P3 på snowboard-VM

For første gang står NRK Sporten og P3 sammen om et mesterskap.

I midten av februar drar P3 på seg boblebuksene for å møte brettkjørere fra til sammen 30 land i det første snowboard-VMet på lang tid. I samarbeid med NRK Sporten sender vi direkte fra arenaen på toppen av Oslo og flytter hele Popsalongen ut i snøen fra 15.-17. februar.

Rydder plass i gullrekka

Snowboard-VM blir det første mesterskapet P3 og NRK Sporten samarbeider om. Verdensmesterskapet er i seg selv en stor happening både for utøvere og publikum, og satses så hardt på at NRK har ryddet plass til snøbrettkjørerne i selveste gullrekka. Quarterpipekonkurransen sendes direkte på NRK1 etter Skavlan fredag 17. februar.

Snowboard-VMs offisielle hjemmeside finner du her.

Aishath Afeef, P3 julebord 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Aishath Afeef er programleder i Popsalongen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Tettpakket program

Aishath Afeef flytter hele Popsalongen fra Marienlyst til Oslo Vinterpark for å sende live fra verdensmesterskapet. Hun har allerede begynt å planlegge spillelistene som skal få opp adrenalinet både hos dem på toppen og i bunnen av bakken. Envy kan allerede avsløres som noen av artistene som skal gjeste P3s varmestue. P3s nettredaksjon vil selvfølgelig være til stede for å dokumentere alt som skjer i vinterparken.

– Det blir rått å ha sending fra VM, men kanskje litt kaldt? Jeg gruer meg til å fryse, for jeg blir sint og sur når jeg er kald. Ellers gleder jeg meg til å se på alle de pene snowboarderne. Sist jeg stod på snowboard ramlet jeg og brakk håndleddet. Det er ikke så mye mer å si om den saken. Kanskje jeg skal prøve meg igjen for anledningen? sier Aishath.

Puddersnø, halfpipes og musikk på dagtid. Etter solnedgang et heftig kveldsprogram på Vulkan, som for anledningen er døpt om til Santos Party House. I en hel uke er programmet tettpakket med store navn som Turboneger, Kvelertak, Dropkick Murphys, P3s National Rap Show og Pyro.

Asbjørn Slettemark er klar for verdensmesterskapet. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Slett(e)mark i bratt bakke

Musikkjournalist og Lydverket-programleder Asbjørn Slettemark er nok mest kjent for sin musikkinteresse. Tidligere har han overrasket som SuperBowl-kommentator, nå slenger han på seg vinterklærene for å være NRKs intervjuer under verdensmesterskapet. Snowboardinteressert eller ikke, han er først og fremst genuint imponert over hva som er mulig å få til på et brett.

– Snowboard er en sport hvor det skjer utrolig mye kult rundt selve arrangementene. Musikk, stemning og bra folk. Det tror jeg Oslo blir preget av under den uken det er VM. Jeg gleder meg som en unge til første snødag, sier han.

Asbjørn kommer med lovende ord om fantastisk TV-underholdning gjennom hele uken, dramatikk i konkurransene, folkeliv i byen og feite konserter på kveldstid. Mer skeptisk er han til om han selv skal spennes fast på et brett.

– Jeg har prøvd meg på alle former for brett, men har kommet ydmykt frem til at jeg nok er bedre med mikrofon neders i bakken enn med brett på toppen, sier han.

Idrett trenger punk

Hundvin i landslagsdrakt. (Foto: Scanpix)

Mia Hundvin har tidligere spilt på håndballandslaget, men ble en del av snowboardverdenen da hun ble sammen med den beryktede snøbrettproffen Terje Håkonsen. Nå er hun med på å arrangere verdensmesterskapet og vil ha fokus på musikken som hele tiden har vært en del av snøbrettkulturen. Det blir ingen typisk åpningseremoni, men Turboneger skal spille, for Mia mener idrett trenger punk.

– Jeg gleder meg. Det er det første VMet på 10 år, og det er arrangert av snowboarderne selv. Det skal bli det beste eventet i år, sier hun i et intervju i Popsalongen.

Snowboard-VM 2012 skjer i Oslo Vinterpark 10-19. februar.