst til å ta det beste fra begge landene og lage det beste musikkshowet i Norge.

– I Sverige fokuserer de veldig på estetikk og sceneopptredene, mens de i  Danmark lager en mer intim atmosfære rundt det hele. Vi har lyst til å ta det beste fra begge verdener og lage det beste musikkshowet i Norge.

Mats Borch Bugge trekker blant annet frem denne opptredenen av Icona Pop under «P3 Guld» i Sverige som et godt eksempel på hvor bra dette kan se ut:

 

Vi vil gå ut med hvem som skal opptre på Sentrum Scene i november, når bookingen er klar. Det som derimot er klart, er at Ps egen Live Nelvik skal lede showet.

Live gleder seg

– Jeg tror det blir intet mindre enn helt fantastisk. Vi kan ikke sikte noe under det. Jeg føler meg beæret, heldig og veldig klar, sier hun.

Hvordan tror du P3 Gull vil skille seg fra for eksempel Spellemannprisen?

Det blir en prisutdeling som ikke er drevet av plikt.

– Da slipper man beste samtidsmusikk, hardingfelesolo og alt det der. Man slipper kategoriene man ikke synes er så interessante ,og kan heller fokusere på de unike opptredene. Det blir en prisutdeling som ikke er drevet av plikt. Det blir de beste prisene kombinert med de beste opptredene. Det blir dritkult.

Live Nelvik, P3 julebord 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Nå håper hun at P3 Gull i Norge vil få den samme tyngden som den har i Sverige og Danmark.

– Dette har jeg hatt lyst til å få til i Norge kjempelenge, og jeg blir så ufattelig stolt hvis vi får til noe like betydningsfullt.

Billetter til P3 Gull vil deles ut til heldige lyttere og legges ut for salg, etterhvert som showet nærmer seg.

Se hvem som vant P3 Guld 2013 i Sverige her.

Se hvem som vant P3 Guld 2013 i Danmark her.